Πρεσβεία ΗΠΑ στην Αρμενία: Δίνει 400.000$ σε όποιον αλλάζει τη γνώμη των Αρμενίων για την Γενοκτονία

 Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αρμενία προσφέρει εώς και 400.000 $ σε όσους μπορούν να χειραγωγήσουν τους Αρμένιους για να σκεφτούν «θετικά» για τις γειτονικές κυβερνήσεις που φέρουν την ευθύνη της σφαγής 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων, της κατοχής των εδαφών και της κλοπής του εθνικού της πλούτου.

Υποστηρίζοντας μόνο την Ουκρανία η ΕΕ ταπεινώνει τα Βαλκάνια

 Υποστηρίζοντας μόνο την Ουκρανία στις προσπάθειές της να γίνει υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, η ΕΕ παραμέλησε και ταπείνωσε μια άλλη περιοχή, δήλωσε την Κυριακή στη Ν1 η πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, Γιάντρανκα Κόσορ, αναφερόμενη στα Δυτικά Βαλκάνια, τα έξι υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ κράτη μέλη των οποίων προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς στην πορεία ένταξής τους στην ΕΕ για περισσότερο από μια δεκαετία.

Εν τω μεταξύ, η Σλοβενία θα πιέσει για το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ανέφερε το σλοβένικο πρακτορείο ειδήσεων.

Εργαζόμενοι της Apple στο Μέριλαντ ψήφισαν υπέρ της ίδρυσης συνδικάτου

 Οι εργαζόμενοι στην Apple Inc στο Μέριλαντ ψήφισαν το Σάββατο υπέρ της δημιουργίας συνδικάτου, του πρώτου υπαλλήλων σε κατάστημα λιανικής του τεχνολογικού γίγαντα στις ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στην Τάουσον κοντά στη Βαλτιμόρη "ψήφισαν κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της συμμετοχής τους στην Διεθνή Ένωση Μηχανικών και Εργαζομένων στην Αεροδιαστημική", αναφέρει το συνδικάτο στον ιστότοπό του.

Οι εργαζόμενοι στην Τάουσον, οι οποίοι δημιούργησαν τον Συνασπισμό Οργανωμένων Υπαλλήλων Λιανικής, "έχουμε την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μας", γράφουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο διευθύνοντα σύμβουλο της Apple Τιμ Κουκ.

Οι ΗΠΑ συγχαίρουν τον νέο πρόεδρο της Κολομβίας

 Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συνεχάρη τον αριστερό γερουσιαστή Γουστάβο Πέτρο, που έχει δεσμευτεί να φέρει βαθιά κοινωνική και οικονομική αλλαγή, για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη χθες στην Κολομβία.

«Αδημονούμε να συνεργαστούμε με τον εκλεγμένο πρόεδρο Πέτρο για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση ΗΠΑ-Κολομβίας και να οδηγήσουμε τα έθνη μας προς ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σεισμός 6 βαθμών στην ανατολική Ταϊβάν

 Σεισμική δόνηση 6 βαθμών καταγράφηκε σήμερα στην ανατολική Ταϊβάν, στην κομητεία της Χουάλιεν, ανακοίνωσε το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS).

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα ή υλικές ζημιές από τον σεισμό, το εστιακό βάθος του οποίου υπολογίστηκε πως ήταν μικρό, περίπου δέκα χιλιόμετρα, κι έγινε αισθητός σε όλη τη νήσο.

Βατερλώ του Εμμανουέλ Μακρόν ..ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΣΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΙ ΝΕΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

 Επιμέλεια: Αδάμ Αλεξόπουλος

Η παράταξη «Μαζί» (“Ensemble”) και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, δύο μήνες μετά την επανεκλογή του, έχασαν την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Μαζί με την πλειοψηφία μεταξύ των 577 μέλών της Εθνοσυνέλευσης, απώλεσαν και τον έλεγχο της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων.

Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι, όπως και στον πρώτο γύρο, οι μισοί και πλέον ψηφοφόροι δεν πήγαν στις κάλπες στον δεύτερο.

Σ. Σούκρι: Στρατηγική η σχέση της Αιγύπτου με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της

 Η Αίγυπτος θεωρεί τη σχέση με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της στρατηγική, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου στο Λουξεμβούργο. Παράλληλα, ο κ. Σούκρι σημείωσε ότι το Κάιρο έχει δείξει την αξιοπιστία του ως αποτελεσματικός εταίρος.

«Αναμένουμε το Συμβούλιο Σύνδεσης και τη συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών αύριο για να συνεχίσουμε τον διάλογο σε βάθος αναφορικά με τις διμερείς μας σχέσεις, σχετικά με τις συνθήκες στην περιοχή μας και γενικά τις παγκόσμιες συνθήκες» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Μαρίν Λεπέν: Πετύχαμε να καταστήσουμε τον Μακρόν πρόεδρο της μειοψηφίας

 Η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δήλωσε απόψε ότι θα επιδιώξει να ενώσει όλους τους «πατριώτες» όχι μόνο από τη δεξιά αλλά και από την αριστερά, μετά την αναπάντεχη αύξηση της δύναμης του κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές.

«Ο λαός αποφάσισε να στείλει μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα του Εθνικού Συναγερμού στην Εθνοσυνέλευση. Η ομάδα αυτή θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του κόμματός μας. Πετύχαμε τους στόχους μας: να καταστήσουμε τον Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρο της μειοψηφίας, χωρίς έλεγχο της εξουσίας», είπε.

Γαλλία: Το στοίχημα Μακρόν έναντι της ακυβερνησίας – Διλήμματα και σενάρια

 Πρώτη αλλά χωρίς απόλυτη πλειοψηφία μετά και τον β’ γύρο εκλογών η παράταξη «Μαζί» του Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν στην γαλλική Εθνοσυνέλευση εισέρχεται σε φάση αγωνιώδους αναζήτησης συμμαχιών ώστε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες 289 έδρες για να μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα.

Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις του τηλεοπτικού δικτύου BFM η προσκείμενη στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν παράταξη «Μαζί» (Ensemble) θα συγκεντρώσει από 230 ως 245 έδρες. Η αριστερή συμμαχία του Ζαν-Λικ Μελανσόν θα κινηθεί ανάμεσα στις 150 και τις 160, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν θα κυμανθεί από τις 85 ως τις 90, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι θα έχουν 67 ως 71 έδρες.

Μελανσόν: Πετύχαμε τον στόχο μας – Στερήσαμε από τον Μακρόν την πλειοψηφία

 «Εντελώς απροσδόκητη και πρωτόγνωρη κατάσταση» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των σημερινών βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία ο ηγέτης της αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν, μιλώντας σε υποστηρικτές της αριστερής συμμαχίας NUPES.

Ο Μελανσόν τόνισε ότι η παράταξή του πέτυχε τον στόχο της, να στερήσει από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Είναι πάνω απ’ όλα η εκλογική ήττα του Μακρόν», πρόσθεσε.

Ο Μελανσόν κατέστησε σαφές ότι δεν τίθεται θέμα συνεννόησης με την προεδρική πλειοψηφία, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν έχουμε τις ίδιες αξίες».

Μπρουνό Λεμέρ: Δημοκρατικό σοκ τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία

 Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 ότι τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών αποτελούν ένα «δημοκρατικό σοκ», όμως ο ίδιος θεωρεί αβάσιμο τον φόβο ότι η χώρα θα μείνει ακυβέρνητη.

Ο Λεμέρ σημείωσε ότι η παράταξη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν παραμένει η μεγαλύτερη στο κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας να προσεγγίσει άλλους πολιτικούς αντιπάλους οι οποίοι συμμερίζονται τις ίδιες ιδέες.