Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν

Την παγκόσμια περιοδεία για την παρουσίαση του βιβλίου του «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» συνεχίζει ο δημοσιογράφος και γνωστός φίλος της ομάδας, Νίκος Αγγελίδης. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στα εδάφη που γέννησε την ιδέα δημιουργίας της Ένωσης, την Κωνσταντινούπολη, όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκε και το Φανάρι.

Έξαλλος ο δήμαρχος της Νάπολης με… πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ

Ο Δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις διαμαρτυρήθηκε έντονα, για το ότι πυρηνικό υποβρύχιο που συμμετείχε στην επιχείρηση βομβαρδισμών στην Συρία, τον περασμένο Μάρτιο είχε περάσει από το λιμάνι της πόλης του.
Πρόκειται για το υποβρύχιο Uss John Warner και ο Ντε Ματζίστρις, στις 20 Μαρτίου, είχε ήδη υπογραμμίσει ότι η είσοδός του στο λιμάνι της Νάπολης, δεν σεβόταν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ορίζει ότι η μεγαλούπολη του ιταλικού νότου και το λιμάνι της αποτελούν αποπυρηνικοποιημένη ζώνη.

Το νέο όπλο των ΗΠΑ που έκανε το ντεμπούτο του στη Συρία Δείτε το βίντεο

Ο πύραυλος αέρος-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς AGM-158B Joint Air-to-Surface Standoff Missile - Extended Range (JASSM-ER) έκανε ντεμπούτο κατά τους πρόσφατους βομβαρδισμούς της Συρίας από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.
Συνολικά ερρίφθησαν 19 JASSM-ER από δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer.
Η αμερικανική πολεμική αεροπορία ανακήρυξε πλήρως επιχειρησιακό το σχετικό βλήμα από τα εν λόγω βομβαρδιστικά που μπορούν να μεταφέρουν συνολικά μέχρι και 24 στον εσωτερικό χώρο βομβών, όπως αναφέρει το news.gr.

Συνελήφθη στον Έβρο Τούρκος εισαγγελέας που επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα

Ένας Τούρκος εισαγγελέας συνελήφθη στον Έβρο καθώς επιχειρούσε να περάσει στην Ελλάδα.
Σε επιχείρηση των τουρκικών Αρχών, συνελήφθη ο Ζαφέρ Κιλίντζ, εισαγγελέας από τη Σμύρνη.
Η αστυνομία της Τουρκίας τον αναζητούσε εδώ και καιρό με την κατηγορία ότι είναι γκιουλενιστής.
Εντοπίστηκε στον Έβρο και πριν περάσει τα ελληνικά σύνορα συνελήφθη μαζί με άλλους εισαγγελείς.

Οι εντάσεις στο Αιγαίο στην έκθεση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας «Η χώρα απομακρύνεται από την ΕΕ»

Ιδιαίτερη αναφορά στις εντάσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην ανησυχία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κράτηση πολιτών της ΕΕ και των Ελλήνων στρατιωτικών, κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ετήσια έκθεσή της για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Όσον αφορά την Τουρκία, η Επιτροπή στην έκθεσή της επισημαίνει ότι η χώρα απομακρύνεται από την ΕΕ και καλεί την Άγκυρα να ανατρέψει αυτήν την αρνητική τάση. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η έκθεση της Επιτροπής κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις εντάσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας ότι «δεν ευνοούν τις σχέσεις καλής γειτονίας και υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».

«Παιχνίδια» των Τούρκων και με το ελικόπτερο που μετέφερε τον Τσίπρα

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο παρενόχλησαν δια ασυρμάτου τουρκικά μαχητικά.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγή του ΓΕΕΘΑ που μίλησε στο newsbeast.gr, σε απόσταση 8 χιλιομέτρων πάνω από το ελικόπτερο του πρωθυπουργού βρίσκονταν δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία όμως απομακρύνθηκαν προς την Τουρκία όταν εμφανίστηκε ζεύγος ελληνικών μαχητικών.

Τι απάντησε ο Μακρόν για τη στάση της Γαλλίας αν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα -Δειτε Βίντεο..

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τοποθετήθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για το ενδεχόμενο τουρκικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή ερώτηση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά.
Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση «εάν η Γαλλική Δημοκρατία

Πως διαμορφώνουν οι πολιτικές εξελίξεις το μιντιακό τοπίο- Τι αλλάζει στην πολιτική “ταυτότητα” καναλιών και εφημερίδων

Η πορεία προς τις επόμενες εκλογές διαγράφεται εξαιρετικά έντονη με κύριο στοιχείο την πόλωση και την καλλιέργεια του εδάφους για νέα κυβερνητικά σχήματα συνεργασίας. Ο Μάϊος του 2019 απέχει μόλις 13 μήνες και η προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου του 2020 κάτι λιγότερο από δύο χρόνια.

Αυτό το πολιτικό χρονοδιάγραμμα δεν αφήνει αδιάφορους τους επιχειρηματίες των media. Κάθε άλλο. Ένα βασικό στοιχείο που λαμβάνουν υπόψη τους είναι πως -όπως χαρακτηριστικά λέει ένας από αυτούς- “ο Τσίπρας είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, η δε αυτοδυναμία της Ν.Δ απομακρύνεται”.

“Πρωτιά” της ΕΡΤ στην μετάδοση του διαγγέλματος Τραμπ για την επίθεση στη Συρία

Η ΕΡΤ ήταν το μοναδικό τηλεοπτικό δίκτυο που μετέδωσε σε πρώτο χρόνο την είδηση για την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων του στη Ρωσία. Από τις 4.08 το πρωί η ΕΡΤ μετέδωσε πρώτη το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ, σε όλα της τα Μέσα, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο και Internet. Η ροή του προγράμματος διακόπηκε και στο στούντιο της ΕΡΤ1 βρέθηκε ο Νίκος Μερτζάνης και από την άλλη όχθη του Ατλαντικού η Λένα Αργύρη. Την ίδια ώρα τηνν είδηση μετέδιδαν το CNN, το BBC, το Euronews και όλα τα ειδησεογραφικά δίκτυα του εσωτερικού. Η ΕΡΤ συνεχίζει από το πρωί να μεταδίδει διαρκώς πληροφορίες για την επίθεση, στην ΕΡΤ1, την ΕΡΑ και το www.ert.gr , αξιοποιώντας τη λειτουργία του newsroom, όπως αυτό προβλέπεται στο νέο οργανόγραμμα. Αυτό είναι ακριβώς που δεν θέλουν να συμβαίνει διάφορες δυνάμεις εντός και εκτός ΕΡΤ.

Ο Κώστας Αρβανίτης επικεφαλής του πρώτου (ενημερωτικού) προγράμματος της ΕΡΑ

Στα παλιά του λημέρια, την ΕΡΤ, επιστρέφει ο Κώστας Αρβανίτης αναλαμβάνοντας να «τρέξει» το πρώτο (και ειδησεογραφικό) πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΑ. Πληροφορίες από το Ραδιομέγαρο λένε ότι σκοπεύει να το κάνει ανταγωνιστικό απέναντι σε αυτά της ιδιωτικής αγοράς «ξεκλειδώνοντας» για το λόγο αυτό και τις προτάσεις εκπομπών που υπέβαλαν πέρυσι αρκετοί ενδιαφερόμενοι με τη μορφή των μεικτών παραγωγών στην ΕΡΑ μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος που είχε υποβάλει η διοίκηση της ΕΡΤ. Πρόκειται για προτάσεις εκπομπών που όπως λένε οι γνωρίζοντες θα δώσουν τον τόνο των αλλαγών που απαιτεί ένα σύγχρονο ραδιόφωνο..

Μυστήριο με βολή πυραύλων στη Συρία

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας αναχαίτισαν περίπου δέκα πυραύλους οι οποίοι εβλήθησαν εναντίον της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ, στην επαρχία Χομς (δυτικά), μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

«Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε επίθεση με στόχο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία Χομς», ανέφερε η πηγή αυτή και πρόσθεσε ότι αναχαιτίστηκαν σχεδόν 10 πύραυλοι.

Σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ σαλπάρει από την Κρήτη για να ανελκύσει το Mirage 2000-5 (φωτο+βίντεο)

Μια ακόμα δύσκολη αποστολή καλούνται να φέρουν τις πέρας οι ερευνητές και τα στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) που εδρεύει στην Κρήτη!Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti.gr, σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ θα αποπλεύσει τις επόμενες ώρες, με τελικό προορισμό την θαλάσσια περιοχή της Σκύρου και το σημείο που έπεσε το Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας, όπου βρήκε τον θάνατο ο σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτή την ώρα καθορίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες της επιχείρησης, καθώς η Πολεμική Αεροπορία,

Στο Ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Το θέμα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές θα συζητηθεί σήμερα κατά τη τρέχουσα Σύνοδο Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Το θέμα έρχεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από κοινή πρόταση των ευρωομάδων του ΕΛΚ και της Αριστεράς και οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην Τουρκία,

Πρωτοβουλία επιχειρηματιών για τη συγκέντρωση 1 δις για τις Ένοπλες Δυνάμεις- Επαφές του Α. Ανδρεάδη με κυβέρνηση και κόμματα

Μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και από τους μεγαλύτερους τουριστικούς επιχειρηματίες Ανδρέας Ανδρεάδης για την ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

CNBC: Η τουρκική λίρα βυθίζεται κι ο Ερντογάν την κρατάει στον πάτο

Η τουρκική λίρα βυθίζεται και ο πρόεδρος Ερντογάν την κρατάει σε τροχιά πτώσης σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, επισημαίνοντας ότι η ραγδαία υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος είναι αποτέλεσμα της απροθυμίας της Άγκυρας να ισορροπήσει τη νομισματική πολιτική προκειμένου να αντιμετωπίσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Τον κατήφορο του νομίσματος επιταχύνει η γεωπολιτική αβεβαιότητα και ειδικά οι εξελίξεις στη Συρία, αναφέρεται στο ρεπορτάζ του CNBC, ενώ επισημαίνεται πως είναι αμφίβολο εάν η ανάκαμψη της περασμένης Παρασκευής θα έχει συνέχεια για τη λίρα, από τη στιγμή,

Όταν ο Γεωργιάδης κατηγορούσε τον Χατζιδάκι για 20.000 ρουσφέτια της ΝΔ! [video]

Οι σημερινοί δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης κι ο Κωστής Χατζιδάκης, διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το κομματικό κράτος που έχτισε η ΝΔ. Ο καυγάς των σημερινών αντιπροέδρων της ΝΔ το 2009, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.      

Σενάριο από το…μέλλον: Ποιοι θέλουν συγκυβέρνηση Ν.Δ με Κίνημα Αλλαγής και Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Ευάγγελο Βενιζέλο το 2020…

«Ο κ. Βενιζέλος είναι ένας άνθρωπος του οποίου τις πολιτικές ικανότητες προσωπικά εκτιμώ πάρα πολύ. Αυτό τώρα σημαίνει προφανώς ότι εάν ρωτούσαν εμένα – δεν αποφασίζω εγώ για αυτά τα θέματα- εάν ρωτούσαν εμένα εάν ο κ.Βενιζέλος μπορεί να παίξει διάφορους ρόλους, προφανώς η γνώμη μου θα ήταν θετική. Τον θεωρώ ικανό». Τάδε έφη ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Άδωνις Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο news247. Και, όπως ήταν φυσικά, άνοιξε περισσότερο ένα σενάριο που ήδη συζητούν αρκετοί στη Ν.Δ. Το σενάριο έχει τίτλο “Μητσοτάκης πρωθυπουργός και Βενιζέλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας,

Και σε εταιρεία της Μαρέβας ο Φρουζής της Novartis

Σύμβουλος εταιρείας της οποίας το ελληνικό παράρτημα της οποίας έχει ιδρύσει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι μέχρι και σήμερα ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην επικεφαλής της Novartis στην Ελλάδα και βασικό πρόσωπο στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας στη χώρα μας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας “Νέα Σελίδα”, ο Φρουζής από το 2016, δηλαδή εδώ και δύο χρόνια, συνεργάζεται ως “mentor” (σύμβουλος) με την εταιρεία Endeavor. Η Endeavor Greece είναι μέλος του δικτύου της Endeavor, λειτουργεί ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) και άνοιξε τα γραφεία της