Ντ.Μπακογιάννη: «Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων – Τάσσομαι κατά της επέκτασης στα 12 ν.μ.»!

 Η πρώην ΥΠΕΞ, βουλευτής της ΝΔ και αδελφή του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή Αντιθέσεις στο ΚΡΗΤΗ TV είπε πως για την ίδια δεν είναι… «ταμπού» η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο ενώ τάχθηκε κατά της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην περιοχή της Κρήτης, «αυτή την στιγμή».

Bίντεο: Σφοδρές συγκρούσεις στο Μπάκχμουτ – Και οι δύο πλευρές καταγράφουν σημαντικές απώλειες

 Στο Μπάκχμουτ οι μάχες μέσα στην πόλη είναι σφοδρές και συνεχίζουν και οι δύο πλευρές να καταγράφουν μεγάλες απώλειες.

Πάντως όσο ακόμα το Μπάκχμουτ ανθίσταται τόσο χειρότερο γίνεται για τους Ρώσους καθώς οι Ουκρανοί αγοράζουν χρόνο για να αφιχθούν τα νέα δυτικά οπλικά συστήματα.

Εντυπωσιακές εικόνες από το σημείο που η Βαλτική «συναντά» τη Βόρεια Θάλασσα (φωτο)

 Οι δύο θάλασσες δεν μπορούν να «συγχωνευτούν» λόγω της διαφορετικής τους πυκνότητας, με αποτέλεσμα το σημείο «συνάντησής» τους να φαίνεται ξεκάθαρα από μακριά.

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους και μας λένε πάνω από… χίλιες λέξεις! Ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο συμβαίνει κοντά στην πόλη Skagen της Δανίας, όπου η Βαλτική ενώνεται με τη Βόρεια Θάλασσα, δημιουργώντας μια ορατή θαλάσσια γραμμή, λόγω της αντίθετης παλίρροιας των νερών.

Ο σκοπός της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν: Να πιεστεί η Ελλάδα να δεχτεί τις τουρκικές απαιτήσεις σε Αιγαίο & Α.Μεσόγειο

 Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν πρόκειται να φτάσει στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα όπου θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να… ανακινήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Γιατί όποιος πιστεύει πως «η διπλωματία των σεισμών» ξεκινάει από μόνη της, είναι το λιγότερο αφελής.

Η μεγάλη (πέραν πάσης αμφιβολίας) καταστροφή που βρήκε την Τουρκία μπορεί να εξελιχθεί σε προάγγελο σημαντικών προβλημάτων για την Ελλάδα, η οποία θα πιεστεί να αποδεχτεί πολλές από τις παράλογες τουρκικές απαιτήσεις (λόγω του καλού… κλίματος).

Oι Ρώσοι κατέλαβαν την Berkivka και «σφίγγουν» το Chasiv Yar

 Ο χρόνος πιέζει Ρώσους και Ουκρανούς για τον ίδιο λόγο: Την άφιξη των δυτικών αρμάτων μάχης

 Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Berkivka όπως και τα βόρεια υψώματα του Chasiv Yar και πλέον έχουν θέσει την μικρή αυτή πόλη σε «λαβίδα» από Βορά και Νότο, ενώ πλησίασαν σε μικρή απόσταση το Σλαβιάνσκ.

Ο δρόμος για το Σλαβιάνσκ είναι ανοιχτός αλλά οι Ρώσοι δεν πρόκειται να προωθηθούν πριν «τελειώσουν» με το Μπάκχμουτ/Αρτέμοβσκ.

Ρώσος αναλυτής: «Δεν μπορεί ο ρωσικός Στρατός να αντιμετωπίσει τα αμερικανικά άρματα M1 Abrams»

 Τι είπε ο Ρουσλάν Πούκοφ διευθυντής του ρωσικού think tank «Center for Analysis of Strategies and Technologies»

 

Ο Ρουσλάν Πούκοφ, διευθυντής του ρωσικού think tank «Center for Analysis of Strategies and Technologies», δήλωσε ότι η προμήθεια αμερικανικών αρμάτων μάχης τύπου M1 Abrams στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, «μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο πεδίο της μάχης για τα ρωσικά στρατεύματα»

Σ. Αραβία: Σχηματίζεται συναίνεση στον αραβικό κόσμο απαιτείται διάλογος και με τη Συρία

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Faisal bin Farhan Al Saud, δήλωσε το Σάββατο στη σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου  ότι, «έχει αρχίσει να σχηματίζεται συναίνεση στον αραβικό κόσμο και δεν υπάρχει νόημα να απομονωθεί η Συρία, απαιτείται διάλογος με τη Δαμασκό κάποια στιγμή.

Μεξικό: Ο Πρόεδρος Ομπραδόρ εθνικοποιεί το λίθιο

 Η εκμετάλλευση του μεξικανικού λιθίου ανήκει πλέον αποκλειστικά στην κυβέρνηση της χώρας.

Ο Πρόεδρος Andrés Manuel López Obrador υπέγραψε διάταγμα για την εθνικοποίηση αυτού του στρατηγικού ορυκτού στην πόλη Bacadéhuachi, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο απόθεμα μετάλλων στην επικράτεια.

Η.Β: Απεργία στον χώρο της Υγείας σε Αγγλία και Ουαλία

 Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Χιλιάδες εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα προχωρούν σήμερα σε απεργία στην Αγγλία και την Ουαλία, στη συνεχιζόμενη διαμάχη με την κυβέρνηση για την αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους.

Στην απεργία θα συμμετέχουν περισσότερα από 11.000 μέλη του συνδικάτου GMB ενώ στις 15 Μαρτίου πρόκειται να απεργήσουν δεκάδες χιλιάδες μέλη του κατώτερου ιατρικού προσωπικού στην Αγγλία.


Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο

 Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη γειτονική Πολωνία για να συναντήσει τον Πρόεδρο Andrzej Duda.

Ο Μπάιντεν έφτασε στο Κίεβο το πρωί, σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη για να υπογραμμίσει την αμερικανική υποστήριξη στον ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τις προσπάθειές του εναντίον της Ρωσίας, λίγο πριν από την πρώτη επέτειο της εισβολής.