Ο Βαρουφάκης απαντά: Το μίσος τους, τιμή μου

Απάντηση στα όσα ειπώθηκαν το τελευταίο 24ωρο για την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Την ίδια μέρα, με κατηγορούν ταυτόχρονα ότι ήθελα να γυρίσω την Ελλάδα στη δραχμή, αλλά και ότι ήθελα να συνεχίσω το πρόγραμμα του Σαμαρά», λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφορικά με τις δηλώσεις του Νίκου Παππά και του Νίκου Κοτζιά

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου

Στην Πάτμο, φέτος μυστικά κι αλήθειες της 7ης Τέχνης θα συναντηθούν στο καθιερωμένο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου από  21 έως 27 Ιουλίου 2016.
'Eνα φεστιβάλ που έγινε θεσμός και τόπος συνάντησης κινηματογραφιστών και σινεφίλ απ' όλο τον κόσμο.

Μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, και μικρού μήκους ταινίες καταγράφουν τη ζωή από διαφορετικές γωνίες, διαφορετικές φωνές και χρώματα.

The human passage: Εκθέσεις της Gilda Frumkin Βασιλειάδη σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά

Με δύο εκθέσεις ζωγραφικής με τίτλο «The human passage», μία στην Κέρκυρα και μία στην Κεφαλλονιά, συμμετέχει η Gilda Frumkin Βασιλειάδη στα εικαστικά δρώμενα του φετινού καλοκαιριού.
Ειδικότερα:

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 στις 20.00, η έκθεσή της «The human passage» εγκαινιάζεται στο ξενοδοχείο «Δελφίνια» στα Μωραΐτικα Κερκύρας και θα διαρκέσει έως τις 04/08/2016.

Στα Κορέστεια Καστοριάς η 10η βιβλιοθήκη από τους Journalists Acting

Μια ανάσα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, σε μία περιοχή με έντονο αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον, στα «πλίνθινα χωριά», όπως είναι γνωστά τα Κορέστεια, πραγματοποιείται το 10ο και τελευταίο βήμα του Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting).

Η βιβλιοθήκη στο νέο οικισμό των Κορεστείων είναι πραγματικότητα και θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016,

Athens Retro Festival 2016 για πρώτη φορά στην Αθήνα!

Ένα μεγάλο Retro Festival σας περιμένει στην καρδιά της Αθήνας στο Παλαιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ Πειραιώς και Ερμού έναντι Τεχνόπολις από τις 29/7 έως 31/7 με ώρες λειτουργίας 17.00 έως 02.00.

Το ταξίδι στη μηχανή του χρόνου ξεκινάει!


Θα πάμε πίσω σε δεκαετίες του 50' 60’ 70’ και 80’ όπου θα ξαναζωντανέψουμε τις πιο όμορφες αναμνήσεις!

Η Συρία πριν και μετά τον πόλεμο. Το μέγεθος της καταστροφής μέσα από 10 φωτογραφίες

Μια από τις ιστορικότερες, μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις της Ανατολής ,το Χαλέπι της Συρίας όπως ήταν πριν τον πόλεμο και μετά. Μια πόλη "στολίδι" πνιγμένη πλέον στα χαλάσματα.
 
Μια εικόνα χίλιες λέξεις λέει ο λαός μας και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Δείτε μέσα από 10 περιπτώσεις κεντρικά σημεία στο Χαλέπι της Συρίας πως ήταν και πως έγινε μετά την καταστροφή του πολέμου που μαίνεται μέχρι σήμερα.

«Θα είμαι μαζί σου, για το Ιράκ, όπως και να έχει...θέλουμε μονάδα προπαγάνδας»

Ο Τόνι Μπλερ υποσχέθηκε στον Τζορτζ Μπους Τζούνιορ ότι «θα είμαι μαζί σου, όπως και να έχει» στην εισβολή στο Ιράκ, δείχνουν νέα στοιχεία που αποκαλύπτει η επίσημη βρετανική έρευνα (Chilcot Inquiry).
Η δέσμευση του Βρετανού πρωθυπουργού- η οποία θα αντιμετωπιστεί από επικριτές ως «εν λευκώ» δέσμευση για στρατιωτική υποστήριξη της ενέργειας, που έγινε με επικεφαλής τις ΗΠΑ- εκφράστηκε οκτώ μήνες πριν την έναρξη της σύγκρουσης τον Μάρτιο του 2003.

Επιτροπή Τσίλκοτ: Χωρίς νομική βάση η βρετανική εισβολή στο Ιράκ...Πώς «έστησαν» τον πόλεμο στο Ιράκ Μπους και Μπλερ

Η Βρετανία συμμετείχε στο σχέδιο εισβολής στο Ιράκ χωρίς να έχει εξαντλήσει τις εναλλακτικές της, ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τσίλκοτ, τονίζοντας ότι ήταν μια επέμβαση που πήρε εντελώς λάθος τροπή.
Σύμφωνα με το πόρισμα δεν υπήρχε νομική βάση για την επίθεση στο Ιράκ καθώς οι επιθεωρητές του ΟΗΕ δεν βρήκαν ποτέ εγκαταστάσεις με όπλα μαζικής καταστροφής και η απόφαση του βρετανικού κοινοβουλίου για την επέμβαση βασίστηκε σε πλαστά στοιχεία.

Το ''ουράνιο τόξο'' της διατροφής χαρίζει σίγουρο αδυνάτισμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού, βιταμινών, μετάλλων, αμινοξέων, λιπαρών οξέων και υδατανθράκων βοηθούν στη βελτίωση της υγείας.
Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν είναι ότι υπάρχει μία σημαντική ομάδα μικροσυστατικών, τα φυτοστοιχεία, που βρίσκονται στα τρόφιμα και έχουν την ιδιότητα να προλαμβάνουν τις ασθένειες και να αποκαθιστούν την υγεία.

Οι τροφές που σας προστατεύουν από τις τοξίνες του περιβάλλοντος

Οι τοξίνες βρίσκονται παντού στο περιβάλλον και εισέρχονται στον οργανισμό μας μέσω του αέρα που εισπνέουμε, του νερού που πίνουμε αλλά και των τροφών που καταναλώνουμε.
Ορισμένα συστατικά, όμως, ενισχύουν τις άμυνές μας απέναντι στις τοξίνες του περιβάλλοντος, προστατεύοντας την υγεία μας.

Τί έγινε στη συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Alibaba

 Στο επίκεντρο οι κινήσεις του κινεζικού κολοσσού στην Ελλάδα 
Η δραστηριοποίηση του μεγαλύτερου κινεζικού κολοσσού Alibaba από τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρό, Τζακ Μα.
 
Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα πελατολόγιο

12 θρυλικά ναυάγια που έχουν μετατραπεί σε τουριστικά αξιοθέατα και μπορείτε να επισκεφτείτε! (φωτό)

Υπάρχουν τρία εκατομμύρια άγνωστα ναυάγια διάσπαρτα στους πυθμένες των ωκεανών σε ολόκληρο τον κόσμο, μερικά από τα οποία είναι χιλιάδων ετών. Ακόμη και τα στοιχεία για τα γνωστά ναυάγια είναι εντυπωσιακά. Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα Wrecksite.eu περιέχει καταγραφές περισσότερων από 148.000 ναυαγίων μέχρι σήμερα. Ένας μεγάλος αριθμός ναυαγίων είναι ιστορικά σημαντικά και προστατεύονται από την UNESCO ως υποθαλάσσιες πολιτιστικές κληρονομιές.

Βίντεο με κινήσεις τροχών αυτοκινήτου που δεν έχετε ξαναδεί!

Από την αυγή του χρόνου, ο απλός τροχός ακολούθησε την ίδια βασική φόρμουλα. Όμως ο Γουίλιαμ Λίντιαρντ ήθελε να φέρει τα πάνω κάτω και τα μέσα έξω, ανατρέποντας κάθε γνωστό δεδομένο έως σήμερα και εργαζόμενος αδιάκοπα κι επίμονα κλεισμένος στο γκαράζ του σπιτιού του, κατάφερε επιτέλους να παρουσιάσει τα νέα πρωτοποριακά ελαστικά του.

Σε φορολογικό «παράδεισο» μετατρέπεται η Βρετανία μετά το Brexit

Σε φορολογικό παράδεισο θα μετατραπεί η Βρετανία μετά το Brexit: ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν δήλωσε στους Financial Times ότι προτίθεται να κατεβάσει από το 20 στο 15% τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων (Corporate Tax), που είναι και το πιο μικρό ποσοστό που υπάρχει στις μεγάλες οικονομίες τη στιγμή που σε άλλες χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται κατά μέσον όρο στο 25%.

Ποια ΝΔ; Ο Κυριάκος στο Λονδίνο για επαφές με επενδυτές και τα πρωτοκλασάτα στελέχη στη Μύκονο για χλιδάτες διακοπές (βίντεο)

Ποια Νέα Δημοκρατία; Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται εδώ και ημέρες στο Λονδίνο όπου συναντάει επενδυτές και παράγοντες της αγοράς και σήμερα βλέπει τον Μάριο Ντράγκι σε μία προσπάθεια να “χτίσει” την επόμενη ημέρα και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος απολαμβάνουν τα μπάνια τους στις παραλίες της Μυκόνου, βολτάρουν με σκάφη επιχειρηματιών και γενικώς ζουν μία χλιδάτη ζωή. Κι όλα αυτά όταν οι Έλληνες πολίτες δεινοπαθούν.

Διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του Ντόναλντ Τραμπ η Χίλαρι Κλίντον

Διευρύνεται το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, καθώς οι Αμερικανοί, αν και δεν την θεωρούν «έντιμη και ειλικρινή», φαίνεται πως την προτιμούν από τον αντίπαλό της για το προεδρικό χρίσμα.
Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος προηγείται με 13 ποσοστιαίες μονάδες

Οικογένεια Σκλαβενίτη: Ποιοι είναι οι Λευκαδίτες που θέλουν τον Μαρινόπουλο

Δύο οικογένειες, δύο διαφορετικές επιχειρηματικές διαδρομές που έπειτα από δεκαετίες συναντιώνται. Η συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος περνά πλέον από τον όμιλο Σκαβενίτης, με την τελευταία να έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία του οικονομικού, φορολογικού και νομικού ελέγχου (due diligence), ως πρώτο βήμα – αλλά και προϋπόθεση - για την έναρξη των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Ομπάμα περνάει τη «σκυτάλη» στην Χίλαρι

Κοινή προεκλογική εμφάνιση έκαναν η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε εκδήλωση στην πολιτεία Βόρεια Καρολίνα. Ο Ομπάμα είπε στους συγκεντρωμένους ψηφοφόρους ότι είναι έτοιμος να «περάσει τη σκυτάλη» στην πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του.

Πρώτη με διαφορά η Μέι στην κούρσα διαδοχής του Κάμερον – Εκτός ο Φοξ

Η Βρετανίδα βουλευτής Τερίσα Μέι επικράτησε στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του διαδόχου του απερχόμενου πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοίνωσε το Συντηρητικό Κόμμα την Τρίτη, ενώ ο πρώην υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ αποκλείστηκε από την κούρσα της διαδοχής.

Στη Σαγκάη ο Αλέξης Τσίπρας – Επιπλέον επενδύσεις της Cosco στον Πειραιά (video)

Στη Σαγκάη βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η κυβερνητική αποστολή. Με τον πρόεδρο της Cosco συναντήθηκε ήδη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Πρόσθετες επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ, πρόκειται να κάνει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά -πέραν των 350 εκατ. που προβλέπει η συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ – ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Cosco Χου Λιρόνγκ,

Το «West Side Story» στον Ναό του Ολυμπίου Διός

Μπορεί η ξαφνική νεροποντή να μην επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα του 6ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, (Athens Open Air Film Festival) στις 28 Ιουνίου, όμως το «West Side Story» αναμένει το ελληνικό κοινό στις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης, στον Ναό του Ολυμπίου Διός.

Από την Ιωάννα Τσάτσου στην Περιστέρα Μπαζιάνα, οι σωστές και οι λάθος Πρώτες Κυρίες

Αμαλία Μεγαπάνου, Άντα Παπανδρέου, Περιστέρα Μπαζιάνα, Νατάσα Καραμανλή, Γεωργία Σαμαρά foto.
 Ως πρόλογος, ας μιλήσουμε λίγο για ΑΥΤΟ το φόρεμα. Για το μπορντό, βραδινό κομμάτι που επέλεξε να φορέσει η Πρώτη Κυρία της χώρας στην επίσημη επίσκεψη της στην Κίνα, εκεί όπου και συνοδεύει το σύζυγο της Αλέξη Τσίπρα που επιμένει να απορρίπτει ένα αξεσουάρ που έχει καθιερωθεί όχι όμως στη δική του γκαρνταρόμπα-τη γραβάτα.

Όνειρα φτιαγμένα στο χέρι

Η βόλτα στο Θησείο, κάτω από την Ακρόπολη, αδιαμφησβήτητα αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές συνήθειες των Αθηναίων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Βόλτα που συνοδεύεται συχνά από έναν καφέ -στο χέρι ή σε κάποιο μαγαζί- και από το καθιερωμένο πια χάζι στους πάγκους με τα κοσμήματα, τα διακοσμητικά και άλλα χειροποίητα τεχνουργήματα.

EURO 2016: Πορτογαλία και Ουαλία για το πρώτο εισιτήριο του τελικού

Κριστιάνο Ρονάλντο εναντίον Γκάρεθ Μπέιλ σε αυτόν τον πρώτο ημιτελικό του EURO 2016, που μπορεί να μην έχει την λάμψη του Γαλλία-Γερμανία, αλλά στην Λυόν θα βρεθούν το βράδυ της Τετάρτης οι δύο ακριβότερες μετεγγραφές στην ιστορία του ποδόσφαιρου. Και αυτό από μόνο του αρκεί για να προδώσει την ανάλογη ίντριγκα. Και το γεγονός ότι η Πορτογαλία έχει φτάσει ως εδώ δίχως νίκη σε 90λεπτο...