Το όμορφο ψαροχώρι στη νότια Πελοπόννησο Ανακαλύψτε τη γραφική Φοινικούντα

Υπήρξε παλιό ορμητήριο πειρατών και σήμερα αποτελεί ιδανικό προορισμό και καταφύγιο για όσους αποζητούν στιγμές πραγματικής ηρεμίας και χαλάρωσης δίπλα στο κύμα. Είναι η Φοινικούντα στη Μεσσηνία, το γραφικό ψαροχώρι που τελευταία έχει εξελιχθεί σε θέρετρο κι σταθερή επιλογή, ακόμη και στις ανοιξιάτικες εξορμήσεις.
Επίσημα, το όνομα της καθιερώθηκε το 1930, ενώ το «Φοινικούντα» θεωρείται πως το πήρε πιθανόν από τους Φοίνικες, οι οποίοι σαν ναυτικός λαός αποβιβάστηκαν στα παράλια της Πελοποννήσου και ίδρυσαν στη σημερινή θέση Ανεμόμυλος το χωριό.

Τρία ταξίδια εμπνευσμένα από διάσημους συγγραφείς

Υπάρχουν ορισμένοι παγκοσμίου φήμης συγγραφείς, που έχουν συνδέσει το όνομά τους για πάντα με μία συγκεκριμένη τοποθεσία. Για παράδειγμα ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ με την Κούβα, ο Τσαρλς Ντίκενς με το Λονδίνο και ο Τζακ Κέρουακ με το Σαν Φρανσίσκο.
Ακολουθείστε τα βήματά τους, έστω και νοητά, στις πόλεις που ακολουθούν, περιηγηθείτε σε προορισμούς έμπνευση για τα έργα τους, ή νιώστε για λίγο πως είστε οι φανταστικοί χαρακτήρες των βιβλίων τους.

Η Renault στο 1ο Motor Show Επαγγελματικού Οχήματος

To Groupe Renault, δίνει δυναμικό παρόν στο 1ο Motor Show Επαγγελματικού Οχήματος, στην Κεντρική Λαχαναγορά Ρέντη που διεξάγεται από την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 8:00-20:00 μέχρι και την Τρίτη 2 Απριλίου στις 9:00-20:00.

Θα συμμετέχει με τις πιο αντιπροσωπευτικές και πλήρεις προτάσεις στον τομέα των ελαφρών φορτηγών των μαρκών Renault & Dacia, το Renault Clio VAN και το Dacia Dokker VAN.


Ρωσικό τζιπ θα γίνει το… τηλεοπτικό αυτοκίνητο του Πάπα

Το ρωσικό τζιπ μάρκας UAZ επέλεξε προσωπικά ο σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο ως το αυτοκίνητο του Πάπα (Popemobile) για τη νέα ιταλική τηλεοπτική σειρά The New Pope, όπως δήλωσαν στον ανταποκριτή του TASS στη Ρώμη μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου της νέας σειράς.
«Δεν ξέρουμε γιατί επελέγη για το Popemobile ένα ρωσικό αυτοκίνητο. Το επέλεξε προσωπικά ο Σορεντίνο, αλλά δεν μας ανέφερε τους λόγους της απόφασής του. Προφανώς θα του άρεσε το μοντέλο» δήλωσε ένα από τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου, διευκρινίζοντας ότι αρχικά πήραν το αυτοκίνητο όπως ήταν και εν συνεχεία έκαναν τις σχετικές τροποποιήσεις, προσθέτοντας την γυάλινη οροφή, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χάλαρο, αέρας ανανέωσης σε ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά γευστικά στέκια στη Θεσσαλονίκη, που μετρά 27 χρόνια ζωής, καθώς λειτουργεί από το 1992 στην περιοχή της Καλαμαριάς.
Έχοντας καταφέρει να ταυτίσει το όνομά του όλα αυτά τα χρόνια με τις εξαιρετικές, γευστικές προτάσεις του, συγκαταλέγεται στις κλασικές αξίες της πόλης, τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους επισκέπτες της.

Η τουρκική λίρα συνεχίζει την πτωτική της πορεία

Η τουρκική λίρα εξασθένησε ξανά σήμερα, μετά από μία νευρική εβδομάδα που θύμισε την περυσινή κρίση της και θα μπορούσε να επηρεάσει τους Τούρκους στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής. Η λίρα υποχωρούσε 1% μετά από τη βουτιά 5% που έκανε την Πέμπτη. Η αδυναμία της, μετά από την ισχυρή ανάκαμψη που σημείωσε στις αρχές της εβδομάδας, αντανακλά την επαναφορά της ρευστότητας στη βασική αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, όπου οι επενδυτές χρησιμοποιούν τις ανταλλαγές νομισμάτων (swaps) για να καλύψουν και να τακτοποιήσουν θέσεις. Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στα 5,6400 δολάρια στις 09.33 σήμερα (ώρα Ελλάδας) από τα 5,5825 που έκλεισε χθες, όταν είχε υποχωρήσει έως τα 5,6465 δολάρια. Πέρυσι, η λίρα έκανε βουτιά σχεδόν 30% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

To Facebook βάζει φρένο στη ρητορική μίσους

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους, το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορεύσει από την επόμενη εβδομάδα στην πλατφόρμα του κάθε έκφραση υποστήριξης ή εξύμνησης της λευκής υπεροχής αλλά και εκείνες που τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού των φυλών.
«Οι αντιλήψεις αυτές συνδέονται με οργανώσεις που προωθούν το μίσος, ανέφερε το Facebook σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο μπλογκ του.
Το Facebook, το Twitter και το YouTube δέχονται ολοένα και περισσότερες πιέσεις για να

Χειρόγραφο Ευαγγέλιο γραμμένο στα ελληνικά βρέθηκε στο Ιράκ

Αντίγραφο του Ευαγγελίου, χειρόγραφο, στα ελληνικά και μεταφρασμένο στα αραμαϊκά βρέθηκε στη Μοσούλη του Ιράκ, όπως μεταδίδει το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» επικαλούμενο την Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.
Ο ιερέας μίας από τις ορθόδοξες εκκλησίες τη Μοσούλης, στον οποίο μεταφέρθηκε το χειρόγραφο, θεωρεί το εύρημα ανεκτίμητο.
«Χρησιμεύει ως μία επιπλέον επιβεβαίωση του Χριστιανισμού στο Ιράκ και ως σύμβολο του γεγονότος ότι οι Χριστιανοί θέλουν να επιστρέψουν στη Μοσούλη στα σπίτια τους» δήλωσε ο κληρικός και παρότρυνε όλους βρουν θρησκευτικά βιβλία στην πόλη να επικοινωνήσουν προσωπικά μαζί του.

Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν για τρίτη φορά τη συμφωνία Μέι για το Brexit

Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν σήμερα για τρίτη φορά τη Συμφωνία Αποχώρησης που συνήψε με την ΕΕ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Αμέσως μετά η λίρα Αγγλίας σημείωσε πτώση.
Οι βουλευτές απέρριψαν τη Συμφωνία Αποχώρησης με 344 ψήφους έναντι 286.

Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στον Μυτιληναίο: Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε…

«Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε...». Με τα λόγια αυτά η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελο Μυτιληναίο, όταν τον είδε, φανερά ταραγμένο, να σηκώνεται από το εδώλιο και με τρεμάμενη φωνή να ξεκινά την απολογία του για την υπόθεση ανάθεσης στην ΜΕΤΚΑ έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο το οποίο φέρεται να συνδέεται με «μίζα» 250.000 ευρώ.
Είχε προηγηθεί προσπάθεια από την πλευρά της υπεράσπισης να μην ξεκινήσει η απολογία του κατηγορούμενου επιχειρηματία με την