Βραζιλία Σκότωσε με αυτόματο όπλο 11 άτομα, σύζυγο γιατί τον χώρισε, παιδί κι εραστή της συζύγου!

Ένας απατημένος σύζυγος, ο οποίος είχε χωρίσει πρόσφατα την γυναίκα του εισέβαλε πυροβολώντας στο σπίτι που η πρώην σύζυγος γιόρταζε με τον εραστή της την έλευση του νέου έτους στην πόλη Καμπίνας, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Βραζιλίας και σκότωσε με αυτόματο όπλο 11 άτομα (μεταξύ των οποίων την γυναίκα, τον γιο τους και το νέο της σύντροφο),

Πρωτοχρονιάτικο μακελειό τύπου Μπατακλάν στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι δολοφονήθηκαν και άλλοι 69 τραυματίστηκαν όταν ένοπλος μπήκε σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης όπου εκατοντάδες άτομα γιόρταζαν την πρωτοχρονιά και άνοιξε πυρ. Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος φέρεται να ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης, εξακολουθεί να διαφεύγει, ενώ μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 21 νεκροί, από τους οποίους οι 15 ή 16 είναι ξένοι.

Το πρώτο επανδρωμένο ρομπότ στον κόσμο είναι γεγονός

Φαίνεται πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολλά χρόνια ακόμα για να δούμε ρομπότ να εντάσσονται στη ζωή μας. Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Hankook Mirae Technology κατάφερε να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο επανδρωμένο ρομπότ, το οποίο διαθέτει δύο μεταλλικούς βραχίονες που ζυγίζουν περίπου 130 κιλά έκαστος.

Δύο δορυφόρους SuperView-1 εκτόξευσε η Κίνα

Η Κίνα προχώρησε στην εκτόξευση δύο δορυφόρων «SuperView-1» χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο-φορέα ( Long March 2D) σύμφωνα με το κέντρο διαστημικών εκτοξεύσεων στην επαρχία Σανσί.
Οι δύο δορυφόροι διαθέτουν αισθητήρες υψηλής ανάλυσης και θα μπορούν να παρέχουν εικόνες για εμπορική εκμετάλλευση.

ΕΥΔΑΠ: Συμπαραγωγή θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο και φυσικό αέριο στην Ψυττάλεια

Έργα συμπαραγωγής θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιοαερίου και φυσικού αερίου περιλαμβάνει το φιλόδοξο πρόγραμμα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της ΕΥΔΑΠ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας,

ΕΤΕ: Στην KBC πωλήθηκε η UBB έναντι 610 εκατομμυρίων ευρώ

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) υπέγραψε σήμερα σύμβαση με τη Βελγική τράπεζα KBC (KBC Group) για την πώληση του 99.91% της θυγατρικής της τράπεζας στη Βουλγαρία, United Bulgarian Bank A.D. (UBB) και του 100% της θυγατρικής της εταιρίας Interlease E.A.D. (η Συναλλαγή). Το συμφωνημένο τίμημα για τη Συναλλαγή ανέρχεται σε €610 εκατομμύρια.

Στα 117,22 ευρώ η χαμηλότερη μηνιαία εισφορά για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Στα 117,22 ευρώ το μήνα ορίζεται η χαμηλότερη δυνατή ασφαλιστική εισφορά για κύρια ασφάλιση σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, όπως φαίνεται και από τη διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Εργασίας.

Κουντουρά: 27,5 εκατ. τουρίστες το 2016, διψήφιο το ποσοστό στις προκρατήσεις 2017

«Το 2016 κλείνει εξαιρετικά με 27,5 εκατομμύρια τουρίστες και το 2017 επίσης ξεκινά εξαιρετικά», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Οι τράπεζες που «σάρωσαν» στη Wall Street το 2016

Τα έσοδα της παγκόσμιας επενδυτικής τραπεζικής διαμορφώθηκαν στα 70,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τις αμερικανικές τράπεζες το 2016, καταγράφοντας μια πτώση της τάξης του 9% σε σχέση με το 2015.

Τα trades που θα μπορούσαν να σας κάνουν πλούσιους το 2016

Η χρονιά έφτασε στο τέλος της και ήρθε ο καιρός να επισκεφθούμε για άλλη μια φορά τα γραφεία της φανταστικής εταιρίας των FT, «Μάντης Capital». Για τους αμύητους, η «Μάντης Capital» είναι το hedge fund που ξεπερνά όλα υπόλοιπα κάθε χρόνο, γιατί έχει ενόραση 20/20: μπορεί να δει το μέλλον.
Οι αποδόσεις που προκύπτουν από τη μαντική ικανότητα είναι μάλλον άπειρες, οπότε υπάρχουν ελάχιστοι περιορισμοί:

Το αυτοκρατορικό μυστήριο της δυναστείας των Αψβούργων και το τεστ DNA που σκοπεύει να δώσει την απάντηση

Τεστ σε ρούχα που ανήκαν στον πρώτο πρόεδρο της Τσεχοσλοβακίας, Τόμας Γκαρίκ Μάζαρικ, πραγματοποιεί ένας Τσέχος ερευνητής, με στόχο να δοθεί απάντηση σε ένα ερώτημα το οποίο υφίσταται εδώ και περίπου έναν αιώνα: Αν ο Μάζαρικ, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των Σλάβων και «πατέρας» του τσεχοσλοβακικού κράτους, ήταν νόθος γιος του αυτοκράτορα της Αυστροουγγαρίας Φραγκίσκου Ιωσήφ, της δυναστείας των Αψβούργων.