Θετικές οι συνομιλίες Ομπάμα – Τζινπίνγκ

Η οικονομία, το περιβάλλον, η Βόρεια Κορέα και η κυβερνοπειρατεία βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον Κινέζο ομολογό του Σι Τζινπίνγκ, στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τον Κινέζο πρόεδρο, στόχος της συνάντησης ήταν να χαραχτεί το μέλλον των σινοαμερικανικών σχέσεων.

ROLAND GARROS- Η Ουίλιαμς αποκαθήλωσε την Σαράποβα (vds)!

Για δεύτερη φορά στην καριέρα της, η Σερένα Ουίλιαμς κατέκτησε το φημισμένο Roland Garros! Το Νο.1 του παγκόσμιου ταμπλό αποκαθήλωσε την Μαρία Σαράποβα, η οποία ήταν κάτοχος του τροπαίου, επικρατώντας σ' έναν υψηλής τέχνης τελικό με 2-0 (6-4, 6-4) σετ!

Η 31χρονη Αμερικανή, που κατέκτησε για πρώτη φορά το γαλλικό όπεν το 2002, ξεκίνησε νωθρά και μουδιασμένα το ματς, ωστόσο, όταν βρήκε ρυθμό, η Σαράποβα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητά της.

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ Δρ. Σίλβα: «Να διδαχθούμε από το Ολοκαύτωμα»

Ο Καναδός Δρ. Μάριο Σίλβα, πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Μνήμης του Ολοκαυτώματος, μίλησε στο «Εθνος» μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Ρουπακιώτη για το επίμαχο ζήτημα του ρατσισμού και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο,

Η ΝΕΑ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΗΣ LUFTHANSA Πρώτος σταθμός η Αθήνα για την «Βασίλισσα των Αιθέρων»

Το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» επέλεξε η Lufthansa για να παρουσιάσει για πρώτη φορά το μεγαλύτερο σε μήκος αεροσκάφος του κόσμου, το B747-8, τη «Βασίλισσα των Αιθέρων», καθώς θεωρεί την Ελλάδα ως μια σημαντική ευρωπαϊκή αγορά, δηλώνοντας την πρόθεσή της να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους ισχυρούς ελληνο-γερμανικούς δεσμούς.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΜΠΟΥΡΝ ΒΙΚΤΟΡΙ Πρόταση από Αυστραλία σε Καραγκούνη

Μπορεί στον Παναθηναϊκό να ελπίζουν ότι ο Γιώργος Καραγκούνης θα πει το «ναι» στο... ψηστήρι που του κάνουν να φορέσει και πάλι τα «πράσινα», ωστόσο δεν είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Εσχάτως, μάλιστα, προέκυψε και... υπερατλαντικό ενδιαφέρον, αφού ο αρχηγός της Εθνικής βρίσκεται στο στόχαστρο της αυστραλέζικης Μέλμπουρν Βίκτορι.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΥΓΗ Περιμένοντας τους Λάτιν στην Τρίπολη

Η μεγάλη φυγή στην Τρίπολη συνεχίστηκε χθες με την επίσημη αποχώρηση και του Χρήστου Καλαντζή, ο οποίος αποφάσισε να βάλει πρόωρο τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία 31 ετών. Μετά την απόδραση των... 11 (Φούλοπ, Ράγιος, Σανκαρέ, Περόνε, Σέτι, Λέντσε, Γιαλούσης, Καστέλς, Εγκον, Φραγκουλάκης οι άλλοι δέκα) και πέρα από τις κινήσεις που θα γίνουν από την εσωτερική αγορά (ήδη έχουν αποκτηθεί οι Ζησόπουλος και Λισγάρας), οι 11αδάτες μεταγραφές θα έχουν και πάλι λάτιν χρώμα.

3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ ΑΝΟΔΟΥ Στο Αγρίνιο η πρωτιά, στον Βόλο η ελπίδα

Και τώρα οι δυο τους. Παναιτωλικός και Ολυμπιακός Βόλου συγκατοικούν στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ ανόδου της Football League, όμως έφτασε η ώρα να λύσουν τις διαφορές τους. Η ομάδα του Αγρινίου ποντάρει τόσο στη δεδομένη καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται όσο και στη δύναμη της έδρας της.

Αλλωστε, και στο σημερινό ματς το γήπεδο θα είναι «καμίνι», καθώς ήδη τα εισιτήρια του αγώνα έχουν κάνει φτερά. Βέβαια, και οι Βολιώτες είναι μια ομάδα που δεν καταλαβαίνει από έδρες, δεδομένου ότι διαθέτει έμπειρους ποδοσφαιριστές, έστω κι αν στον αγώνα του δεύτερου γύρου στην πρωτεύουσα του Αγρινίου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν γνωρίσει την ήττα πληρώνοντας το κακό ξεκίνημα.

Σε νέα εποχή ετοιμάζεται να μπει η ΑΕΚ με τις σημερινές εκλογές της Ερασιτεχνικής, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ΑΕΚ ανοίγει με τις σημερινές εκλογές της Ερασιτεχνικής (στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο President).

Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας η Ένωση θα περάσει σε νέα εποχή, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να έχει το γενικό πρόσταγμα.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΟΑΚΑ! Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στον δεύτερο τελικό της Α1.

Ίδια μάχη, όμως σε άλλη… αρένα! Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (21:00, ΝΕΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6, www.sport-fm.gr) στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό στον δεύτερο τελικό της Α1, με την πίεση να έχει αυξηθεί και στους δύο «αιώνιους».

Από τη μία, οι «πράσινοι» με τον κόσμο στο πλευρό τους θέλουν να κάνουν το 2-0 για να πιάσει… τόπο το break στο ΣΕΦ, ενώ από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη για να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας.