«Βασίλισσα» η Χετάφε, στο -5 η Ρεάλ (video)

Το στέμμα της Ρεάλ μπορεί να φορέσει η Χετάφε μετά τη σημερινή μεγάλη έκπληξη στο «Αλφόνσο Πέρεθ». Η ομάδα του Λουίς Γκαρσία νίκησε με 2-1 αναγκάζοντας την έταιρη του Ζοζέ Μουρίνιο να υποκλιθεί. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας άνοιξε το σκορ στο 28 με τον Ιγκουαϊν αλλά στη συνέχεια προβλημάτισε. Οι έδρες στην χώρα της ιβηρικής χερσονήσου είναι πολύ σκληρές και το εκμεταλλεύτηκε αυτό η Χετάφε ισοφαρίζοντας με τον Βαλέρα στο 53...

Στο ματς που έριξε την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής είδαμε μέτριο ποδόσφαιρο αλλά τον Πανιώνιο σαφώς καλύτερο απο τον Άρη.

Με γκολ του Βασίλη Λαμπρόπουλου ο Πανιώνιος μπήκε με το δεξί στη Superleague επικρατώντας, σε ένα επεισοδιακό στο τέλος ματς, του Άρη.  Γράφει ο Βιδιάνος Ρούσσος. Στο ματς που έριξε την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής είδαμε μέτριο ποδόσφαιρο αλλά τον Πανιώνιο σαφώς καλύτερο απο τον Άρη. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έδειξε αρκετά δουλεμένη σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού, απο τα στημένα μέχρι και την κατοχή μπάλας και δίκαια ήταν η νικήτρια του παιχνιδιού. Εξαιρετική εμφάνιση απο τον νεαρό Ντούνο, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην..

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟ ΠΛΑΝΕΤ ΣΤΑΡΣ ΑΠΟ Real Lifestyle

Επι σκηνής η Κατερίνα
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Αποκαλυπτική για ακόμα μια φορά η Κατερίνα Στικούδη έπιασε το μικρόφωνο...






Το καυτό μπικίνι της Αγγελικής Ηλίαδη
Η λυπητερή για τον Tom Cruise

Ο Harry, η κληρονόμος και η τιμωρία
Η Bar περπατά στο νερό!
Η Rihanna ερωτευμένη με τον αδερφό της Kim Kardashian;
Topless στην παραλία η τέως του Johnny Depp
Το δώρο εγκυμοσύνης που συγκίνησε τη Μαριέττα Χρουσαλά!
Δεν φορά εσώρουχα η Έλενα Παπαρίζου!
Βγάζει τα άπλυτα στη φόρα
Πόλεμος στο Twitter με τη Rihanna

Σαμαράς: Η Ελλάδα θα κερδίσει και αυτό τον μαραθώνιο

Την πίστη του ότι η χώρα θα βγει από την κρίση εξέφρασε ο Πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στο μουσείο της Ακρόπολης με αφορμή την παρουσίαση του ασημένιου κυπέλλου του Σπ. Λούη..

Σκληρή επίθεση στη κυβέρνηση για την υπογραφή της συμφωνίας συμβιβασμοόυ του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε τα τρία κόμματα ότι χάρισαν 2 δισ. ευρώ στη γερμανική εταιρεία.

Σκληρή επίθεση στη κυβέρνηση για την υπογραφή της συμφωνίας συμβιβασμοόυ του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε τα τρία κόμματα ότι χάρισαν 2 δισ...

McLaren Λένε ότι η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή.

Ο αρχικός σχεδιασμός  ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια  Ο πελάτης είναι επιθυμητό να έχει ένα supercar με όλες τις δυνατότητες των τότε επερχόμενη 12C, αλλά "τυλιγμένο σε ένα μοναδικό σώμα που αντανακλά τις ανάγκες και την προσωπικότητά του." Ήθελε "διαχρονική και κλασική κομψότητα"...

Lamborghini Sesto Elemento Kόστος μόνο $ 2,2 εκατ.

Το εξαιρετικά σπάνια Sesto Elemento κοστίζει μόνο 2,2 ek dolars Περιορίζεται σε μόνο 20 μονάδες, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει πει ότι κάθε μοντέλο θα κοστίσει ένα δροσερό $ 2,2 million.το όχημα...

Η Bar Refaeli αναστατώνει τη Μύκονο

Τις διακοπές της (μετά εργασίας) στη Μύκονο απολαμβάνει η πανέμορφη Bar Refaeli και φροντίζει να μας ενημερώνει γι αυτό tweetάροντας. «Καλημέρα. Σήμερα περπατάω στο νερό. Εσείς τι κάνετε;» έγραψε το διάσημο μοντέλο από το Ισραήλ περιγράφοντας το κόνσεπτ της νέας της φωτογράφησης, η οποία πραγματοποιείται στο ελληνικό νησί..

Ο Γιάννης Αγγελάκας στο Αιγάλεω

Ο Γιάννης Αγγελάκας με την παρέα του, το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το νέο μέλος του σχήματος Χρήστο Χαρμπίλα στα ηλεκτρονικά, τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα του ήχου και το Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα, συνεχίζουν τις ζωντανές εμφανίσεις τους στο Αιγάλεω, Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012, στο Θέατρο "Αλέξης Μινωτής".
Γιάννης Αγγελάκας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Mε χειμαρρώδη παρουσία πάνω στη σκηνή, με "ψυχή βαθιά", καταφέρνει να μας συνεπαίρνει με τη ξεχωριστή "χωρίς κανόνες", ερμηνεία του και να απογειώνει τη διάθεση μας σε ένα "αιρετικό" παραλήρημα..

Μαρία Σολωμού: Με τρελαίνει που θέλουν να μας τα πάρουν όλα!

Για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αλλά και τους συνεχείς φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι Ελληνες πολίτες μίλησε γεμάτη αγανάκτηση στο «Down Town» της Κύπρου η ηθοποιός Μαρία Σολωμού.
«Πού θα τα βρούμε όλα αυτά τα λεφτά που μας ζητάνε; Δεν με πειράζει που έχουν πέσει οι μισθοί, δεν με πειράζει που έχουν..

Το σκουλαρίκι της Candice Swanepoel στο στήθος!

Δεν πόνεσε???
 Το top model Candice Swanepoel, φοράει τα μαγιό της Victoria’s Secret και προκαλεί σεισμό. Η καλλονή από τη Νότια Αφρική δεν σταματά να φωτογραφίζεται και να ποζάρει στα εξώφυλλα περιοδικών. Αυτό όμως που συνέλαβε τελευταία ο φωτογραφικός φακός είναι το σκουλαρίκι που έχει στο στήθος ο «άγγελος» της γνωστής εταιρείας εσωρούχων..

Milla Jovovich: Πρωταγωνιστεί στο «Resident Evil:Retribution»

Στο εξώφυλλο του περιοδικού «Flare» του Οκτωβρίου φορώντας ένα φόρεμα Calvin Klein φιλοξενείται η ηθοποιός Milla Jovovich, η οποία πρωταγωνιστεί στην ταινία «Resident Evil:Retribution». Η υπόθεση της..

Shriya Saran: Το κορίτσι από την Ινδία

H Shriya Saran είναι από τις πιο όμορφες κοπέλες του Bollywood. Γεννήθηκε πριν από 29 χρόνια στην Ινδία και παράλληλα με την υποκριτική ασχολήθηκε και με το μόντελινγκ. Το ντεμπούτο της στις ινδικές ταινίες έγινε το 2001 ενώ στο Χόλιγουντ έπαιξε για πρώτη φορά το 2008 στην ταινία «The Other End of the Line» του James Dodson..

Σήμερα, Δευτέρα, 27 Αυγούστου Οι αδερφοί Κατσιμίχα στο Άλσος Βεΐκου

Συναυλία στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι την Δευτέρα 27 Αυγούστυ θα πραγματοποιήσουν οι αδελφοί Κατσιμίχα στα πλαίσια της καλοκαιρινής περιοδείας τους.
Η μουσική των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα δε χρειάζεται συστάσεις, βγαίνει από την καρδιά της δεκαετίας του '80 γεμάτη συναισθήματα και φτάνει μέχρι..

Katy Perry: Είπε «όχι» στο “American Idol”

Και ενώ ακόμα συνεχίζεται η φημολογία για το ποια θα είναι τελικά η κριτική επιτροπή του “American Idol”, φαίνεται ότι η Katy Perry σβήνει το όνομά της από τη λίστα με τους πιθανούς κριτές, αφού δε δέχτηκε να γίνει μέλος της επιτροπής..

Εmma Stone: Εξώφυλλο στο «Interview»

Με θέμα τις δεκαετίες 80 και 90 φωτογραφήθηκε η ηθοποιός Emma Stone στο περιοδικό «Interview».
Η 23χρονη σταρ βρίσκεται σε περιοδείες για την προώθηση της ταινίας του Ruben Fleischer, «Gangster Square», στην οποία πρωταγωνιστεί..
.

Γαλλία: Στο νοσοκομείο ο Τζόνι Χαλιντέι

Ο θρύλος της γαλλικής ροκ μουσικής Τζόνι Χαλιντέι, ο οποίος μόλις γιόρτασε τα 69α γενέθλιά του, οδηγήθηκε εσπευσμένα στο Πουάν-α-Πιτρ της Γουαδελούπης (Γαλλικές Αντίλλες) έπειτα από κρίση ταχυκαρδίας, ανακοινώθηκε από πηγές προσκείμενες στον τραγουδιστή.
Το γραφείο Τύπου του γνωστού ερμηνευτή δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις πληροφορίες. Ο παραγωγός του Χαλιντέι, Ζιλμπέρ Κουλιέ τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως θα δώσει σχετικές πληροφορίες εντός της ημέρας.Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL (που ιστορικά διατηρεί στενούς δεσμούς ..

Πωλήθηκε Ferrari 11 εκ. δολάρια!

Στην έκθεση του Παλμ Μπητς στην Καλιφόρνια παρουσιάστηκε η Ferrari F12 berlinetta ενώ δόθηκε και στο διάσημο Βρετανό γκόλφερ Ίαν Πούλτερ μια ειδικά διαμορφωμένη Ferrari FF.
Όμως το γεγονός του Σαββατοκύριακου ήταν αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα της δημοπρασίας που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης.

Η συλλογή του Σέρμαν Βολφ βγήκε προς πώληση και δόθηκαν μια Ferrari 288 GTO του 1985 για ένα εκ. δολάρια και μια 340ΜΜ για 4.5 εκατομμύρια δολάρια..

ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ ΝΕΟΖΗΛΑΝΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Η κοιτίδα 550 γλωσσών στην Ανατολία

Υστερα από μελέτη κοινών λέξεων σε 103 γλώσσες, η ομάδα του καθηγητή Κ. Ατκινσον συμπέρανε πως η ινδοευρωπαϊκή ρίζα των σύγχρονων δυτικών και μερικών ανατολικών γλωσσών γεννήθηκε πριν από 9.000 χρόνια στα βάθη της Ν. Τουρκίας..

ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ APPLE ΚΑΙ SAMSUNG Πόλεμος δύο γιγάντων

Αιτία πολέμου για την Apple ήταν η κυκλοφορία από τη Samsung τηλεφώνων άκρως ανταγωνιστικών με τα iPhone
Μια σύγκρουση γιγάντων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Μια σύγκρουση από την οποία, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, πρόκειται να κριθεί σε σημαντικό βαθμό το ίδιο το μέλλον της παγκόσμιας αγοράς «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (τα πάντα, από την τιμή και τις δυνατότητες των συσκευών έως το πλήθος των εταιρειών που θα επιβιώσουν)..

Μαίνεται η φωτιά σε διυλιστήριο της Βενεζουέλας

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ 41 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Μαίνεται σχεδόν 40 ώρες μετά την καταστροφή που οδήγησε στο θάνατο 41 ανθρώπους, η φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη στο κεντρικό διυλιστήριο πετρελαίου στη Βενεζουέλα..

Προς τη Ν. Κορέα κατευθύνεται ο «Μπολαβέν» αφού χτύπησε την Οκινάουα

Το ιαπωνικό νησί της Οκινάουα χτύπησε ο ισχυρός τυφώνας Μπολαβέν, ο 15ος της φετινής περιόδου, προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε εκτεταμένες περιοχές. Περίπου 16.800 σπίτια στην Οκινάουα και 59.800, ή το 64% των σπιτιών στα κοντινά νησιά, υπέστησαν διακοπές ρεύματος. Ο Μπολαβέν από τις 9:00 κατευθύνεται προς την κορεατική χερσόνησο με ταχύτητα 20 χλμ/ώρα..

Τρία στα τρία για την Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ

Τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μετράει η Τσέλσι στη φετινή πρέμιερσιπ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν κάνει το ιδανικότερο ξεκίνημα στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς επικράτησαν και της Νιούκαστλ με 2-0, στο Στάμφορντ Μπριτζ..

Με… τριάρα ξεκίνησε η Μπάγερν στη Μπουντεσλίγκα

Άνετη νίκη με 3-0 εκτός έδρας πέτυχε η Μπάγερν Μονάχου στη πρεμιέρα της φετινής Μπουντεσλίγκα. Οι Βαυαροί επικράτησαν εκτός έδρας της «νεοφώτιστης» Γκρόιτερ Φιρτ με 3-0 και πήραν τους πρώτους τρεις βαθμούς τους, όπως έκανε και η πρωταθλήτρια, Ντόρτμουντ, επικρατώντας δύσκολα με 2-1 της Βέρντερ Βρέμης..

Όλα μηδέν στο Ηράκλειο για ΟΦΗ και Ξάνθη

«Κόλλησαν» στο 0-0 ΟΦΗ και Ξάνθη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα στο Ηράκλειο. Καλύτερη η ακριτική ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, που δεν είχε κλασικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.
Ο ΟΦΗ απείλησε πρώτος στο 6ο λεπτό με το σουτ του Ζορμπά, που μπλόκαρε ο Βιβιανί, ενώ ο γκολκίπερ της Ξάνθης ήταν σε καλή θέση και στο σουτ του Μπανούση στο 14'..

Νικηφόρο πέρασμα του Ατρόμητου από την Κέρκυρα

Με το δεξί μπήκε στο νέο πρωτάθλημα ο Ατρόμητος καθώς κέρδισε στη Κέρκυρα με 2-0 για την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Τα τέρματα των φιλοεξνούμενων πέτυχαν οι Σουμπίνιο (14') και Φυτανίδης (43').
Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο ματς, απείλησε στο 9' με το σουτ του Καραγκούνη να φεύγει άουτ και στο 14' προηγήθηκε...

Νίκη και τους μέγιστους βαθμούς πήρε ο Loeb στη Γερμανία

Ο Sebastien Loeb πρόσθεσε στα πλούσια στατιστικά του, μια ακόμα νίκη, την 7η φετινή, 5η συνεχόμενη και 9η συνολικά στο Ράλλυ Γερμανίας..

AEKαρααα.... Θέλει υπομονή και κουράγιο

ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τελικά η ψυχολογία του οπαδού στο ποδόσφαιρο είναι περίεργη και πολλές φορές επικίνδυνη... Πηγαίνοντας κανείς το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο άκουγες τον κόσμο περπατώντας στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, κολακευτικά λόγια για τους πιτσιρικάδες και λόγια στήριξης. Φεύγοντας από το γήπεδο και με γνωστό το αποτέλεσμα οι ίδιοι περίπου οπαδοί, έδειχναν με πεσμένα τα φτερά, απογοητευμένοι και με διάθεση κριτικής..

Γκολ ο Κλάους Αθανασιάδης, νίκη ο ΠΑΟΚ

Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Κλάους Αθανασιάδης βρήκε δίχτυα και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη με 1-0 επί του Πανθρακικού στη Τούμπα για την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.
Οι παίχτες του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως έκαναν εύκολα το λάθος και έδιναν το δικαίωμα στους «νεοφώτιστους» να γίνουν απειλητικοί..

Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής

Τα λίγα γκολ και το μέτριο θέαμα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος. Οι περισσότερες ομάδες εμφανίστηκαν σαφώς επηρεασμένες από τη ζέστη αλλά και την μικρή προετοιμασία, ενώ σε περιπτώσεις όπως της ΑΕΚ και του ΟΦΗ έπαιξε σημαντικό ρόλο και το νεαρό της ηλικίας των παιχτών που δεν έχουν παραστάσεις και εμπειρίες επιπέδου Σούπερ Λιγκ..

Ποδαρικό με το δεξί για τον Ολυμπιακό στο νέο πρωτάθλημα

Χορταστικό ματς έγινε στη Βέροια με τρία γκολ, ισάριθμα δοκάρια και αρκετές φάσεις στις δύο εστίες με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 2-1 από τη «βασίλισσα του Βορρά» και να μπαίνει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Ο Τζιμπούρ στο 20' άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους», ο Ιωάννου ισοφάρισε για τη Βέροια στο 30' και ο Μοντέστο στο 42' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα..

Υπουργείο Παιδείας. Ανακοινώθηκαν οι βάσεις - Αγωνία τέλος

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου results.minedu.gov.gr, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα.
Κατεβάστε τις βάσεις πατώντας pdfΕΔΩ.
Από τα πρώτα στοιχεία, προκύπτει ότι:..

Άγνωστοι αποκεφάλισαν δεκαεπτά χωρικούς στο νότιο Αφγανιστάν

Δεκαεπτά χωρικοί, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες, αποκεφαλίστηκαν από αγνώστους στο νότιο Αφγανιστάν, προπύργιο των ταλιμπάν, δήλωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
«Δεκαεπτά χωρικοί, 15 άνδρες και δύο γυναίκες, αποκεφαλίσθηκαν χθες το βράδυ από αγνώστους στην επαρχία Καζάκι», δήλωσε ο Νταούντ Αχμάντι, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών της επαρχίας Χελμάντ, όπου βρίσκεται το ΚαζάκιΚαμπούλ. Στην ίδια επαρχία, αντάρτες ταλιμπάν επετέθησαν νωρίς το πρωί εναντίον βάσης του αφγανικού στρατού σκοτώνοντας δέκα αφγανούς στρατιώτες..

Σεισμός 7,4R ανοιχτά του Ελ Σαλβαδόρ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανοιχτά των ακτών του Ελ Σαλβαδόρ. Σύμφωνα με το κέντρο ειδοποίησης τσουνάμι του Ειρηνικού, δεν αναμένεται τσουνάμι στην περιοχή της Χαβάης. Ωστόσο, προειδοποίηση για την πιθανότητα ενός τσουνάμι έχει υπάρξει για Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα, το Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα, Γουατεμάλα και Μεξικό. Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 120 χιλιομέτρων νότια της πόλης Usulutan στο Ελ Σαλβαδόρ. Το βάθος του εντοπίζεται στα 60 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές...

O Ισαάκ κινείται απειλητικά προς Λουιζιάνα, Μισσιπή, Αλαμπάμα

Φωτογραφία από τον τυφώνα Ισαάκ, κοντά στην Νέα Ορλεάνη πριν από λίγα λεπτά..
Απειλητικά προς τις τρεις αμερικανικές πολιτείες στον κόλπο του Μεξικού κινείται η τροπική καταιγίδα Ισαάκ. Λουιζιάνα, Μισσιπής και Αλαμπάμα τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι κυβερνήτες τους εξέδωσαν εντολές υποχρεωτικής εκκένωσης, σε ορισμένες περιοχές που απειλούνται. «Καλούμε τον κόσμο να προετοιμαστεί» δηλώνει ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα Μπόμπι Τζιντάλ και ζητά από την κάθε οικογένεια να αποθηκεύσει νερό, τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής, ρούχα και φάρμακα. Ανάλογες προειδοποιήσεις και από τον κυβερνήτη της Αλαμπάμα Ρόμπερτ Μπέντλει ενώ ο Φιλ Μπράιαντ κυβερνήτης του Μισισιπή είπε ότι η απειλή του Ισαάκ έχει ληφθεί πολύ σοβαρά..

Απελευθερώθηκαν 28 όμηροι που είχαν απαχθεί στο Δέλτα του Νίγηρα

Το πολεμικό ναυτικό της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι, απελευθέρωσε 28 εργαζόμενους σε πετρελαϊκή εταιρεία, τους οποίους κρατούσε όμηρους, εγκληματική οργάνωση που επιχειρεί στην πλούσια πετρελαιοπαραγωγό περιοχή, στο Δέλτα του Νίγηρα..