Γαλλία μια προσπάθεια να εκφοβίσουν τους διαδηλωτές!

 SSας θυμίζει κάτι; => 🇫🇷Σε μια προσπάθεια να εκφοβίσουν τους διαδηλωτές, οι στρατικοποιημένοι αστυνομικοί του Μακρόν χτυπούν τις ασπίδες τους, ενώ κινούνται απειλητικά προς το μέρος τους 👇

.

Βουλγαρία: Συρρικνώνονται οι παγετώνες στη χώρα

 Η Βουλγαρία φιλοξενεί τη νοτιότερη μάζα πάγου της Ευρώπης – τον μικροπαγετώνα Σνέζνικα – που βρίσκεται στο λεκανοπέδιο Γκολεμίγια Καζάν κάτω από την κορυφή Βίχρεν (2.430-2.480 μ), όπως είπε την Τετάρτη ο αναπληρωτής καθηγητής Εμίλ Γκάτσεφ. Ο άλλος μικροπαγετώνας, Μπάνκσι σουντοχόλ, βρίσκεται στο ομώνυμο λεκανοπέδιο κάτω από Κοντσέτο σε υψόμετρο 2.620-2.700 μέτρων.

Κουβέιτ: Το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε τις περυσινές βουλευτικές εκλογές και επανέφερε τη βουλή που είχε διαλυθεί

 Το Συνταγματικό Δικαστήριο του Κουβέιτ ακύρωσε σήμερα, Κυριακή 19 Μαρτίου, τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, που είχαν διεξαχθεί στη χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, και αποφάνθηκε πως πρέπει να αποκατασταθεί η προηγούμενη βουλή.

Credit Suisse: Κρατικοποίησή της εξετάζει η ελβετική κυβέρνηση

 Οι ελβετικές αρχές εξετάζουν την πλήρη η μερική κρατικοποίηση της Credit Suisse κρίνοντάς την ως την μοναδική βιώσιμη επιλογή, αναφέρει σήμερα το Bloomberg.

Η Ελβετία εξετάζει είτε την πλήρη εξαγορά της τράπεζας ή τη σημαντική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο σε περίπτωση που η UBS δεν μπορέσει να ολοκληρώσει την εξαγορά της Credit Suisse, προσθέτει το ρεπορτάζ.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η Credit Suisse απορρίπτει την προσφορά εξαγορά της από την UBS μετά το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο η UBS Group έχει προσφέρει έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Μόσχα προς ΗΠΑ: Αν πειράξετε ρωσικό μαχητικό θα είναι ανοιχτή κήρυξη πολέμου κατά της μεγαλύτερης πυρηνικής δύναμης

 Χθες,  ο Αμερικανός γερουσιαστής, Λίντσεϊ Γκράχαμ, έδειξε πως στηρίζει την ιδέα της έναρξης του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, ζητώντας κατάρριψη ρωσικών μαχητικών στην Μαύρη Θάλασσα.

Η απάντηση της Μόσχας ήταν άμεση!

«Μια εσκεμμένη επίθεση σε ρωσικό αεροσκάφος σε ουδέτερο εναέριο χώρο θα ήταν μια ανοιχτή κήρυξη πολέμου ενάντια στην μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα», προειδοποίησε την Τετάρτη ο Ρώσος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με το Tass.

Συμφωνία-μαμούθ με τους Γερμανούς ύψους 4 δισ: Αγορά τεθωρακισμένων LynxKF-41, εκσυγχρονισμός Leopard και ΜΕΚΟ! (βίντεο)

 Ειλημμένη απόφαση για την Αθήνα , η οποία «κλείδωσε» στο ΚΥΣΕΑ της περασμένης Τετάρτης, φαίνεται ότι αποτελεί η σύναψη συμφωνίας «μαμούθ» με τη Γερμανία για τα εξοπλιστικά.

Η συμφωνία προβλέπεται να ανακοινωθεί σύμφωνα με πληροφορίες κατά την επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην Αθήνα και αφορά αγορά Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης LynxKF-41 με ταυτόχρονη μεταφορά του εργοστασίου-γραμμής παραγωγής στη Βόρεια Ελλάδα, εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης Leopard 2 και Leopard1A5 αλλά και εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ κλάσης «ΥΔΡΑ».

Ισοπέδωση της Ουκρανίας με σφραγίδα Σουροβίκιν: Επανέφερε τα σοβιετικά MiG-29 στην ενεργό υπηρεσία – Έτοιμη για εισβολή η ομάδα “Δ” της Λευκορωσίας

 Του Βασίλη Καπούλα

Η Ρωσία ετοιμάζεται για το τελικό πλήγμα στην Ουκρανία. Με διαταγή του Στρατηγού Σουροβίκιν επανήλθαν στην ενεργό υπηρεσία από κατάσταση μακράς αποθήκευσης σοβιετικά μαχητικά MiG-29. Τα μαχητικά αναπτύχθηκαν σε αεροπορικές βάσεις δίπλα στα σύνορα με την Ουκρανία σε περιοχές όπως Σούμι και Κίεβο.

Αυτό εξηγεί και γιατί οι δυτικοί ανέφεραν πρόσφατα ότι η Ρωσία έψαχνε για πιλότους. Ο Στρατηγός Σ.Σουροβίκιν έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο αεροπορικής ισοπέδωσης της Ουκρανίας ώστε η Ρωσία να πάρει το πάνω χέρι μέχρι τον επόμενο μήνα.

Ο Ν.Τραμπ κήρυξε την έναρξη εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ: «Θα τελειώσω Μαρξιστές και παγκοσμιοποιητές – Θα αναθεωρηθεί ο ρόλος μας στο ΝΑΤΟ»

 Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε έναν οδικό χάρτη για να τραβήξει, όπως λέει, τον πλανήτη μακριά από τον γκρεμό του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, λέγοντας ότι όλα πρέπει να ξεκινήσουν από τις ίδιες ΗΠΑ απομακρύνοντας τους φιλοπόλεμους παγκοσμιοποιητές και μαρξιστές.

Σε ένα προεκλογικό μήνυμα που αναρτήθηκε στο Truth Social με τίτλο «Αποτροπή Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου», ο Τραμπ επέκρινε την κυβέρνηση Μπάιντεν και τα μέλη του κόμματός του ότι συνέβαλαν στην κλιμάκωση των εντάσεων που έφεραν την Αμερική στο χείλος του πυρηνικού πολέμου.

Στα πρόθυρα εμφυλίου οι ΗΠΑ – Επιβεβαιώνει το NBC: Ξεκίνησαν προετοιμασίες για την σύλληψη του Ν.Τραμπ – «Ξεσηκωθείτε για να πάρουμε πίσω το Έθνος»

 Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται πως έρχονται στις ΗΠΑ καθώς το NBC επιβεβαίωσε πως διεξάγονται προετοιμασίες ασφαλείας από τις κρατικές, τοπικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ συλληφθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η ανταποκρίτρια του NBC News, Laura Jarrett, αναφέρει η NYPD, το FBI και η Μυστική Υπηρεσία ετοιμάζονται πυρετωδώς για μια τέτοια εξέλιξη.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Πυρηνικό” πλήγμα Ρώσων, Κινέζων, Σαουδαράβων κατά ΗΠΑ-Δύσης: Εξαΰλωσαν την Credit Suisse & βάζουν τις βάσεις για το νόμισμα της Ανατολής

 Μέχρι το Κρεμλίνο ακούστηκε το “κραχ” της εξαύλωσης της Credit Suisse, του θεσμικού γίγαντα του καπιταλισμού και πυλώνα της παντοκρατορίας ΗΠΑ-Δύσης.

Τί συνέβη όμως και ενώ αμερικανικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ προπαγάνδιζαν 24 ώρες το 24ωρο την διάλυση της Ρωσίας και την κατάρρευση των ρωσικών τραπεζών, εν τέλει συνέβη το ακριβώς αντίθετο;

Την απάντηση την έδωσε σε ανύποπτο χρόνο ο ίδιος ο Β.Πούτιν. Eίχε πει ο Ρώσος πρόεδρος:

“Στοπ” σε επιχείρηση των Ρουμάνων: To ρωσικό Ναυτικό περισυνέλεξε τα συντρίμμια του MQ-9 Reaper – Eίχε παραβιάσει τον ΕΕΧ της Κριμαίας (vid)

 Σε ρωσικά χέρια βρίσκονται τα συντρίμμια του αμερικανικού drone MQ-9 Reaper. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας μαζί με ελικόπτερα Ka-27 ξεκίνησαν επιχείρηση περισυλλογής του αμερικανικό drone αμέσως μετά την πτώση του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι “το Reaper έφτασε πολύ κοντά στην Κριμαία. Βρισκόταν 60 χλμ. ΝΔ της Σεβαστούπολης πριν συντριβεί, γεγονός που επέτρεψε στις μονάδες μας να περισυλλέξουν εύκολα τα συντρίμμια.

Πούτιν: Επίδειξη «ισχύος» με επίσκεψη-εξπρές στην κατεχόμενη Μαριούπολη [vid]

 Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολη πραγματοποίησε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Η Μαριούπολη, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, είναι μια από τις ουκρανικές πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

O Πούτιν ταξίδεψε με ελικόπτερο στη Μαριούπολη, αναφέρει το ΤASS, περιηγήθηκε με αυτοκίνητο σε συνοικίες και έκανε ολιγόλεπτες στάσεις για να συνομιλήσει με κατοίκους.

Ο Πούτιν στο διοικητήριο της ειδικής επιχείρησης στο Ροστόφ-ον-Ντον άκουσε αναφορές για την κατάσταση.

 «Ο αρχηγός του κράτους της Ρωσικής Ομοσπονδίας άκουσε τις εκθέσεις του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Valery Gerasimov και ορισμένων στρατιωτικών διοικητών», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Κάτοικοι της Μαριούπολης στόν Πούτιν: «Σας έχουμε δει μόνο στην τηλεόραση! Σας ευχαριστούμε για τη νίκη. Προσευχόμαστε για εσάς.”

 What you will never see on Western MSM.

Αυτό που δεν θα δείτε ποτέ σε δυτικά ΜΜΕ

Residents of Mariupol and Putin: “We have only seen you on TV! Thank you for the victory. We are praying for you.” #putin #mariupol #russia #ukrainewar #donbass

Συμφωνία Βούτσιτς - Κούρτι για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου - Πρίστινας

 Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι, μετά από μία μαραθώνια συνάντηση στην πόλη Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία διήρκησε σχεδόν 12 ώρες, κατέληξαν τελικά σε συμφωνία για τον τρόπο υλοποίησης της πρότασης της ΕΕ σχετικά με την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

«Μπορώ να ανακοινώσω ότι το Κόσοβο και η Σερβία συμφώνησαν για τον τρόπο υλοποίησης της (ευρωπαϊκής) πρότασης, στην πορεία εξομάλυνσης των μεταξύ τους σχέσεων. Τα δύο μέρη έχουν δεσμευτεί πλήρως να τηρήσουν όλα τα

Διαδήλωση χιλιάδων εργαζομένων στη Λισαβόνα, με μισθολογικά αιτήματα, μία ημέρα μετά την γενική απεργία στο δημόσιο

 Χιλιάδες ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, απ’ όλη την Πορτογαλία, διαδήλωσαν σήμερα στη Λισαβόνα ζητώντας αυξήσεις μισθών και μέτρα για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαβίωσης.

«Το κόστος διαβίωσης είναι αβάσταχτο» και «Είναι απαράδεκτο να φτωχαίνεις δουλεύοντας», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι που έκαναν πορεία στην κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας.

«Η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη», σχολίασε ο Ινάσιο Κατέλα, 61 ετών, από το Τόρες Βέντρας, που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από τη

Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν- Ακυρώθηκε το ένταλμα σύλληψής του

 Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν αφέθηκε ελεύθερος σήμερα από δικαστήριο της Ισλαμαμπάντ, το οποίο ήρε το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του. Ο 70χρονος πρώην πρωθυπουργός αντιμετώπιζε κατηγορίες για διαφθορά.

Έπειτα από πολλές ημέρες δικαστικής διαμάχης, ο Χαν πήγε σήμερα από τη Λαχόρη στο δικαστικό μέγαρο της Ισλαμαμπάντ, που απέχει 300 χιλιόμετρα. Δεν κατάφερε ωστόσο να βγει από το αυτοκίνητό του, επειδή η αστυνομία εκτόξευε δακρυγόνα εναντίον των συγκεντρωμένων υποστηρικτών του, που απαντούσαν με πέτρες και τούβλα.

Ισημερινός: Τουλάχιστον 15 νεκροί από τον σεισμό των 6,8 Ρίχτερ

 Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε χθες Σάββατο τις παράκτιες επαρχίες του Ισημερινού και έγινε αισθητός στο βόρειο Περού.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και διαβεβαίωσε ότι έχουν κινητοποιηθεί συνεργεία στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.