Ο ισραηλινός στρατός βρήκε Παλαιστίνιους να έχουν MANPADS με το σήμα ουκρανικής μονάδας

 Επιπλέον, στρατιώτες του ισραηλινού στρατού, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά των μαχητών της Χαμάς, βρήκαν σε ένα από τα οχήματα φορητά αντιαεροπορικά συστήματα Strela-2 και RPG-7 με το σήμα μιας μονάδας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Μουκάτσεβο, στην περιοχή της Υπερκαρπάθιας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το αμερικανικό ΜΜΕ Washington Post ανέφερε σχετικά:

“Το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς μπορεί να έχει πολύ πιο προηγμένα όπλα από αυτά που χρησιμοποιεί σήμερα”.

Το αμερικανικό έντυπο πήρε συνέντευξη από αρκετούς ειδικούς που εξέφρασαν την άποψη ότι η Χαμάς ετοιμάζει μια «θανατηφόρα έκπληξη» για τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις σε περίπτωση έναρξης της επίγειας φάσης της επιχείρησης Iron Swords.

Σύμφωνα με αναφορές, η Χαμάς προετοιμάζεται για μια αντιπαράθεση με το Ισραήλ εδώ και χρόνια, αναπτύσσοντας νέους τύπους όπλων, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων.

Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, ο ισραηλινός στρατός δεν τα έχει ακόμη αντιμετωπίσει όλα αυτά.

“Πιθανότατα, η Χαμάς έχει κρυφές στρατιωτικές δυνατότητες, τις οποίες ίσως πρέπει να δούμε στο μέλλον” ανέφερε ο Fabian Hinz, στρατιωτικός αναλυτής στο Βρετανικό Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών.

Τα τελευταία χρόνια, η Χαμάς έχει αποκτήσει μια σειρά από τεχνολογίες για τη δημιουργία σύγχρονων όπλων.

Προετοιμαζόμενη για πόλεμο με το Ισραήλ, η ομάδα κατάλαβε την πιθανότητα μιας χερσαίας επιχείρησης και ήταν έτοιμη να δώσει ένα αιφνιδιαστικό χτύπημα στις προκεχωρημένες μονάδες του ισραηλινού στρατού.

Μπορούμε να μιλήσουμε για ισχυρά αντιαρματικά όπλα, πυραύλους ακριβείας και drones. Είναι πιθανό ότι ενώ οι IDF εισέρχονται στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς θα επιτεθεί στα μετόπισθεν με νέους πυραύλους.

(…) Η Χαμάς μπορεί να προσπαθεί να παρασύρει ισραηλινά στρατεύματα στο έδαφός της και στη συνέχεια να εξαπολύσει αιφνιδιαστική επίθεση σε στόχους μακριά από την πρώτη γραμμή χρησιμοποιώντας προηγμένα συστήματα” ανέφερε ο Fabian Hinz.

Η διοίκηση των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων δήλωσε ότι γνώριζε αυτήν την πιθανότητα, αλλά τόνισε ότι η χώρα διαθέτει τα «απαραίτητα αμυντικά συστήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...