«Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη από ισχυρή καταιγίδα – Ποτάμια οι δρόμοι, πολλά προβλήματα (video)

  • Η ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως κυκλοφοριακά στο κέντρο της πόλης
  • Νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός καθώς μια γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, αλλά βρέθηκε σώα
Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη από ισχυρή καταιγίδα που προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως κυκλοφοριακά στο κέντρο της πόλης.
Η καταιγίδα, εκτός από ισχυρή νεροποντή έφερε και χαλαζόπτωση. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε λίμνες, δημιουργώντας προβλήματα στη μετακίνηση των οχημάτων και των πεζών.

Αυτές είναι οι Γαλάζιες Σημαίες 2018 - Όλη η λίστα με τις 519 ελληνικές ακτές

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζια Σημαία" στη χώρα μας, οι φετινές ακτές και μαρίνες που κερδίζουν την «Γαλάζια Σημαία 2018». Συνολικά πρόκειται για 519 Ελληνικές ακτές, δεκαπέντε 15 μαρίνες και ένα 1 σκάφος αειφόρου τουρισμού κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας. Με 519 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την

Η Ελλάδα δεύτερη παγκοσμίως σε «Γαλάζιες Σημαίες»

Με 519 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Μάλιστα, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και φέτος, με 89 σημαίες η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η διεθνής επιτροπή βράβευσε φέτος 3.687 ακτές, 679 μαρίνες και 55 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά τα κριτήρια του προγράμματος, αυτά αφορούν στην καθαριότητα θάλασσας και ακτής, στην οργάνωση ακτής, στην ασφάλεια επισκεπτών, στην προστασία της φύσης και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Χαστούκι στον Ερντογάν: Ο αντίπαλός του, Ιντζέ, επισκέφθηκε στη φυλακή τον ηγέτη του κουρδικού κόμματος

Ο υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ επισκέφθηκε σήμερα στη φυλακή όπου παραμένει κρατούμενος τον υποψήφιο του κουρδικού HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ανακοίνωσαν τα κόμματά τους.

Όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο Μουχαρέμ Ιντζέ εισήλθε στις φυλακές συνοδεία δικηγόρων.

Die Zeit: Πειραιάς, το λιμάνι με την ταχύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως

O Πειραιάς, το λιμάνι με την ταχύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως, θα είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου μέχρι το 2019. Αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, θα εκτοπίσει το Αμβούργο από την τρίτη θέση στην Ευρώπη.

«Η μεταφόρτωση εμπορευμάτων έχει υπερτριπλασιαστεί μετά την είσοδο των Κινέζων στον Πειραιά. Το 2017, υπήρχαν μόλις 3,7 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, ενώ μέχρι το επόμενο έτος, προσδοκάται να φτάσουν τα πέντε εκατομμύρια, καθιστώντας έτσι τον Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Ο Πειραιάς είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι στον κόσμο, μόνο φέτος

Φωτογραφίες μέσα από το δείπνο για τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα στο Προεδρικό Πηγή: www.lifo.gr

«Ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα τελικώς θα ευοδωθεί» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του, στο δείπνο προς τιμήν του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Προεδρικό Μέγαρο. Στελέχη της κυβέρνησης, υπουργοί, βουλευτές και επιχειρηματίες παρακάθισαν στο επίσημο δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προς τιμήν του πρίγκιπα Κάρολου. Επικαλούμενος την μακρά παράδοση που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο στη διδασκαλία