Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο

 Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη γειτονική Πολωνία για να συναντήσει τον Πρόεδρο Andrzej Duda.

Ο Μπάιντεν έφτασε στο Κίεβο το πρωί, σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη για να υπογραμμίσει την αμερικανική υποστήριξη στον ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τις προσπάθειές του εναντίον της Ρωσίας, λίγο πριν από την πρώτη επέτειο της εισβολής.


Συγκεκριμένα, αύριο θα ανακοινωθεί νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Στο νέο πακέτο θα περιλαμβάνονται πυρομαχικά για τα αμερικανικά οπλικά συστήματα HIMARS.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου αποτελεί «εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης για όλους τους Ουκρανούς». Ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι συζήτησε με τον Τζο Μπάιντεν την προμήθεια όπλων μακρού βεληνεκούς

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Κίεβο κατά την διάρκεια της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου, χωρίς να υπάρξει ρωσική πυραυλική επίθεση.

Πηγή: Reuters, AFP, Rollingstone.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...