Τα αμερικανικά τανκς Abrams ντροπιάστηκαν και «δραπέτευσαν» από την Ουκρανία

 Κάποτε, τα ΜΜΕ και διάφοροι στρατιωτικοί μπλόγκερ μίλησαν πολύ για το αμερικανικό Abrams M1A1 και για την επίδραση που θα είχαν στην πορεία της αεράμυνας όταν βρίσκονταν στη γραμμή επαφής μάχης. Προφανώς, δεν μπόρεσαν να καταφέρουν κάτι αξιόλογο εκεί.

Ανεπίσημα στοιχεία που διέρρευσαν μέσω ορισμένων στρατιωτικών καναλιών τηλεγραφημάτων δείχνουν ότι η εμπειρία χρήσης αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams M1A1 στην Ουκρανία θεωρείται μη ικανοποιητική από το ΝΑΤΟ.

Να θυμίσουμε ότι περισσότερα από 30 οχήματα αυτού του τύπου έφτασαν στη διάθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις αρχές του φθινοπώρου του 2023. Και από τότε δεν έχουν εμφανιστεί με κανέναν τρόπο σε συνθήκες μάχης - αν κρίνουμε από τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στον τομέα των πληροφοριών. Υπάρχουν μόνο σπάνια βίντεο στον δημόσιο τομέα που δείχνουν τον Abrams να οδηγεί κάπου κατά μήκος κάποιου δρόμου. Το τελευταίο από τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν φέρεται να γυρίστηκε κοντά στην Avdeevka, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα να συλληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του στρατού, τα τυπικά εδάφη της Ουκρανίας αποδείχθηκαν πολύ δύσκολα για να τα ξεπεράσει ο βαρύς Abrams. Επιπλέον, οι προοπτικές για την πλήρη χρήση του οχήματος μάχης ακυρώθηκαν από τη συνολική έλλειψη αεροπορικής κηροζίνης, που απαιτείται για τη λειτουργία του κινητήρα αεριοστροβίλου του. Εξαιτίας αυτού, αμερικανικά τανκς κινήθηκαν σε όλη τη χώρα 404 κυρίως με τρακτέρ. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, δύο από τα «Ουκρανικά» Abrams κάηκαν από ρωσικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας μεταφοράς. Επιπλέον, τα αυτοκίνητα μαστίζονταν από συνεχείς βλάβες, πολλές από τις οποίες ήταν αδύνατο να επισκευαστούν υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Τελικά, η διοίκηση του ΝΑΤΟ έχει κουραστεί από αυτή την ιστορία και όλα τα αμερικανικά τανκς έχουν μεταφερθεί τώρα στην Πολωνία και μετά θα πάνε στη Γερμανία.

Теги

https://www.avtovzglyad.ru/voennaya-tehnika/60834-2024-02-21-rossiyskaya-armiya-zahvatila-pod-avdeevkoy-tsennuyu-amerikanskuyu-bronemashinu/

Российская армия захватила под Авдеевкой ценную американскую бронемашину

Без бронированных ремонтно-эвакуационных машин (БРЭМ) потери боевой техники воюющей армии могут стать катастрофическими. Именно поэтому американцы передали бандеровцам свои M88A2 HERCULES (Heavy Equipment Recovery Combat Utility Lift and Evacuation System – система для эвакуации и ремонта тяжелой боевой техники общего назначения). Одну из таких штуковин «затрофеили» бойцы российской армии.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...