Ο ισραηλινός στρατός βρήκε Παλαιστίνιους να έχουν MANPADS με το σήμα ουκρανικής μονάδας

 Επιπλέον, στρατιώτες του ισραηλινού στρατού, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά των μαχητών της Χαμάς, βρήκαν σε ένα από τα οχήματα φορητά αντιαεροπορικά συστήματα Strela-2 και RPG-7 με το σήμα μιας μονάδας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Μουκάτσεβο, στην περιοχή της Υπερκαρπάθιας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το αμερικανικό ΜΜΕ Washington Post ανέφερε σχετικά:

“Το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς μπορεί να έχει πολύ πιο προηγμένα όπλα από αυτά που χρησιμοποιεί σήμερα”.

Βίντεο σοκ για Ισραήλ: H Χαμάς εξοπλίστηκε με AT4, Javelin, NLAW μέσω Ουκρανίας – Washington Post: «Θανατηφόρα έκπληξη περιμένει τον IDF στην Γάζα»

 Η Χαμάς έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετό καιρό και ανέφεραν πως μεγάλα αποθέματα αμερικανικών και γενικά ΝΑΤΟϊκών όπλων που είχαν παραδοθεί στην Ουκρανία βρίσκονται στην… Γάζα!

Στο βίντεο η Χαμάς δείχνει πως έχει μεγάλη ποσότητα αντιαρματικών πυραύλων και ρουκετών AT4 και NLAW για χρήση εναντίον των κύριων αρμάτων μάχης Merkava III/IV/IVM του ισραηλινού Στρατού στη Γάζα.

Ένθετο Κόσμος: Εργάτες στη Βραζιλία βρέθηκαν να κρέμονται στο κενό παλεύοντας για τη ζωή τους

 Εφιαλτικές στιγμές για ομάδα εργατών που βρέθηκε να αιωρείται και να παλεύει για τη ζωή της έπειτα από την κατάρρευση κατασκευής σε ουρανοξύστη στη Βραζιλία.

Το περιστατικό συνέβη σε εργοτάξιο στο Σάο Πάολο. 

Οι οικοδόμοι γαντζώθηκαν από τα καλώδια και έμειναν να κρέμονται στον αέρα, 150 μέτρα από το έδαφος, όταν η τεράστια μεταλλική κατασκευή στην οποία εργάζονταν υποχώρησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. 

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και με γερανό κατάφεραν να διασώσουν τέσσερις εργάτες. Έναν άνδρας όμως έχασε τη ζωή του.  

Αγγλία: Η καταιγίδα Μπαμπέτ προκάλεσε 4 θανάτους και τεράστιες καταστροφές

 Τέσσερις νεκρούς και εκατοντάδες πολίτες άστεγους άφησε στο πέρασμα της από την Αγγλία η καταιγίδα Μπαμπέτ, ενώ η Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EA) προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότερες πλημμύρες αυτή την εβδομάδα.

Περίπου 1.250 ακίνητα στην Αγγλία έχουν πλημμυρίσει, ενώ εκτιμάται ότι 30.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. 

Η μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι αναμένονται περισσότερες προειδοποιήσεις για πλημμύρες για ορισμένες από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο αυτή την εβδομάδα.

Βενεζουέλα: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο αντίπαλος του Νικολάς Μαδούρο για την προεδρία – Σάρωσε στις προκριματικές εκλογές της αντιπολίτευσης

 Opposition presidential hopeful Maria Corina Machado celebrates with supporters after listening to the results naming her winner of the opposition primary election, at her campaign headquarters in Caracas, Venezuela, Monday, Oct. 23, 2023 (AP Photo/Ariana Cubillos)

Η 56χρονη Μαρία Κορίνα Ματσάδο επικράτησε με συντριπτική πλειοψηφία στις προκριματικές εκλογές της ενιαίας αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα για τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει απέναντι στον Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν σε ημερομηνία του 2024 που δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.