Οι επιλεκτικές και ύποπτες χρηματοδοτήσεις των τραπεζών σε διαπλεκόμενους και διεθνείς επενδυτές, τους οποίους δεν δανείζει καμία ξένη τράπεζα – Οι νταραβεριτζήδες της πολιτικής, της Εκκλησίας και των επιχειρήσεων!

 Και «αρπάζουν» τα φιλέτα της Αθήνας, του Κράτους και της Εκκλησίας! Το ζήτημα φερεγγυότητας των ξένων επενδυτών που χωρίς ρίσκο και χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ, αγοράζουν ξενοδοχεία, ακίνητα και επιχειρήσεις!

Μια περίεργη και συγχρόνως ύποπτη εξέλιξη λαμβάνει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, το οποίο «δήθεν» έχει αυξήσει τις δανειοδοτήσεις και τις ροές χρήματος προς τις επιχειρήσεις!

Και μάλιστα καυχάται γι ‘ αυτό, αποκρύπτοντας ωστόσο την αλήθεια ότι οι τραπεζικές χρηματοδοτήσεις κατευθύνονται σε ολίγους, εκλεκτούς,

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Κοκκίνισε» το ταμπλό-Ποιες μετοχές βυθίστηκαν

 Σε κλοιό ρευστοποιήσεων βρέθηκε σήμερα (19/3) η Λεωφόρος Αθηνών, η οποία ξεκίνησε με το… αριστερό την εβδομάδα μετά την αργία της Καθαράς Δευτέρας και στον απόηχο της στάσης αναμονής που κράτησε η Moody’s. Με αυτό τον τρόπο, μπήκε «φρένο» στο τετραήμερο ανοδικό σερί, που είχε επαναφέρει το Χρηματιστήριο κοντά στο υψηλό 13ετίας των 1.434 μονάδων.

Σκάνδαλο εκατομμυρίων με κολοσσούς αναψυκτικών

 Η αποκαλυπτική έρευνα της «δημοκρατίας» φέρνει στο φως το πάρτι των πολυεθνικών, καθώς δεν διαθέτουν την αναγκαία από τον νόμο «άδεια εμπορίας πόσιμου ύδατος»

Διαφυγόντα κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ έχει ο δημόσιος τομέας, και συγκεκριμένα πολλοί δήμοι της χώρας, καθώς κάποιες βιομηχανίες παραγωγής αναψυκτικών, και μάλιστα κυρίως τα μεγαθήρια του κλάδου -ξένων συμφερόντων-, δεν διαθέτουν (έστω τα τελευταία χρόνια) την αναγκαία από τον νόμο «άδεια εμπορίας πόσιμου ύδατος».

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Οι Αμερικανοί ανακάλυψαν για τι ετοιμάζει η Ρωσία με τα άρματα, Armata Т-14

 Η αμερικανική έκδοση του περιοδικού Military Watch υπενθύμισε την ύπαρξη ίσως του πιο προηγμένου οχήματος μάχης στον κόσμο - του τανκ T-14 Armata - και αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει ακουστεί τίποτα για τη χρήση του στα πεδία των μαχών της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Η απάντηση, σύμφωνα με ξένους αναλυτές, βρίσκεται στην προνοητικότητα «αυτών των ύπουλων Ρώσων».

Ο συγγραφέας ενός υλικού που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Military Watch έπιασε τα λόγια του αρχηγού της Rostec, Sergei Chemezov, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι το κύριο άρμα μάχης επόμενης γενιάς T-14 Armata πιθανότατα δεν θα συμμετάσχει σε μάχες ως μέρος ενός ειδική λειτουργία.

Τα αμερικανικά τανκς Abrams ντροπιάστηκαν και «δραπέτευσαν» από την Ουκρανία

 Κάποτε, τα ΜΜΕ και διάφοροι στρατιωτικοί μπλόγκερ μίλησαν πολύ για το αμερικανικό Abrams M1A1 και για την επίδραση που θα είχαν στην πορεία της αεράμυνας όταν βρίσκονταν στη γραμμή επαφής μάχης. Προφανώς, δεν μπόρεσαν να καταφέρουν κάτι αξιόλογο εκεί.

Ανεπίσημα στοιχεία που διέρρευσαν μέσω ορισμένων στρατιωτικών καναλιών τηλεγραφημάτων δείχνουν ότι η εμπειρία χρήσης αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams M1A1 στην Ουκρανία θεωρείται μη ικανοποιητική από το ΝΑΤΟ.

Ο Πούτιν κάλεσε την FSB να μην ξεχάσει τους προδότες που συμμετέχουν στο DRG και να τους τιμωρήσει

 ΜΟΣΧΑ, 19 Μαρτίου – RIA Novosti. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια εκτεταμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της FSB, κάλεσε τους υπαλλήλους της υπηρεσίας να μην ξεχάσουν τους προδότες που εντάχθηκαν στις ουκρανικές ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτοί οι εγκληματίες πρέπει να βρεθούν ονομαστικά και να τιμωρηθούν χωρίς παραγραφή.

Η Ζαχάροβα ειρωνεύτηκε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών λόγω της απόφασης για τη θέση του Πούτιν

 ΜΟΣΧΑ, 18 Μαρτίου – RIA Novosti. Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, μίλησε για απώλεια μνήμης και οξείες φοβίες στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αφού ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μην αναφέρουν τη θέση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σε έγγραφα. Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος του γερμανικού

Για πρώτη φορά ρωσόφωνοι αντάρτες έπληξαν τον ουκρανικό Στρατό στην Οδησσό – Διέλυσαν αποθήκη με 50 καινούργια drones

 Ρωσόφωνοι αντάρτες της Οδησσού πραγματοποίησαν εντυπωσιακό πλήγμα καταστρέφοντας μεγάλη αποθήκη του ουκρανικού Στρατού με 50 drones, μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών αλλά και εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου (EW) των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο σημαντικό πλήγμα μέσα σε ουκρανική πόλη πραγματοποιείται από ρωσόφωνους αντάρτες και όχι από τις τακτικές ρωσικές δυνάμεις.

Ο «περίπατος» του Κυριάκου τελειώνει στις ευρωεκλογές!

 Οσο περνάνε οι μέρες και πλησιάζει ο χρόνος των ευρωεκλογών τόσο πιο σκούρα γίνονται τα πράγματα για τη Ν.Δ. και την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα εκεί που νόμιζαν ότι θα κάνουν περίπατο άνευ αντιπάλου, τώρα να αναπροσαρμόζουν την εκλογική τους τακτική και να δίνουν διάσταση βουλευτικών εκλογών στην προεκλογική τους εκστρατεία με αντίστοιχα εκφοβιστικά διλήμματα, ώστε να αποτρέψουν την τάση της χαλαρής ψήφου και της ψήφου διαμαρτυρίας, που συνήθως επικρατεί.

  • Από τον Πάνο Σώκο

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας και η Ρωσία

 O Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι κατηγόρησε τις  ΗΠΑ  για  προκλητική τακτική και σχολίασε ότι οι αυξανόμενες μονομερείς οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις κατά της Κίνας αγγίζουν  επίπεδα ανείπωτου παραλογισμού

του  ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας κατηγόρησε πρόσφατα τις Ηνωμένες Πολιτείες για περίεργη και ασυνάρτητη εμπορική πολιτική, γεγονός που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πολιτικής συνάντησης και συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο,

Ίμραν Κχαν – ο βασιλιάς του χάους στο Πακιστάν

 Πολλοί ήταν εκείνοι που ήλπιζαν ότι οι πρόσφατες εκλογές στο Πακιστάν θα προσέφεραν μια περίοδο σταθερότητας και ηρεμίας, σε μια χώρα που ταλανίζεται από τον πολιτικό διχασμό, τον καλπάζοντα πληθωρισμό και την οικονομική καχεξία. 

Το εκλογικό αποτέλεσμα όμως αντί τούτων έδωσε το σχηματισμό μιας αδύναμης μειοψηφικής κυβέρνησης συνασπισμού, η οποία θεωρείται από τους πολιτικούς αναλυτές διστακτική πολιτικά και χωρίς να γνωρίζει η ίδια ποια είναι η πραγματική και ισχύουσα εντολή των εκλογέων της.

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

 Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνει με… πανηγυρικό τρόπο την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά την συντριπτική νίκη του στις προεδρικές εκλογές που ολοκληρώθηκαν χτες, Κυριακή 17 Μαρτίου.

Ο μόνιμος πρόεδρος της Ρωσίας από το 2012 και έπειτα, εμφανίστηκε μπροστά στο… αλαλάζον πλήθος που έχει κατακλύσει την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, προκειμένου να γιορτάσουν παρέα τη 10η επέτειο της αναίμακτης αυτής προσάρτησης, αλλά και τη νέα εκλογική του νίκη, με «σταλινικό», μάλιστα, ποσοστό (σχεδόν 88%) αυτή τη φορά.

Δεν εφημέρευε χειρουργός στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε και ξεψύχησε ο 33χρονος

 «Ως πότε θα ανεχόμαστε να μην υπάρχει ένα επαρκώς στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, και να απαιτείται συνεχώς ο εθελοντισμός και το φιλότιμο των λειτουργών της υγείας;», αναρωτιέται ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Με μια ακόμη έκφανση της διάλυσης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μας έφερε αντιμέτωπους το τραγικό περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού του 33χρονου Μανώλη από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου στην Κρήτη, καθώς στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα, δεν εφημέρευε χειρουργός.

Μαρία Καρυστιανού: «Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη»

 Αναφορά στην εμφάνισή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών.

 Η ίδια έκανε λόγο για την κατάθεση αναφοράς στην σχετική επιτροπή, ξεκαθαρίζοντας πως το ζήτημα δεν είναι κομματικό.

«Όλα τα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου στάθηκαν στο πλευρό μας. Θέλαμε να παραμείνει ανοιχτή η καταγγελία. Ζητήσαμε να μας παραπέμψουν σε δυο επιτροπές. Επίσης θέλουμε να εξετάσει το θέμα σχετικά με τις παρεμβάσεις και τις παραλείψεις, αυτό είναι που μας καίει. Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

«Προτιμώ τα Μπολσόι από τα gay pride»!

 Μία άκρως ανησυχητική βεβαιότητα εκφράζουν βουλευτές της Ν.Δ. σε πηγαδάκια εντός του κοινοβουλίου, για την επικίνδυνη προθυμία του Κυριάκου να συνδράμει με κάθε τρόπο στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι και πρωτόγνωρο, καθώς ο Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να αδειάσει τις αποθήκες του ελληνικού στρατού για να ενισχύσει άνευ όρων τους Αζόφ και τα άλλα καλά παιδιά…

Το Μαξίμου προσπαθεί να κλείσει άρον άρον το σκάνδαλο με τα e-mails

 Με την πλάτη στο τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου με την αξιοποίηση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων απόδημων Ελλήνων τόσο από τη κυβέρνηση όσο όμως και από έναν παρακρατικό μηχανισμό που δρα εντός της Πειραιώς.

Η κυβέρνηση επιχείρησε να καλύψει το ζήτημα με την αποπομπή της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου από τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών και με τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και του γραμματέα Αποδήμων του

Τα βρώμικα παιχνίδια με τα απογευματινά χειρουργεία και ο προκλητικός Γεωργιάδης!

 Ένα απόλυτο χάος επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία με τις ελλείψεις και τις υποστελεχώσεις να κυριαρχούν, αλλά και τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη να εξακολουθεί να «παίζει» το δικό του παιχνίδι τόσο με την υγεία των ασθενών όσο και με το ήδη εξαντλημένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. 

«Δεν διαμαρτύρονται όλοι. Διαμαρτύρεται το 1% για τα απογευματινά χειρουργεία», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας για τις αντιδράσεις που εγείρει το νέο μέτρο που εισήχθη στα δημόσια νοσοκομεία. 

Αποκηρύσσει Πατέλη – Σκέρτσο η Σακελλαροπούλου!

 Εγκατέλειψε άρον άρον τις σκέψεις για ηρωοποίηση η Κατερίνα Σακκελαροπούλου η οποία δεχόταν εισηγήσεις να διεκδικήσει νέα θητεία ως ….θύμα εκκλησιαστικού διωγμού.

Αυτοί που της τα έλεγαν μάλιστα μας κάλεσαν σε οργίλο ύφος για να διαψεύσουν ότι μετείχαν σε συσκέψεις στην Ηρώδου Αττικού αλλά για την ταμπακέρα ….λέξη.

Τι έπραξε λοιπόν η κυρία Πρόεδρος;

Αφού μάλλον κατάλαβε το λάθος της να παραστεί στα επινίκια Σκέρτσου-Πατέλη μετά την ψηφοφορία για τον γάμο στο γνωστό οινοπωλείο, διοχέτευσε στα Μέσα Ενημέρωσης ότι δεν φταίει αυτή για ό,τι συνέβη αλλά ο …Σκέρτσος!