Ο Πούτιν συνεχάρη τους γιατρούς και ευχαρίστησε όσους εργάζονται στη ζώνη NVO

 ΜΟΣΧΑ, 18 Ιουνίου - RIA Novosti 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τους γιατρούς για τις επαγγελματικές τους διακοπές, εκφράζοντας ιδιαίτερα λόγια ευγνωμοσύνης σε όσους εργάζονται στη ζώνη ειδικής επέμβασης και εργάζονται στο Ντονμπάς. " 

«Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου συγχαίρω όλους όσους εργάζονται σε ομοσπονδιακά και περιφερειακά ιατρικά ιδρύματα, σε περιφερειακά και δημοτικά νοσοκομεία, πολυκλινικές,

σε αγροτικούς μαιευτικούς σταθμούς feldsher, που φεύγουν αμέσως και πετούν στους άρρωστους, εργάζονται σε ασθενοφόρο, σε ασθενοφόρο 

Ομάδες βοηθούν και το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης. Ιδιαίτερα λόγια ευγνωμοσύνης στους γιατρούς που εκπληρώνουν το επαγγελματικό τους καθήκον συμμετέχοντας σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση. 

Διακινδυνεύοντας οι ίδιοι, σώζουν τους τραυματίες", είπε ο Πούτιν. Τόνισε ότι η ρωσική ιατρική κοινότητα έχει ισχυρές παραδόσεις διαδοχής και καθοδήγησης, λαμπρές επιστημονικές σχολές, ιατρική αφοσίωση, αδιαχώριστη από τη «συμπόνια και την πνευματική γενναιοδωρία, που επιδεικνύεται σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των ιατρών στο Ντονμπάς και τη Νοβορόσια».

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ημέρα του Ιατρικού Εργαζόμενου είναι κατά κύριο λόγο μια επαγγελματική αργία, αλλά εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες το γνωρίζουν και «σπεύδουν να συγχαρούν γιατρούς, παραϊατρικούς, νοσοκόμους, νταντάδες, να τους πουν για το σεβασμό τους για τη δουλειά τους, να εκφράσουν μια αίσθηση ευγνωμοσύνης και θαυμασμό».

Μια τόσο υψηλή αναγνώριση του έργου των ιατρικών εργαζομένων, σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, «υπήρχε πάντα στην κοινωνία μας, αλλά στην πιο δύσκολη περίοδο της επιδημίας της μόλυνσης από τον κορωνοϊό, όλοι έχουμε πολύ πιο πλήρη, βαθιά επίγνωση του πόσο σημαντικό αυτό το επάγγελμα είναι, τι αφοσίωση απαιτεί η δουλειά των γιατρών, πόση επιμονή και έλεος να σώσεις, να γαμπρός, να γιατρέψεις τον άρρωστο». 

" «Αγαπητοί φίλοι, η διατήρηση της υγείας των ανθρώπων και συχνά η ζωή των ανθρώπων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσάς, γι' αυτό οι γνώσεις, οι ικανότητες, οι δεξιότητές σας, η επιθυμία σας να βελτιώσετε τα προσόντα σας, να είστε επαγγελματίες, να κατέχετε νέες τεχνολογίες και μεθόδους Η θεραπεία είναι τόσο σημαντική. Αλλά δεν είναι λιγότερο σημαντική η προσοχή της καρδιάς σας στους ασθενείς», είπε ο αρχηγός του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...