ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-Novartis: Το ημερολόγιο των ραντεβού -ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΠΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ

Αναλυτικά τα ραντεβού όπως έχουν σημειωθεί στο ημερολόγιο:

• Η συνάντηση με τον Χρ. Λαζαρίδη ήταν προγραμματισμένη την Πέμπτη 3 Απριλίου 2013, στις 11.30 π.μ., στον πρώτο όροφο του Μαξίμου.
• Η συνάντηση του Κ. Φρουζή με τον Στ. Παπασταύρου ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014, στις 9 π.μ..
• Η συνάντηση του Δημήτρη Πτωχού με τον Φρουζή ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2013, στις 9 το πρωί.
•Στο ημερολόγιο αναγράφεται: «(ΠΤΩΧΟΣ) ΓΡ. ΣΑΜΑΡΑ». Μία δεύτερη συνάντηση μεταξύ Φρουζή και Πτωχού πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 2013 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσή» στην κατάβαση η Γκότζια (pics)

Η Σοφία Γκότζια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατάβαση γυναικών του αλπικού σκι, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ.Η 25χρονη Ιταλίδα ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο αγώνισμα σε 1:39.22 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, πανηγυρίζοντας το «παρθενικό» μετάλλιο της καριέρας της σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η αθλήτρια από το Μπέργκαμο, άφησε στην δεύτερη θέση τη Ράγκνχιλντ Μοβίνκελ από τη Νορβηγία, η οποία ήταν μόλις εννέα εκατοστά του δευτερολέπτου πιο αργή από τη νικήτρια

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην κορυφή του ομαδικού σπριντ οι ΗΠΑ (pics)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ γυναικών ελεύθερης τεχνικής, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.Οι Κίκαν Ράνταλ και Τζέσικα Ντίγκινς ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στον τελικό του αγωνίσματος σε 15:56.47 και άφησαν 19 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω τους τις Σάρλοτ Κάλα και Στίνα Νίλσον από τη Σουηδία (15:56.66).
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ράνταλ και Ντίγκινς «έγραψαν Ιστορία», καθώς το χρυσό μετάλλιό τους είναι

Ξανθός: Eγκληματικές ευθύνες στον τομέα του φαρμάκου τις προηγούμενες δύο δεκαετίες

Για εγκληματικές ευθύνες και παραλείψεις, τις δύο προηγούμενες δεκαετίες ,στον τομέα του φαρμάκου, μίλησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη συζήτηση για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.
 Ο υπουργός αναρωτήθηκε αν «η έλλειψη πολιτικής διορατικότητας γύρω από το πάρτι στον τομέα του φαρμάκου ήταν αθώα ή μήπως υπήρχε πολιτικό χρήμα πίσω από αυτή την ιστορία, με παρεμβάσεις όπως αυτές της NOVARTIS ή και άλλων εταιρειών».

Να φέρουν όπλα εκπαιδευτικοί για να μειωθούν οι σφαγές στα σχολεία προτείνει ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη πως ορισμένοι εκπαιδευτικοί πρέπει να φέρουν όπλα, προκειμένου να αποτρέπουν μελλοντικές σφαγές σε σχολεία όπως αυτή που διαπράχθηκε την περασμένη Τετάρτη σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στην Πολιτεία της Φλόριντας, τασσόμενος υπέρ μιας ιδέας που είχε εισηγηθεί η ισχυρότερη οργάνωση του λόμπι της οπλοκατοχής, η NRA. Ο Τραμπ έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια μιας ωριαίας, συγκινησιακά φορτισμένης συνάντησης με μαθητές που σώθηκαν όταν διαπράχθηκε η σφαγή στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν

Αφρίν: Οι Κούρδοι ανατινάζουν τουρκικά «Λέοπαρντ»... με αντιαρματικά όπλα σοβιετικής κατασκευής [Βίντεο]

Σε φιάσκο παραπέμπει η χρήση γερμανικών τανκ τύπου «Λέποπαρντ» από τον τουρκικό στρατό στην εισβολή τους στον κουρδικό θύλακα της συριακής Αφρίν, αφού, οι Κούρδοι καταστρέφουν τα υπερσύγχρονα άρματα μάχης… με αντιαρματικούς πυραύλους σοβιετικής κατασκευής.
Οι προειδοποιήσεις των Ρώσων ειδικών ότι το πολυδιαφημισμένο άρμα έχει θανάσιμα ελαττώματα επιβεβαιώνονται στην Αφρίν, αφού τα πυρομαχικά του είναι αποθηκευμένα στο μπροστινό αριστερό σημείο με αδύναμη

Σκάνδαλο Novartis στη Βουλή: Τι υποστήριξαν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί

Το δικαίωμα να τοποθετηθούν στη Βουλή έχουν σήμερα - ημέρα που συζητείται και θα ψηφιστεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis - οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο.
Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία που μεταβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρονται τα ονόματα δυο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ υπουργών και συγκεκριμένα εμπλέκονται οι: Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος και Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Γεωργιάδη ωρυόμενος: Σκευωρία το σκάνδαλο Novartis, στημένοι οι μάρτυρες

Ο αντίπροεδρος της ΝΔ και εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis Άδωνις Γεωγιάδης από το βήμα της Βουλής απέρριψε όλες τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων
«Δεν είναι μία ευχάριστη ημέρα για εμένα σήμερα. Η φασαρία μου αρέσει και δεν την έχω αρνηθεί ποτέ. Αντιλαμβάνομαι ότι στο χώρο της πλειοψηφίας δεν έχω πολλές συμπάθειες. Ας ακούσουν αυτά που έχω να πω με εμπιστοσύνη και να βγάλουν από επάνω μου όλη αυτή τη συκοφαντία», είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή,

Σαμαράς για Novartis: Δεν είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο, αλλά η μεγαλύτερη σκευωρία

«Δεν ήλθα να απολογηθώ, ήλθα να καταγγείλω», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή και ακολούθως εξαπέλυσε συνολική επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «αυτό που συνέβη είναι η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους».
«Δεν είναι κυρίως ο θυμός που νιώθω, είναι η βαθιά ανησυχία για το πού οδηγείται η χώρα και ο κατήφορος αυτός να σταματήσει», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι με τη σκευωρία εναντίον του και εναντίον των άλλων «εμπλεκομένων», η κυβέρνηση θέτει σε

Σκάνδαλο Novartis: Ψηφίστηκε η προανακριτική και για τους δέκα πολιτικούς

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκησε, μαζί με τη διαδικασία της ψηφοφορίας, σχεδόν 20 ώρες, καθώς ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το πρωί της Πέμπτης.
Η Επιτροπή θα διερευνήσει, βάσει των καταθέσεων των μαρτύρων της υπόθεσης Novartis στις αμερικανικές και ελληνικές αρχές,