Βίντεο σοκ για Ισραήλ: H Χαμάς εξοπλίστηκε με AT4, Javelin, NLAW μέσω Ουκρανίας – Washington Post: «Θανατηφόρα έκπληξη περιμένει τον IDF στην Γάζα»

 Η Χαμάς έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετό καιρό και ανέφεραν πως μεγάλα αποθέματα αμερικανικών και γενικά ΝΑΤΟϊκών όπλων που είχαν παραδοθεί στην Ουκρανία βρίσκονται στην… Γάζα!

Στο βίντεο η Χαμάς δείχνει πως έχει μεγάλη ποσότητα αντιαρματικών πυραύλων και ρουκετών AT4 και NLAW για χρήση εναντίον των κύριων αρμάτων μάχης Merkava III/IV/IVM του ισραηλινού Στρατού στη Γάζα.

Είναι γνωστό ότι πολλά από τα όπλα που δωρίστηκαν από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία κατέληξαν στη μαύρη αγορά, αλλά δεν είναι γνωστός ο ακριβής τρόπος που χρησιμοποίησαν οι Παλαιστίνιοι για να τα αποκτήσουν.

Λίγες μέρες πριν ρωσικά, τουρκικά αλλά και αμερικανικά ΜΜΕ είχαν προειδοποιήσει το Ισραήλ πως η Χαμάς διαθέτει μεγάλες ποσότητες όπλων που πήρε -άγνωστο πως – από την Ουκρανία.

Έκαναν λόγο για, Μ4, διαφόρων ειδών αντιαρματικά όπως Javelin μέχρι και MANPADS Stinger και άλλα.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών κατηγόρησε την  Ρωσία ότι μετέφερε δυτικά όπλα που απέκτησε από ουκρανικές αποθήκες στα διάφορα μέτωπα του πολέμου στη Χαμάς για να κατηγορήσει το Κίεβο για φερόμενη πώληση όπλων σε τρομοκράτες.

Δείτε βίντεο

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Χαμάς πολεμά το Ισραήλ με αμερικανικά όπλα που είχαν δοθεί στην Ουκρανία!

Το τουρκικό διαδικτυακό ΜΜΕ Dik Gazete δημοσίευσε πληροφορίες με τις οποίες ισχυρίστηκε προ επτά ημερών ότι η Χαμάς, στη σύγκρουση με το Ισραήλ, χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα που είχαν παραδώσει προηγουμένως οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο γιος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο πρώτος που το παρατήρησε, ο οποίος είδε σε πρόσφατη αναφορά του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού Sky News πώς ένας από τους Παλαιστίνιους μαχητές επιδείκνυε μια αυτόματη καραμπίνα M4 αμερικανικής κατασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...