Generation G: Η μεγαλύτερη «φυγή μυαλών» στον κόσμο σημειώνεται στην Ελλάδα

«Νέοι, ταλαντούχοι και Έλληνες: Generation G – η μεγαλύτερη «φυγή μυαλών» (brain drain) στον κόσμο» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του βρετανικού Guardian, που πραγματεύεται τη μαζική μετανάστευση νέων Ελλήνων- των «μυαλών» και ταλέντων τα οποία εγκαταλείπουν μια χώρα εν μέσω κρίσης, αναζητώντας το μέλλον τους πέρα από τα σύνορά της.

Λας Βέγκας* Ο Έλληνας βασιλιάς του τζόγου, που τα έχασε όλα

Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία: μπορεί να το λένε πολλοί, αλλά ο Ελληνοαμερικανός Ανάργυρος Καραβουρνιώτης το απέδειξε με το προσωπικό του παράδειγμα (προς αποφυγή)
Από τον Χρήστο Αργύρη
Τον λένε Ανάργυρο και ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός: η περιγραφή παραπέμπει στην «Κάλπικη Λίρα», τη σπονδυλωτή ταινία που γύρισε ο Γιώργος Τζαβέλλας το 1957.

Viral ή διαρροή; Βίντεο του 2012 με τον Σαμαρά να λέει: "Τέτοια ώρα είναι το ωραιότερο σεξ"

Πρόκειται για τη διαρροή της χρονιάς και ας είναι το 2012! Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει πρόβες για σποτ της Νέας Δημοκρατίας, όταν ακούγοντας τις οδηγίες του σκηνοθέτη, μιλάει για το ποια ώρα είναι η καλύτερη για σεξ

Προεκλογική παρέμβαση για την άδεια της Ελληνικός Χρυσός

Με έγγραφο του προς την υπηρεσία Πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη αλλά και στον ίδιο το δήμο, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ταγαράς, ζητά την έκδοση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός από την αρμόδια υπηρεσία άμεσα.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:3.136.500 ευρώ στη Singular Logic για τη διεξαγωγή των εκλογών

Υπουργικές αποφάσεις σχετικά με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εκδόθηκαν σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με αυτές:
- Με το ποσό των 3.136.500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) θα πληρωθεί η εταιρεία «Singular Logic Ανώνυμη Εταιρεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής» για τη διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Τουρκία: Συνελήφθη ο επικεφαλής της αστυνομίας στην κουρδική πόλη Τσιζρέ

Ένας ανώτερος αξιωματικός της τουρκικής αστυνομίας, ο οποίος είχε διοριστεί τον περασμένο μήνα επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της κουρδικής πόλης Τσιζρέ, παραδόθηκε σήμερα στις αρχές καθώς θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία ενός επιφανούς μέλους της αρμενικής μειονότητας της Τουρκίας, του δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ,

Oxfam: Στα χέρια του 1%, θα είναι συγκεντρωμένο πάνω από το 50% του παγκόσμιου πλούτου το 2016.

Στα χέρια των λίγων, του 1%, θα είναι συγκεντρωμένο πάνω από  το 50% του παγκόσμιου πλούτου το 2016. Εκθεση της Oxfam που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός (22-24 Ιανουαρίου), δείχνει ότι έως το 2016, με βάση τις σημερινές

152 τρισ δολάρια o ιδιωτικός πλούτος

Αυξήθηκε κατά 14% η περιουσία των νοικοκυριών παγκοσμίως αγγίζοντας πλέον τα 152 τρισ δολάρια, αύξηση που αποδίδεται κυρίως στην άνοδο του χρηματιστηρίου.
Αυξήθηκε κατά 14% η περιουσία των νοικοκυριών παγκοσμίως αγγίζοντας πλέον τα 152 τρισ δολάρια, αύξηση που αποδίδεται κυρίως στην άνοδο του χρηματιστηρίου.

HSBC: Ο πλούτος της Ασίας θα ξεπεράσει ΗΠΑ μέχρι το 2015

H Ασία, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας, έχει υπερτριπλασιάσει τον χρηματοοικονομικό της πλούτο από το 2001 σε πάνω από 80 τρισεκατομμύρια δολάρια
Παρά το γεγονός ότι φιλοξενεί μερικούς από τους φτωχότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο χρηματοοικονομικός πλούτος στις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας αναμένεται να ξεπεράσει αυτόν των ΗΠΑ μέχρι το 2015, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της HSBC.

Βορίδης: Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην Αριστερά - Σημεία της ομιλίας του Μάκη Βορίδη στον Ασπρόπυργο ΒΙΝΤΕΟ

Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην Αριστερά ό,τι κι αν χρειαστεί να κάνουμε δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Μάκης Βορίδης.
Σε μια ομολογουμένως περίεργη δήλωση, που προκαλεί σωρεία αρνητικών σχολίων, προέβη ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Καρχιμάκης για Βενιζέλο: Ελεγε «ψήφισε για να του πάρουμε το κόμμα»

Μύδρους κατά του Ευ. Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης υποψήφιος με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου στην Β. Περιφέρεια Αθηνών.

Μύδρους κατά του Ευ. Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης υποψήφιος με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου στην Β. Περιφέρεια Αθηνών εκτιμώντας ότι το κόμμα θα μπει στην Βουλή.

Μεϊμαράκης: Η τρόικα μας εκβίασε για εκλογές

Για τον εκβιασμό που δέχτηκε η κυβέρνηση από τους δανειστές προκειμένου να προχωρήσει σε εκλογές, μίλησε στην Ελλη Στάη, ο Βαγγέλης Μεϊμεράκης.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μίλησε στην εκπομπή της Ελλης Στάη «Το TheTOC στα Παραπολιτικά 90.1» όπου μίλησε για εκβιασμό των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει σε εκλογές.

Γερμανία: Το ελληνικό χρέος δεν είναι εξυπηρετήσιμο και σε καμία άλλη χώρα οι πολίτες δεν υπέστησαν τα δεινά της λιτότητας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γερμανοί οικονομολόγοι θεωρούν ότι η λιτότητα στην Ελλάδα ήταν μια χαμένη υπόθεση παρά τις θυσίες. Τονίζουν ότι η χώρα δεν μπορεί πια να αποπληρώσει τα χρέη της.
«Από την έναρξη της κρίσης στο ευρώ, καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν μεταρρυθμίστηκε τόσο διεξοδικά όσο η Ελλάδα και σε καμία άλλη χώρα οι πολίτες δεν υπέστησαν τα δεινά της λιτότητας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.»

Με κεριά οι Αθηναίοι ζήτησαν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Κρατώντας κεριά στα χέρια και αψηφώντας τη βροχή, οι Αθηναίοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν, παρά την ασταμάτητη βροχή, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άμεση επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, που διοργάνωσαν, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Μισισίπι - Θέλουν να τιμωρήσουν 88χρονο γιατρό που εξετάζει φτωχούς εντελώς δωρεάν

Ο 88χρονος γιατρός ταξιδεύει μέχρι και 50 χλμ για να δει ασθενείς που δεν θα τον πληρώσουν, και είναι χαρούμενος γι' αυτό. Κι όμως θέλουν να τον τιμωρήσουν.
Ενας 88χρονος γιατρός οδηγεί για ώρες για να φτάσει σε όσους τον έχουν ανάγκη, φροντίζει δωρεάν τους φτωχούς και εξετάζει τους ασθενείς του ακόμα και μέσα σε φορτηγά.

Στην κορυφή παραμένει ο Ολυμπιακός: Νίκησε με 2-0 τον Παναιτωλικό Βιντεο

2η νίκη με τον Βίτορ Περέιρα στην τεχνική ηγεσία για τον Ολυμπιακό, με 2-0 έναντι του Παναιτωλικού. «Είμαι χαρούμενος για τη νίκη» δήλωσε ο Περέιρα μετά τον αγώνα.
Την 2η νίκη του με τον Βίτορ Περέιρα στην τεχνική ηγεσία πέτυχε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού. Το πρώτο γκολ του αγώνα μπήκε το 69ο λεπτό από τον Ντοσεβί.

"Ξέρω ποιοι σκότωσαν τους χρυσαυγίτες Φουντούλη - Καπελώνη"

Τι εκμυστηρεύτηκε σε συγγενή του ο βαρυποινίτης Βλαστός για τη δολοφονία των χρυσαυγιτών, Φουντούλη - Καπελώνη, στο Νέο Ηράκλειο. Ο «Πιτσίλας» και ο «Ράμπο».
Ο 45χρονος βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός εκμυστηρεύτηκε σε συγγενή του πως ξέρει και τους δολοφόνους των μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, όπως αποκαλύπτεται στον ογκωδέστατο φάκελο της δικογραφίας της Greek Mafia.

Πρόντι: Ανησυχώ περισσότερο για την ακαμψία του Βερολίνου, παρά για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, σε άρθρο - παρέμβασή του, σημειώνει πως οι εκλογές στην μικρή Ελλάδα έχουν μετατραπεί σε καθοριστική στιγμή για την μεγάλη Ευρώπη. Τι μήνυμα στέλνει στη Γερμανία
Αναλυτικό άρθρο γνώμης του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι

Βουτιά νταλίκας από γέφυρα στα Καμμένα Βούρλα

Ο οδηγός νταλίκας, που μετέφερε πορτοκάλια και ντομάτες από την Αθήνα στην Κατερίνη, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έκανε βουτιά από γέφυρα, στο ύψος των Καμμένων Βούρλων.
Το περιστατικό έγινε το πρωί του Σαββάτου και το όχημα κατέληξε σε ρέμα κάτω από τη γέφυρα.