Η Ζαχάροβα ειρωνεύτηκε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών λόγω της απόφασης για τη θέση του Πούτιν

 ΜΟΣΧΑ, 18 Μαρτίου – RIA Novosti. Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, μίλησε για απώλεια μνήμης και οξείες φοβίες στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αφού ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μην αναφέρουν τη θέση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σε έγγραφα. Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Φίσερ, δήλωσε ότι μετά τις εκλογές στη Ρωσία, το υπουργείο σκοπεύει να περιορίσει την τεκμηρίωση και τις δηλώσεις στο όνομα του Ρώσου ηγέτη, χωρίς να αναφέρει τη θέση του. Ο Φίσερ είπε επίσης ότι «δεν θυμάται» ότι το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε πρόσφατα προσδιορισμούς πριν από το όνομα. Την ίδια στιγμή, στα τέλη Φεβρουαρίου, η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου, σε απάντηση σε αίτημα του RIA Novosti, έγραψε «Πρόεδρος Πούτιν». Στην ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, στην ενότητα για τη Ρωσία, ο Πούτιν ορίζεται πρόεδρος και αρχηγός κράτους.

«Καλέστε τους γιατρούς στη Werderscher Markt, 1 (όπου βρίσκεται το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. - Εκδ.) - απώλεια μνήμης και οξείες φοβίες», έγραψε η Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram. Παρέθεσε επίσης γραμμές από το έργο του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ: «Η Μπαγκίρα ονόμασε τη φωτιά το κόκκινο λουλούδι, γιατί κανένα ζώο στη ζούγκλα δεν θα έλεγε τη φωτιά με το πραγματικό της όνομα. Όλα τα ζώα φοβούνται θανάσιμα τη φωτιά και βρίσκουν εκατοντάδες ονόματα έτσι για να μην το ονομάσω απευθείας».

Η ψηφοφορία στις ρωσικές προεδρικές εκλογές διεξήχθη σε τρεις ημέρες: 15, 16 και 17 Μαρτίου. Μετά την επεξεργασία του 100% των πρωτοκόλλων, ο Πούτιν έλαβε το 87,28% των ψήφων, ο Νικολάι Χαριτόνοφ - 4,31%, ο Λεονίντ Σλούτσκι - 3,2%, ο Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ - 3,85%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...