Σ. Αραβία: Σχηματίζεται συναίνεση στον αραβικό κόσμο απαιτείται διάλογος και με τη Συρία

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Faisal bin Farhan Al Saud, δήλωσε το Σάββατο στη σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου  ότι, «έχει αρχίσει να σχηματίζεται συναίνεση στον αραβικό κόσμο και δεν υπάρχει νόημα να απομονωθεί η Συρία, απαιτείται διάλογος με τη Δαμασκό κάποια στιγμή.

Τόνισε ότι αρχίσει να διαμορφώνεται μια «άλλη προσέγγιση» για την αντιμετώπιση του ζητήματος των Σύριων προσφύγων στις γειτονικές χώρες και του πόνου των αμάχων, ειδικά μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη Συρία και την Τουρκία.
Τάχθηκε υπέρ του Διαλόγου με τη Δαμασκό ώστε να επιτραπεί τουλάχιστον επίτευξη των πιο σημαντικών στόχων, ειδικά όσον αφορά την ανθρωπιστική οπτική και την επιστροφή των προσφύγων και ούτω καθεξής, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το Ριάντ έστειλε αεροπλάνα φορτωμένα με βοήθεια στις πληγείσες περιοχές που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών ανακούφισης από τους σεισμούς, αφού αρχικά έστειλε βοήθεια μόνο στη βορειοδυτική Συρία, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...