Ποδαρικό με το δεξί για τον Ολυμπιακό στο νέο πρωτάθλημα

Χορταστικό ματς έγινε στη Βέροια με τρία γκολ, ισάριθμα δοκάρια και αρκετές φάσεις στις δύο εστίες με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 2-1 από τη «βασίλισσα του Βορρά» και να μπαίνει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Ο Τζιμπούρ στο 20' άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους», ο Ιωάννου ισοφάρισε για τη Βέροια στο 30' και ο Μοντέστο στο 42' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα..
Πλούσιο σε φάσεις ήταν το πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο η Βέροια όχι μόνο δεν φοβήθηκε τον Ολυμπιακό, αλλά «κοίταξε στα μάτια» τον αντίπαλό της. Τρία γκολ, ένα δοκάρι και πολλές ευκαιρίες κι από τις δύο ομάδες συνέθεσαν το σκηνικό στα πρώτα 45 λεπτά, με τους πρωταθλητές να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα «δώρα» του πρώην γκολκίπερ τους, Δασκαλάκη, και να μπαίνουν με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια χωρίς να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.
Οι «ερυθρόλευκοι», στο 13' είχαν δοκάρι μετά την κεφαλιά του Μοντέστο και την παρέμβαση του Καλί, άνοιξαν το σκορ στο 20' με το πλασέ του Τζιμπούρ στο πρώτο δοκάρι (0-1), μετά τη σέντρα του Χολέμπας και τον λάθος υπολογισμό της μπάλας από τον Δασκαλάκη. Η ομάδα του Μάκη Χάβου «απάντησε» στο 30' με το πλασέ του Ιωάννου στην άδεια εστία (1-1), μετά το τραγικό λάθος του Κάρολ στο φάουλ του Ολαϊτάν. Ο σκόρερ της Βέροιας είχε πετύχει γκολ και στο 11', αφού πήρε τη μπάλα από την προσωρινή απόκρουση του Κάρολ, ωστόσο, ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού. Απόφαση εντελώς λανθασμένη από το συνεργάτη του Βοσκάκη, καθώς ο έμπειρος επιθετικός καλυπτόταν. Μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 34' ο Τζιμπούρ, ο οποίος σε κενή εστία απέτυχε να σκοράρει με το κεφάλι, ωστόσο, το γκολ ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 42'. Νέο τραγικό λάθος του Δασκαλάκη μετά το κόρνερ του Ιμπαγάσα, με τον Μοντέστο να το εκμεταλλεύεται και με σουτ να βάζει και πάλι μπροστά τους «ερυθρόλευκους» (1-2).
«Φορτσάτες» μπήκαν και οι δυο ομάδες στο δεύτερο μέρος, με τη Βέροια να «αγγίζει» την ισοφάριση στο 58' με το φοβερό σουτ του Ολαϊτάν να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ. Δύο λεπτά μετά, ο Ιμπαγάσα βρέθηκε στην περιοχή της Βέροιας, έκανε τη σέντρα σουτ, με τη μπάλα να σταματάει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Δασκαλάκη. Τεράστια ευκαιρία έχασε για τη Βέροια ο Ιωάννου στο 77', όταν δέχτηκε τη μπάλα από το λάθος του Μοντέστο κι απέναντι από τον Κάρολ πλάσαρε άουτ.
Κίτρινες: Γεωργέας, Ζε Βίτορ
Διαιτητής: Μ. Βοσκάκης (Ρέθυμνο)
Βέροια (Μάκης Χάβος): Δασκαλάκης, Γεωργιάδης (46΄ Καλτσάς), Σνάουτσνερ, Καλί (48΄ Τζημογιάννης), Τόμας, Καλογέρης, Γεωργέας, Ζε Βίτορ, Ολαϊτάν (77΄ Πέρες), Μπαρκάν, Ιωάννου
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μοντέστο (87΄ Γκρέκο), Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Αμπντούν (72΄ Φουστέρ), Μασάδο, Τζιμπούρ (82΄ Μήτρογλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...