Νικητής του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ο Κίπτο – Πρώτος Έλληνας ο Καραΐσκος

 Μεγάλος νικητής του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν ο Κενυάης Κίπτο με χρόνο 2:10:34”, κάνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ στον Μαραθώνιο! 

Ο Αφρικανός δρομέας έφτασε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες ανθρώπους που περίμεναν να χειροκροτήσουν τον πρώτο αθλητή και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες σε αυτόν τον κλασικό αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Κενυάτης Κιλίμο και τρίτος ο επίσης Κενυάτης Κιτσάνα.

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Σήμερα η ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης – Όσα έγιναν χθες

 Εν μέσω μεγάλης έντασης ολοκληρώθηκε το Σάββατο η πρώτη ημέρα της διήμερης συνεδρίασης της ΚΕ - Το απόγευμα η ψηφοφορία για το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης

Συνεχίζεται σήμερα λίγο μετά τις 11:00 η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ η οποία ολοκληρώνεται το απόγευμα με την ψηφοφορία για το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης. Η πρώτη ημέρα της διήμερης συνεδρίασης ολοκληρώθηκε με ένταση καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου αποχώρησαν από την αίθουσα οι ομάδες της «Ομπρέλας», της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα.

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σήμερα η ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης

 Στις 11:00 την Κυριακή αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με την ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης.

Η χθεσινή ημέρα της ΚΕ σημαδεύτηκε από την αποχώρηση από τη συνεδρίαση, της «Ομπρέλας» και των ομάδων της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα.

Η ομάδα μου, σου, του

 «Η ομάδα μου, η ομάδα της Έφης και η ομάδα του Διονύση».

Να αγιάσει το στόμα σου, Ευκλείδη Τσακαλώτε! Περιέγραψες όλο το πρόβλημα σε 12 λέξεις.

Γιατί η αντίπαλη ομάδα στο γήπεδο είναι μία: Η ομάδα του Μητσοτάκη. Όταν εσύ λοιπόν θέλεις να κατεβάσεις στο γήπεδο τρεις ομάδες απέναντί του, ξέρεις τι γίνεται! 41-18 γίνεται, κύριε Τσακαλώτε.

Κι όσο κι αν βάλεις για χούλιγκαν τον Φίλη να φωνάζει από την εξέδρα, άμα δεν παίζεις μέσα στο γήπεδο της πολιτικής, το σκορ δεν αλλάζει.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της Κ.Ε.

 Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με τις ομάδες του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Διονύση Τεμπονέρα και της Έφης Αχτσιόγλου να μην αποκλείουν ότι η αποχώρηση από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα είναι οριστική. Στις 11 το πρωί της Κυριακής ξεκινούν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας. 

Κρίσιμες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει για δεύτερη ημέρα η Κεντρική Επιτροπή – Οι κινήσεις Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα, Τσακαλώτου

 Στις 11:00 αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με την ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης.

 Η χθεσινή ημέρα της ΚΕ σημαδεύτηκε από την αποχώρηση από τη συνεδρίαση, της «Ομπρέλας» και των ομάδων της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα.

Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ -Ν. Παππάς: Στην προσπάθεια κατεδάφισης θα αντισταθεί το στελεχικό δυναμικό και η βάση

 «Δυστυχώς η τεράστια συμμετοχή (σσ στις εσωκομματικές εκλογές) μοιάζει τόσο μακριά. Διότι ενώ υπάρχουν προϋποθέσεις πολιτικής φθοράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως φάνηκε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, εμείς δεν ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του κόσμου», ανέφερε ο Νίκος Παππάς κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Live ο 40oς Aυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

 Δείτε σε απευθείας μετάδοση τον 40o Aυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με εκκίνηση από τον Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.  Στη φετινή διοργάνωση λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 70.000 δρομείς, ανάμεσά τους 18.000 από το εξωτερικό.

Σχετική είδηση: Σε εξέλιξη ο 40oς Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας – Προηγείται ο Κενυάτης Κίπτο, 7ος ανέβηκε ο Καραΐσκος

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος μεταδίδεται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3, από την ΕΡΑσπορ 101,8 και διαδικτυακά από το ERTFLIX.

Ο Διευθυντής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στο Μπάρμπαντ συμμετέχει ενεργά στη συγκομιδή της ελιάς

 Το έργο Κοινοτικών Επιτροπών Υποστήριξης (Επιτροπή Ajloun) υλοποιήθηκε από το Ταμείο Χασεμιτών της Ιορδανίας και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, με τη συμμετοχή του Διευθυντή του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στο Irbid. Marjorie Cabrol», η ομάδα προστασίας, και Σύριοι και Ιορδανοί εθελοντές, άνδρες και γυναίκες, με μια εθελοντική δραστηριότητα για τη συλλογή ελιών σε ένα από τα αγροκτήματα στην πόλη Ajloun. .

Αποστολή επείγουσας ιατρικής βοήθειας στο ιορδανικό νοσοκομείο στην περιοχή στη Γάζα

 Υπεύθυνη στρατιωτική πηγή στη Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας - ο Αραβικός Στρατός δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις βασιλικές οδηγίες, αεροσκάφος της Βασιλικής Αεροπορίας, εχθές Σάββατο, έριξε επείγουσα ιατρική βοήθεια για δεύτερη φορά χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα στο ιορδανικό νοσοκομείο πεδίου. Γάζα / 76. 

Η επιχείρηση προσγείωσης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το κράτος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το αδελφό κράτος του Κατάρ, για να ενισχύσει και να αναπτύξει τις δυνατότητες του νοσοκομείου και να αυξήσει την ικανότητα του ιατρικού προσωπικού να παρέχει υπηρεσίες υγείας και θεραπείας για την ανακούφιση των δυσκολιών οι άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ο Βασιλιάς: Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί για το τι αντιμετωπίζει η Λωρίδα της Γάζας

 Ο Βασιλιάς προειδοποίησε: Η περιοχή μας μπορεί να φτάσει σε μια μεγάλη σύγκρουση, το τίμημα της οποίας θα πληρωθεί από αθώους ανθρώπους και της οποίας οι συνέπειες θα επηρεάσουν τον κόσμο, εάν ο αποτρόπαιος πόλεμος στη Γάζα δεν σταματήσει. 

Ο Βασιλιάς: Αυτή η αδικία είναι μια προέκταση περισσότερων από επτά δεκαετιών κατά την οποία επικράτησε η νοοτροπία του κάστρου, των τειχών της απομόνωσης και των επιθέσεων σε αγιότητες και δικαιώματα.

Ανείπωτος θρήνος στις ουκρανικές ΕΔ: Τέλος η 128η και η 47η επίλεκτη ταξιαρχία με Leopard 2A6 και Bradley – Οι Ρώσοι έδωσαν την χαριστική βολή

 Δύο Ταξιαρχίες του ουκρανικού Στρατού εξαφανίστηκαν τον τελευταίο μήνα στις μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις αποκαλύπτουν ρωσικές και αμερικανικές πηγές.

Πρόκειται για την 128η Ταξιαρχία η οποία δέχτηκε την χαριστική βολή από βαλλιστικό πύραυλο Iskander-M και την 47η επίλεκτη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων η οποία μάχονταν στον άξονα Ραμποτίνο-Βέρμποβο.

Βίντεο: 24 ουκρανικά τεθωρακισμένα καταστράφηκαν και εγκαταλείφτηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Βέρμποβο

Mεγάλη ρωσική προέλαση “στραγγαλίζει” 11.000 Ουκρανούς στην Αβντίφκα

 Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς πάσα κατεύθυνση περιμετρικά της Αβντίφκα κερδίζοντας έδαφος σε κάθε γραμμή του μετώπου. 

 Οι Ρώσοι κατάφεραν να σπάσουν και την κεντρική αμυντική διάταξη των Ουκρανών που προστάτευε ένα μεγάλο τμήμα της πόλης.

Η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της Αβντίφκα έχει ξεκινήσει. Δύο ρωσικές στρατιές συγκλίνουν από βορρά και νότιο και πλέον απομένουν μόλις 7 χλμ για να κλείσει η τανάλια γύρω από την πόλη.

 Οι Ρώσοι βρίσκονται μπροστά σε μία νίκη, ένα θρίαμβο που θα σηματοδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Οι Αμερικανοί παραδέχτηκαν με καθυστέρηση ωρών την κατάρριψη: Οι Χούθι έστειλαν στον πάτο της Ερυθράς Θάλασσας MQ-9 Reaper – Δείτε βίντεο

 Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) επιβεβαίωσε ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9A «Reaper» της Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε από τους Χούθι νωρίτερα σήμερα.

Οι Αμερικανοί παραδέχτηκαν με καθυστέρηση αρκετών ωρών την απώλεια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Το θέμα είναι ποιος κατέρριψε το MQ-9A «Reaper». Οι Χούθι ή οι Ιρανοί Φρουροί από την Υεμένη; Oι Χούθι ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν το αμερικανικό αεροσκάφος με ένα σοβιετικό αντιαεροπορικό σύστημα του 1970, το 2K12 “Kub”.

Αποκάλυψη Larry Johnson (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ έχουν υποστεί βαριές απώλειες στη Μέση Ανατολή

 Αμερικανικά στρατεύματα έχουν ολοένα μεγαλύτερες απώλειες από συνεχείς επιθέσεις σε βάσεις στη Μέση Ανατολή, αλλά η Ουάσιγκτον δεν αποκαλύπτει αριθμούς απωλειών.

Αυτή την άποψη εξέφρασε ο πρώην αναλυτής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Larry Johnson σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο George Galloway.

Μάλιστα, ο Johnson τόνισε ότι η κατάσταση στην περιοχή για τον αμερικανικό στρατό επιδεινώνεται σταθερά από την αρχή της κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης.

WSJ: Η CIA σχεδιάζει την παράδοση της Γάζας στην Αίγυπτο – Απορρίπτει τις αμερικανικές προτάσεις ο Σίσι

 Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi απέρριψε την πρόταση του διευθυντή της CIA να διαχειριστεί την ασφάλεια στη Γάζα έως ότου η Παλαιστινιακή Αρχή αναλάβει την ευθύνη για τη Λωρίδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο διευθυντής της CIA William Burns το πρότεινε στον el-Sisi σε μια συνάντηση στο Κάιρο, στην οποία συμμετείχε και ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου Abbas Kamel.

Διάταξη παγκόσμιας σύγκρουσης: Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν οκτώ (!) αεροπλανοφόρα – Το σύνολο των διαθέσιμων μονάδων εξήλθαν των ναυστάθμων τους- Ταϊβάν ώρα μηδέν…

 Οκτώ αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ βρίσκονται ανεπτυγμένα αυτή τη στιγμή σε διάφορα σημεία του πλανήτη σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη ναυτική αμερικανική στρατιωτική ανάπτυξη εδώ και πολλά χρόνια.

Οι Αμερικανοί δεν ανησυχούν μόνο για την Μεσόγειο και την Βαλτική, αλλά και για την Νότια Σινική Θάλασσα, τον Ειρηνικό και την Ταϊβάν.

Η ετοιμότητα των αμερικανικών πλοίων δείχνει πως η Ουάσιγκτον “κάτι περιμένει” ίσως σε ένα άλλο πεδίο μάχης που ακόμη δεν έχει ανοίξει όπως την Ταϊβάν.

Ετοιμασίες μεγάλου πολέμου στη Βαλτική: Tρία αεροπλανοφόρα, 200 αεροσκάφη και 54 F-35 με πυρηνικές βόμβες Β-61-12 κινητοποιεί το ΝΑΤΟ!

 Σε προετοιμασίες πολέμου στην Βαλτική και την Ανατολική Ευρώπη προβαίνει το ΝΑΤΟ μετά την κατάρρευση της Ουκρανίας. ΗΠΑ και Βρετανία ετοιμάζονται για την επόμενη σύρραξη που θα ξεσπάσει στην Βαλτική.

Δεν είναι μόνο τρία αεροπλανοφόρα τα οποία αναπτύσσονται για την προστασία κυρίως της Βαλτικής αλλά και η μεταφορά 54 μαχητικών F-35 της USAF στην Βρετανία όλα οπλισμένα με πυρηνικές βόμβες Β-61-12.

Σήμερα ανακοινώθηκε η πιστοποίηση πυρηνικών βομβών Β-61-12 και στα F-35 της Ολλανδίας.