Το δίδυμό μας στο νερό! «Μη ανθρώπινα πρόσωπα» Τα έξυπνα δελφίνια του Ιονίου..

Τα δελφίνια μεταδίδουν τις γνώσεις και τις συνήθειές τους από γενιά σε γενιά, «χτίζοντας» ξεχωριστούς πολιτισμούς.
Η λέξη κήτος συνδέεται συνήθως με κάτι ογκώδες, αντιαισθητικό, άχαρο και χονδροειδές. Και όμως το κήτος που βλέπουμε πιο συχνά στις θάλασσές μας – το δελφίνι – διαψεύδει τον εύκολο συνειρμό. Ενα δελφίνι είναι χαριτωμένο, είναι η πρώτη, αυθόρμητη σκέψη που έρχεται στο μυαλό, είναι όμορφο και παιχνιδιάρικο μες στο νερό. Είναι όμως επίσης εξαιρετικά έξυπνο, και μάλιστα με έναν ιδιαίτερα..
εκλεπτυσμένο τρόπο, και αυτό είναι κάτι που τείνουμε να ξεχνάμε.

Κολομβία: Guaimaro, ένα «μαγικό δέντρο» προστατεύει τον πλανήτη

Σε έναν πλανήτη που απειλείται συνέχεια από την υπερθέρμανση, το τεράστιο τροπικό δέντρο Guaimaro παίρνει πάλι τη θέση που του αξίζει στην Κολομβία. Διαθέτοντας εκπληκτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς του να στερεοποιεί το διοξείδιο του άνθρακα στο έδαφος, το γιγάντιο αυτό δέντρο προστατεύει το κλίμα.
«Χωρίς δέντρα δεν υπάρχει νερό και χωρίς νερό δεν υπάρχουν δέντρα! Οι άνθρωποι τα κόβουν, τα καίνε για να πολλαπλασιασθούν, για να ταΐσουν τα ζώα τους. Το ξύλο σπανίζει, τα ποτάμια στεγνώνουν», δηλώνει με λύπη ο 60χρονος Μανουέλ Ντουράν.

Αθήνα, Κρήτη και Μήλος ανάμεσα στα 10 Ελληνικά μέρη που προτείνει ως «καυτά» το Forbes

Σε έναν από τους πιο «καυτούς» προορισμούς για επίσκεψη διαμορφώνεται η Ελλάδα, όπως τονίζει το περιοδικό Forbes σε άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, με φόντο την καλοκαιρινή περίοδο που ήδη ξεκίνησε.
Με τίτλο «10 Places You Need To Visit In Greece This Summer» το έγκυρο Mέσο κατατάσσει ως πρώτες επιλογές την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Η WWF Ελλάς προειδοποιεί: Tο κόκκινο ελάφι στην Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα εξαφάνισης

Σημαντικότερη απειλή είναι το παράνομο κυνήγι και η υποβάθμιση του φυσικού του περιβάλλοντος.«Στα πρόθυρα της εξαφάνισης βρίσκεται το κόκκινο ελάφι στην Ελλάδα, αφού εάν εξαιρεθεί ο πληθυσμός της Πάρνηθας, που φαίνεται υγιής, αυτός της Ροδόπης, που αποτελεί και τον μόνο φυσικό, πιθανώς να μην είναι βιώσιμος βραχυπρόθεσμα, όπως και εκείνος που εισήχθη στην Ήπειρο», τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιστημονική υπεύθυνη του WWF Ελλάς, Παναγιώτα Μαραγκού.
Όπως λέει η κ. Μαραγκού, «τόσο για τον οριακό φυσικό πληθυσμό της Ροδόπης, όσο και για τον εισαχθέντα της Ηπείρου,

Η Candice Swanepoel ποζάρει γυμνή στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της!

Μια αποκαλυπτική και άκρως αισθησιακή φωτογραφία δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Candice Swanepoel αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Συγκεκριμένα η 29χρονη καλλονή που περιμένει το δεύτερο παιδάκι της πόζαρε ολόγυμνη!

Μπολτ: «Έτρεχα ξυπόλυτος και παίζαμε ποδόσφαιρο στους δρόμους»

    Ο Γιουσέιν Μπολτ αδυνατεί μερικές φορές να πιστέψει τι πέτυχε στην καριέρα του, αλλά, ως θεατής πλέον στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στο Γκολντ Κόουστ της Αυστραλίας, βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να αποφύγει μετά από πολλά χρόνια το άγχος της συμμετοχής, ενώ ταυτόχρονα η παρουσία του έδρασε ως έμπνευση για τους άλλους, αθλητές ή μη.

Ο Τζαμαϊκανός θρύλος των σπριντ, με χρυσό μετάλλιο (σκυταλοδρομία) στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας του 2014 στη Γλασκώβη, δήλωσε ότι αισθάνεται πιο απασχολημένος από ποτέ μετά την αποχώρησή του από τους στίβους το

LG 4K OLED TV E8: Το απόλυτο μαύρο της νέας σειράς τηλεοράσεων αναδεικνύει μοναδικές χρωματικές αντιθέσεις

    Η LG Electronics (LG) παρουσιάζει τη νέα σειρά LG 4K OLED TV E8, διαθέσιμη σε 65 ίντσες (OLED65E8PLA) και 55 ίντσες (OLED55E8PLA) αντίστοιχα, η οποία χάρη στα πάνω από 8 εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixels που διαθέτει, εξασφαλίζει το απόλυτο μαύρο που εμπλουτίζει όλα τα χρώματα και αποκαλύπτει κάθε κρυμμένη λεπτομέρεια. Επιπλέον, η νέα σειρά των LG OLED τηλεοράσεων διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως τον νέο έξυπνο επεξεργαστή α9 (άλφα 9) και τα πρότυπα Dolby Vision™ και Dolby Atmos® που προσφέρουν στον χρήστη μια συναρπαστική εμπειρία κινηματογραφικής θέασης.

Η Ελληνική Αστυνομία τρέχει στο Μαραθώνιο της Ρόδου!

    Μεταξύ των ομάδων που θα πάρουν μέρος στις 29 Απριλίου, στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου είναι η «Hellenic Police Runnning Team» που θα αποτελείται από 40 δρομείς, αξιωματικούς και αστυνομικούς υπαλλήλους!

Η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τη συμμετοχή της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τον περασμένο Νοέμβριο, τώρα θα πάρει μέρος και στο Μαραθώνιο της Ρόδου, με επικεφαλής τον Υποστράτηγο Εμμανουήλ Πλουμή.

«Βλέπουν Ελλάδα» οι 44 χιλιάδες κινηματογράφοι της Κίνας

    «Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από δημιουργούς και μεγάλα studio» τόνισε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", με αφορμή την έναρξη των γυρισμάτων ξένης τηλεοπτικής σειράς, παραγωγής του BBC, στο Σούνιο.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι, πραγματικά, η χώρα θα γίνει film friendly» εκτίμησε ο κ. Κρέτσος και πρόσθεσε:

Αυτός είναι ο άτυχος πιλότος που έχασε τη ζωή του στην πτώση του Mirage ( βιντεο )

  Ο άτυχος πιλότος που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του Mirage 2000-5 βόρεια της Σκύρου είναι ο Γιώργος Μπαλταδώρος, που υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην περιοχή των ερευνών βρέθηκε η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος και το κιτ επιβίωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει οικογένεια με τρία παιδιά.

ΠΑΟΚ: «Πανάξια στην πρώτη θέση»

    Με αφορμή τον εορτασμό των 92ων γενεθλίων του ο ΠΑΟΚ με μήνυμα στα social media τονίζει ότι βρίσκεται πανάξια στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

«Η ημερομηνία είναι απλώς ένας αριθμός. Αυτό που μετρά είναι η ιστορία. Οι μάχες, ο αγώνας, η περηφάνια, ο αναλλοίωτος και ιδιαίτερος χαρακτήρας του συλλόγου.

Αποχωρεί από την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός και η Ευρωλίγκα οδηγήθηκαν σε οριστική ρήξη! Οι προτάσεις των «πράσινων» δεν έγιναν αποδεκτές από το συμβούλιο των μετόχων και το «τριφύλλι» ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη διοργάνωση μετά την ολοκλήρωση της σεζόν και επιστρέφει στη FIBA! 

Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000-5

Τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο του πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5 ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης με ανάρτησή του στο Τwitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Στην ανάρτησή του διαβάζουμε τα εξής: