Στο ματς που έριξε την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής είδαμε μέτριο ποδόσφαιρο αλλά τον Πανιώνιο σαφώς καλύτερο απο τον Άρη.

Με γκολ του Βασίλη Λαμπρόπουλου ο Πανιώνιος μπήκε με το δεξί στη Superleague επικρατώντας, σε ένα επεισοδιακό στο τέλος ματς, του Άρη.  Γράφει ο Βιδιάνος Ρούσσος. Στο ματς που έριξε την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής είδαμε μέτριο ποδόσφαιρο αλλά τον Πανιώνιο σαφώς καλύτερο απο τον Άρη. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έδειξε αρκετά δουλεμένη σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού, απο τα στημένα μέχρι και την κατοχή μπάλας και δίκαια ήταν η νικήτρια του παιχνιδιού. Εξαιρετική εμφάνιση απο τον νεαρό Ντούνο, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην..
αριστερή πλευρά των φιλοξενούμενων. Αν η συνέχεια είναι ανάλογη τότε ίσως διαψεύσουν πολλούς για τη δυναμική της ομάδας τους. Απο την άλλη πλευρά ο Μάκης Κατσαβάκης χρειάζεται να κάνει πολύ δουλειά, το αναγνώρισε άλλωστε και ίδιος, καθώς δε μπόρεσε να απειλήσει τον Πανιώνιο σε καμμιά στιγμή του αγώνα ακόμα και όταν είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ιστορικό το παιχνίδι στη Ν.Σμύρνη καθώς και οι 22 ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν ήταν Έλληνες, κάτι που είχαμε να το δούμε απο το 1990 και το ματς του Ιωνικού με τον Άρη. Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε πολλές δύσκολες καταστάσεις, ιδιαίτερα απο τη δεξιά πλευρά αλλά και τα στημένα με τον Μενδρινό. Ο Άρης ήταν σαν να μην υπήρχε καθώς δε μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή αλλά και να δείξει κάτι επιθετικά. Μοιραία βρέθηκε πίσω στο σκορ ύστερα απο το φάουλ του Μενδρινού, την ασταθή απόκρουση του Βελλίδη και την προβολή, τελικά, του Λαμπρόπουλου για το 1-0. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν το σκορ αλλά ο πορτιέρε του Άρη αντέδρασε καλύτερα στην κεφαλιά του Καμπάνταη. Ο Κατσαβάκης προσπαθούσε με συνεχείς αλλαγές στο σύστημα να διαφοροποιήσει την εικόνα του Άρη αλλά η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 42 με τον Παπαζαχαρία να μην προλαβαίνει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου. Στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν σε σχέση με την κατοχή της μπάλας. Ο Άρης πατούσε καλύτερα και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά στην τελική προσπάθεια ήταν νωθρός. Απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ τα οποία τις περισσότερες φορές ήταν αρκετά άστοχα. Στο 63 ο Πανιώνιος έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Καμπάνταης χτύπησε τον Παντίδο σε μια διεκδίκηση. Η αριθμιτική υπεροχή δεν έκανε πιο επικίνδυνο τον Άρη. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έκαναν φάσεις. Στο 81 το ματς «πήρε φωτιά», όταν ο Λαμπρόπουλος έριξε κάτω τον Γιαννιώτα επειδή ο τελευταίος δεν έκανε fair play. Ο αμυντικός των γηπεδούχων πήρε κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 9 ποδοσφαιριστές. Το ποινολόγιο του κυρίου Σπάθα έχει και 12 κίτρινες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν αντιαθλητικό. Επίσης αποβλήθηκαν και ο βοηθός του Ελευθερόπουλου αλλά και ο φυσιοθεραπευτής του Άρη.Προς το τέλος του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι γιατι πολύ απλά οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να το αλλάξουν.

Πρώτη νίκη του Πανιωνίου σε πρεμιέρα μετά απο 9 χρόνια και το 3-2 επι του Πανηλειακού στη Ν. Σμύρνη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...