Μεγάλο χρηματικό μπόνους για την καταστροφή αρμάτων μάχης Leopard και ΤΟΜΑ Bradley ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ

 Μπόνους θα αποδίδεται στους Ρώσους στρατιώτες που καταστρέφουν γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard και τεθωρακισμένα οχήματα που προμηθεύουν οι ΗΠΑ και τα οποία χρησιμοποιούνται από την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο πρόσθεσε πως αυτό εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα επιβραβεύσεων, στο πλαίσιο του οποίου περισσότεροι από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν πάρει ατομικά πριμ από τότε που άρχισε ο πόλεμος, πριν από σχεδόν 16 μήνες.

Αβντιβκά: Τρομερά πλάνα από βολές συστημάτων TOS – Πυρπολούν τις ουκρανικές θέσεις

 Δείτε βίντεο από βολές των συστημάτων πυροβολικού και ρουκετών TOS -1A τα οποία διαθέτουν θερμοβαρική κεφαλή να πυρπολούν θέσεις των Ουκρανών προς την την κατεύθυνση της  Αβντιβκά βόρεια από το Ντόνετσκ.

Προ των πυλών ο νέος «ψυχρός πόλεμος» των υποθαλάσσιων καλωδίων – Ο κίνδυνος διάσπασης του παγκόσμιου Διαδικτύου

 Σύμφωνα με τους FT η αγορά υποθαλάσσιων καλωδίων κινδυνεύει να χωριστεί σε ανατολικό και δυτικό μπλοκ εν μέσω φόβων για κατασκοπεία και γεωπολιτικές εντάσεις και πλέον βρισκόμαστε προ των πυλών για να δούμε ακόμα έναν «ψυχρό πόλεμο» που μπορεί να διασπάσει το παγκόσμιο Διαδίκτυο.

Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα καλωδίων διασχίζουν τους ωκεανούς του κόσμου, επιταχύνοντας απρόσκοπτα την κυκλοφορία του Διαδικτύου παγκοσμίως. Στην προμήθεια και εγκατάσταση αυτών των καλωδίων κυριαρχούν εταιρείες από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Επιθέσεις των Ουκρανών σε όλη την μεθόριο – Ψάχνουν για «αδύνατα σημεία» στην ρωσική άμυνα παρά τις απώλειες

 Οι μάχες στην Ουκρανία μαίνονται με αμείωτη ένταση με τις ουκρανικές δυνάμεις να προσπαθούν να βρουν αδύνατα σημεία στην ρωσική άμυνα σχεδόν σε όλο το μέτωπο.

Οι προσπάθειες διάτρησης του μετώπου στην Ζαπορίζια με σκοπό την Μελιτόπολη που επιτεύχθηκε εν μέρει αργά χθες δεν δείχνει να προχωρά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει αναχαιτιστεί πλήρως η δυναμική της.

Μάλιστα οι μάχες είναι σφοδρές στην περιοχή Πιατιχάτκι όπου είναι το κεντρικό σημείο στήριξης για την κυριαρχία στον δρόμο Ορεκόβ-Βασιλίεβα στην Ζαπορίζια.

Ουκρανικό M2A2 Bradley διαλύεται από βολή του ρωσικού πυροβολικού

 Ένα αμερικανικής κατασκευής ΤΟΜΑ M2A2 Bradley-ODS του ουκρανικού Στρατού διαλύεται ύστερα από βολή του ρωσικού πυροβολικού (πιθανότατα με βλήμα Krasnopol) ενώ σε κοντινή απόσταση διακρίνεται και ένα Leopard 2A6.
Πλάνα από ένα ρωσικό drone που δείχνει την καταστροφή ενός M2A2 Bradley-ODS AFV πιθανότατα με την 128η Ορεινή Ταξιαρχία Εφόδου των Ουκρανικών Δυνάμεων νωρίτερα σήμερα κατά μήκος της πρώτης γραμμής κοντά στην πόλη Orikhiv.

Πεσκόφ: Η επέκταση των BRICS θα είναι στην ατζέντα της συνόδου κορυφής τον Αύγουστο

 ΜΟΣΧΑ, 18 Ιουνίου - RIA Novosti.

Το θέμα της επέκτασης των BRICS θα είναι στην ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής τον Αύγουστο, η Ρωσική Ομοσπονδία είναι ικανοποιημένη με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για αυτή τη σύνδεση, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

" "Περιμένουμε τη σύνοδο κορυφής των BRICS που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Και το θέμα της επέκτασης θα είναι απλώς στην ημερήσια διάταξη. 

Ο Glazyev επαίνεσε την ιδέα της δημιουργίας ενός υπερεθνικού νομίσματος στην πλατφόρμα BRICS

 Αγία Πετρούπολη, 18 Ιουνίου - RIA Novosti. 

Η δημιουργία ενός υπερεθνικού νομίσματος στην πλατφόρμα BRICS είναι μια πολλά υποσχόμενη και εγγενώς μοναδική ιδέα, δήλωσε ο Sergey Glazyev, υπουργός Ένταξης και Μακροοικονομίας της ΕΟΚ, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti στο SPIEF 2023. 

Οι χώρες BRICS, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εργάζονται για μια νέα μορφή νομίσματος και ενδέχεται να παρουσιάσουν ιδέες για την ανάπτυξή του στη σύνοδο κορυφής της ένωσης φέτος στη Νότια Αφρική.

Αύξηση με οποιοδήποτε κόστος: οι Σαουδάραβες αποφάσισαν να κάνουν ένα απελπισμένο βήμα με μείωση της παραγωγής.

 ΜΟΣΧΑ, 18 Ιουνίου - RIA Novosti, Natalia Dembinskaya. 

Το Ριάντ μειώνει την παραγωγή πετρελαίου σε χαμηλό δέκα ετών. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί αύξηση των εισαγωγικών. 

Η απόφαση ήταν απροσδόκητη και διφορούμενη - το μερίδιο των Σαουδάραβων σε βασικές αγορές μειώνεται ήδη, μετακινούμενοι σε ανταγωνιστές, κυρίως στη Ρωσία. 


 ΣΤΡΕΛΝΑ, 17 Ιουνίου - RIA Novosti. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στο τέλος των διαπραγματεύσεων με την αφρικανική αντιπροσωπεία στο παλάτι Konstantinovsky, κάλεσε τους Αφρικανούς ηγέτες να κάνουν ένα ταξίδι με πλοίο κατά μήκος του κόλπου στο Peterhof, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος Προεδρικός Γραμματέας Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

«Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ρωσίας πρότεινε στους επικεφαλής της αντιπροσωπείας να κάνουν ένα ταξίδι με πλοίο κατά μήκος του κόλπου στο Πέτερχοφ», είπε ο Πεσκόφ. 

Ο Πούτιν συνεχάρη τους γιατρούς και ευχαρίστησε όσους εργάζονται στη ζώνη NVO

 ΜΟΣΧΑ, 18 Ιουνίου - RIA Novosti 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τους γιατρούς για τις επαγγελματικές τους διακοπές, εκφράζοντας ιδιαίτερα λόγια ευγνωμοσύνης σε όσους εργάζονται στη ζώνη ειδικής επέμβασης και εργάζονται στο Ντονμπάς. " 

«Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου συγχαίρω όλους όσους εργάζονται σε ομοσπονδιακά και περιφερειακά ιατρικά ιδρύματα, σε περιφερειακά και δημοτικά νοσοκομεία, πολυκλινικές,

#ukraine #bakhmut #artemovst Ο ουκρανικός στρατός έχασε 1500 στρατιώτες/μισθοφόρους στο Bakhmut μέσα σε μια εβδομάδα (EasternHerold). Το Dead πάει τόσο γρήγορα. Και αυτό συνεχίζεται. Ο Ρας Βάγκνερ είναι ανελέητος. Μέχρι τη νίκη.

 ΜΟΣΧΑ, 18 Ιουνίου - RIA Novosti. 

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε οκτώ επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες στα ουκρανικά στρατεύματα, δήλωσε στο RIA Novosti ο συνταγματάρχης Σεργκέι Ζιμπίνσκι, επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας στρατευμάτων Zapad.

«Τα πληρώματα των επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 και Mi-28, των επιθετικών αεροσκαφών Su-25 πραγματοποίησαν οκτώ επιθέσεις με πυραύλους