Βαρυσήμαντη παρέμβαση Κίνας: Μειώνεται η ισχύς των ΗΠΑ, ο μονοπολικός κόσμος εξαφανίζεται - Νέα τάξη πραγμάτων με Ρωσία

 Ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε για μια «δίκαιη, δημοκρατική, πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων βασισμένη στο διεθνές δίκαιο»

Εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση από τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping, ο οποίος κάλεσε τους εταίρους της Κίνας στην Κεντρική Ασία στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) να προχωρήσουν σε κοινά βήματα και να εμποδίσουν τις εξωτερικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης χωρών μέσω «έγχρωμων επαναστάσεων» – μια αναφορά σε μια σειρά υποστηριζόμενες από τη Δύση επαναστάσεις που συγκλόνισαν τη Μέση Ανατολή και την πρώην ΕΣΣΔ τα τελευταία χρόνια.

Σφοδρή επίθεση Trump σε Biden: Παράλογες και καταστροφικές οι πολιτικές των Δημοκρατικών – Κρίνεται η μοίρα των ΗΠΑ

 «Ο αμερικανικός λαός δεν θα δεχτεί ποτέ τη διαφθορά και την καταστροφή της αγαπημένης μας χώρας και αυτό θέλει να κάνει» τόνισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Οι κακοποιοί και οι τύραννοι» που επιτίθενται στο κίνημα MAGA (Make America Great Again) έχουν αφυπνίσει έναν «κοιμισμένο γίγαντα», τόνισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Save America στο Youngstown του Οχάιο.
«Δεν έχουν ιδέα για τον κοιμισμένο γίγαντα που ξύπνησαν», σημείωσε.

Μαζικές ρωσικές επιδρομές στο Donbass με τουλάχιστον 200 νεκρούς Ουκρανούς - Επιθέσεις Ουκρανών στην Kherson

 Η Ρωσία πιθανότατα έχει επεκτείνει τις τοποθεσίες που είναι έτοιμη να χτυπήσει σε μια προσπάθεια να υπονομεύσει άμεσα το ηθικό του ουκρανών και του καθεστώτος του Κιέβου.

Τέσσερις ταξιαρχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχασαν το τελευταίο 24ωρο περίπου 200 στρατιωτικοί στο Donbass και στην περιοχή Zaporizhzhie σε μαζικές επιδρομές των ρωσικών δυνάμεων αεροδιαστημικής, πυραύλων και πυροβολικού, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov

Ενεργειακό σοκ στη Γερμανία: Λογαριασμοί με τετραψήφια ποσά στους καταναλωτές – Στο μάτι του κυκλώνα οι Πράσινοι

 «Αν αντέξουμε αυτόν τον χειμώνα, έχουμε καλές πιθανότητες το καλοκαίρι και τον επόμενο χειμώνα η κατάσταση στη Γερμανία να είναι πολύ πιο εύκολη» δήλωσε ο «Πράσινος» υπουργός Οικονομίας.

Αντιμέτωποι ακόμη και με τετραψήφια ποσά στους λογαριασμούς ενέργειας κινδυνεύουν να βρεθούν τους επόμενους μήνες οι καταναλωτές, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck και παραδέχθηκε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική κατάρρευση - «αν και δεν πρέπει να συμβεί αυτό».

Η Ευρώπη κρατικοποιεί τον ενεργειακό τομέα υπό το φόβο νέας Lehman Brothers – Κίνδυνος για ολέθριο οικονομικό vertigo

 Οι παράνομες κατασχέσεις ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στη Γερμανία και ο φόβος για ακόμη μεγαλύτερο σοκ στην προσφορά φυσικού αερίου..

Υπό την πίεση της μειωμένης ροής ρωσικού φυσικού αερίου στα νοικοκυριά και τις παραγωγικές μονάδες (πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν την προοπτική διακοπής της λειτουργίας εν όψει του αυξημένου ενεργειακού κόστους) σκάει η «φούσκα» στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας με την παράλογη σύνδεση των τιμών του φυσικού αερίου με τις τιμές της ηλεκτρική ενέργειας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας του Άμστερνταμ.

Εκτός ελέγχου η ενεργειακή κρίση: Γιατί οι ευρωπαϊκές πολιτικές θα αποδειχθούν καταστροφικές και αποτυχημένες

 Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια ενεργειακή κρίση η οποία κινδυνεύει να τεθεί εκτός ελέγχου καθώς νοικοκυριά και βιομηχανική παραγωγή πλήττονται από το αυξανόμενο κόστος ενέργειας.

Στις 31 Αυγούστου, η Ρωσία έκλεισε τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 προς τη Γερμανία για αρχικά 72 ώρες, αλλά ακολούθησε μια ανακοίνωση για «τεχνικές δυσκολίες» που θα εμπόδιζαν την επανέναρξη της ροής φυσικού αερίου.

Δεσμεύεται η Ουγγαρία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Κομισιόν ώστε να αρθεί το «πάγωμα» κονδυλίων

 Η Ουγγαρία δεσμεύτηκε σήμερα να ικανοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις της που ανέλαβε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να αρθεί το «πάγωμα» της εκταμίευσης 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρότεινε η Κομισιόν λόγω της διαφθοράς και των παραβιάσεων των αρχών του κράτους δικαίου για τα οποία κατηγορείται η Βουδαπέστη.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας πρόκειται να καταθέσει νέους νόμους στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα για να τερματίσει την αντιπαράθεση με την Κομισιόν και να «ξεκλειδώσει» την πρόσβαση σε κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΟΗΕ: Ξεκινά η Γενική Συνέλευση του οργανισμού με τον κόσμο να είναι πιο διχασμένος από ποτέ

 Την ώρα που η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη σειρά κρίσεων περίπου 150 ηγέτες αναμένεται να συγκεντρωθούν αυτή την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με τις χώρες να παραμένουν βαθιά διχασμένες αναφορικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ο κόσμος μας πληγώνεται από τον πόλεμο, πλήττεται από το κλιματικό χάος, κηλιδώνεται από το μίσος, καλύπτεται από την ντροπή για τη φτώχεια και τις ανισότητες», κατήγγειλε λίγες μέρες νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η Μόσχα στρατολογεί εθελοντές για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δίνει μισθό 3.000 ευρώ το μήνα

 Ο ρωσικός στρατός, ο οποίος αναζητεί συμβασιούχους στρατιώτες για να λάβουν μέρος σε αυτό που η Μόσχα αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία, χρησιμοποιεί περιοδεύοντα φορτηγά για τη στρατολόγηση εθελοντών στους οποίους προσφέρονται μάλιστα ως κίνητρο σχεδόν 3.000 δολάρια (2.995 ευρώ) τον μήνα.

Μια ειδική μονάδα στάθμευσε ένα τέτοιο φορτηγό σε ένα κεντρικό πάρκο του Ροστόφ, μιας πόλης στη νότια Ρωσία, χθες Σάββατο και όταν άνοιξαν οι πόρτες του αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για ένα κινητό γραφείο στρατολόγησης.

Κίνα: Δοκιμές σε αυτοκίνητα μαγνητικής αιώρησης που αναπτύσσουν ταχύτητα έως 230 χλμ

 Οι ερευνητές εξόπλισαν τα σεντάν με ισχυρούς μαγνήτες στα δάπεδά τους, επιτρέποντάς τους να αιωρούνται πάνω από τον αγωγό μήκους σχεδόν πέντε μιλίων

Κινέζοι ερευνητές στο πανεπιστήμιο Southwest Jiaotong University, στο Chengdu της επαρχίας Sichuan, πραγματοποίησαν οδικές δοκιμές την περασμένη εβδομάδα με τροποποιημένα επιβατικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν μαγνήτες για να «ίπτανται» 35 χιλιοστά πάνω από μια ράγα-αγωγό, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Πρόεδρος της AvtoVAZ εξήγησε γιατί το Lada δεν σκουριάζει πλέον

 Τα αυτοκίνητα Lada βάφονται χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και αυτό βοηθά στην προστασία των αυτοκινήτων από τη διάβρωση. Η παροχή προστασίας επιτρέπει, ειδικότερα, τη διαδικασία της καταφόρησης. Αυτό είπε στο RIA Novosti ο πρόεδρος της AvtoVAZ, Μαξίμ Σοκόλοφ.

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν φράγματα στη Νότια Ουκρανία, στρατηγική που απεδείχθη κίνηση ματ - 120 Ουκρανοί νεκροί στην Kherson

 Οι Ρώσοι βομβάρδισαν το το φράγμα Karachunovskaya και ένα αντλιοστάσιο στον ποταμό Ingulets, γεγονός που προκάλεσε άνοδο της στάθμης του νερού

(upd 2) Τάσεις σταθεροποίησης παρουσιάζει το μέτωπο στην Ανατολική Ουκρανία και καμία από τις εμπόλεμες πλευρές δεν καταγράφει σημαντικές επιτυχίες αλλά οι ρωσικές δυνάμεις χάρη στις πυραυλικές επιθέσεις έχουν αποκτήσει τακτικό πλεονέκτημα στις πρώτες γραμμές του μετώπου στις νότιες περιοχές της χώρας.

Ρωσία: Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις διαμαντιών

 Η ξαφνική έλλειψη πολύτιμων λίθων εκτόξευσε τις τιμές των διαμαντιών, ειδικά για τα μικρότερα και φθηνότερα πετράδια στα οποία ειδικεύεται η Alrosa.

Ο πανικός που κυρίευσε τον κόσμο των διαμαντιών φέτος, όταν επιβλήθηκαν κυρώσεις στον ρωσικό κολοσσό εξόρυξης Alrosa , δείχνει ότι εκτονώνεται, με την εταιρεία να ανακάμπτει σιωπηρά, και τις εξαγωγές της να έχουν επανέλθει σε σχεδόν προπολεμικά επίπεδα.

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ χτυπήθηκε στην Ταϊβάν

 Σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ έπληξε την ανατολική Ταϊβάν, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας. Απειλή για τσουνάμι έχει δηλωθεί στα ιαπωνικά νησιά Miyakojima, Ishigaki και Yonaguni στην περιφέρεια Οκινάουα.

Το Γραφείο πρόσθεσε ότι το ύψος των κυμάτων μπορεί να είναι περίπου ένα μέτρο. Στο γραφείο του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας έχει συσταθεί αρχηγείο έκτακτης ανάγκης για τη συλλογή πληροφοριών για την κατάσταση.

17 Σεπτεμβρίου 1808..«Η μοίρα της χώρας σας αποφασίζεται αμετάκλητα»: πώς η Φινλανδία έγινε μέρος της Ρωσίας

 Στις 17 Σεπτεμβρίου 1808, ο Ρώσος αυτοκράτορας Αλέξανδρος Α' εξέδωσε ένα μανιφέστο για την είσοδο της Φινλανδίας στη Ρωσία. Εκείνη την εποχή, ο ρωσο-σουηδικός πόλεμος συνεχιζόταν ακόμα, αλλά οι ρωσικές αρχές ήταν τόσο σίγουρες για τη δύναμή τους που δεν περίμεναν τη σύναψη μιας συνθήκης ειρήνης. Οι Σουηδοί, έχοντας υπογράψει ειρήνη στο Friedrichsgam, αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν ότι η Φινλανδία έγινε Ρωσική. Σχετικά με τις συνθήκες και τις συνθήκες αυτής της ιστορίας - στο υλικό NEWS.ru.

Το κόστος μιας συμμαχίας με Γαλλία - Φινλανδία

Η ιστορία της Ρωσικής Φινλανδίας ξεκίνησε πριν από την είσοδό της στη Ρωσική Αυτοκρατορία.

Η Αυστραλία δεν θα απαγορεύσει τους τουρίστες από τη Ρωσία

 Η Αυστραλία δεν θα απαγορεύσει την είσοδο Ρώσων τουριστών στο πλαίσιο των κυρώσεων. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Richard Marles. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ABC, σημείωσε ότι οι κυρώσεις στοχεύουν στην ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δεν αφορούν απλούς πολίτες.

Έχουμε μια σειρά από κυρώσεις, και απευθύνονται στη ρωσική κυβέρνηση <...>, δεν απευθύνονται στους ίδιους τους Ρώσους. Δεν είναι αυτό που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή » , είπε ο Marles .