Οι Τούρκοι παρέδωσαν πυραύλους TRLG-230 και Sungur IIR στους Ουκρανούς για χρήση κατά των Ρώσων

 Η Άγκυρα συνεχίζει το διπλό παιχνίδι

Ο ουκρανικός Στρατός παρέλαβε μια παρτίδα όπλων από την Τουρκία το καλοκαίρι, ιδίως πυραύλους TRLG-230 και Sungur IIR, λένε αναλυτές στην Oryx – μια ολλανδική ιστοσελίδα που αναλύει την αμυντική υπηρεσία πληροφοριών και την ερευνητική ομάδα πολέμου, η οποία παρακολουθεί την προμήθεια όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από εταίρους.

Fox News: «Tα ψέματα του Ζελένσκι μπορούσαν να προκαλέσουν θανάτους Αμερικανών»

 Αποδομείται τάχιστα η εικόνα του Ουκρανού Προέδρου

Ο Τucker Carlson του Fox News εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Ουκρανού Προέδρου Β.Ζελένσκι, κατηγορώντας τον ότι είπε ψέματα για το πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία και επιχείρησε να παρουσιάσει τον ουκρανικό πύραυλο ως ρωσικό, με σκοπό να πεθάνουν εκατομμύρια Αμερικανοί για να εξυπηρετηθούν τα σχέδιά του.

Ουκρανία: Μάχες στη χερσόνησο Κίνμπουρν, στο νοτιότερο άκρο του Μικολάιφ

 Σφοδρές μάχες είναι σε εξέλιξη μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων στο ακρωτήριο του Κίνμπουρν, στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, στη νότια Ουκρανία, νοτίως του Μικολάιφ, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

«Απομένει η ανακατάληψη τριών κοινοτήτων στη χερσόνησο του Κίνμπουρν» ώστε να απελευθερωθεί πλήρως η περιφέρεια του Μικολάιφ, ανέφερε νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιτάλι Κιμ.

Την Δευτέρα, η εκπρόσωπος της Νότιας Διοίκησης του ουκρανικού στρατού, η Ναταλία Χουμενιούκ, είπε ότι «είναι σε εξέλιξη μια στρατιωτική επιχείρηση στη χερσόνησο Κινμπούρνσκα».

Ο Κάνιε Γουέστ υποψήφιος για Πρόεδρος των ΗΠΑ το 2024

 Ο Κάνιε Γουέστ προσπαθεί ακόμα να εκπληρώσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Σε βίντεο που δημοσίευσε το X17 Online, ο Αμερικανός ράπερ, επιχειρηματίας και σχεδιαστής μόδας, που πλέον έχει αλλάξει επίσημα το όνομά του σε Ye, επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος των ΗΠΑ και πάλι το 2024.

Πούτιν: Επίδειξη ισχύος στην Αρκτική με πυρηνικά παγοθραυστικά

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόβαλε σήμερα (22/11) την ισχύ της Ρωσίας στην Αρκτική κατά την διάρκεια μιας τελετής καθέλκυσης δύο πυρηνικών παγοθραυστικών τα οποία θα διασφαλίσουν την ναυσιπλοΐα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους στην δυτική Αρκτική.

Ο Πούτιν συμμετέχοντας από το Κρεμλίνο μέσω βιντεοσύνδεσης στην τελετή καθέλκυσης στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Αγίας Πετρούπολης στην βόρεια Ρωσία, είπε ότι τα παγοθραυστικά αυτά είναι στρατηγικής σημασίας για την χώρα.

Σαουδική Αραβία: Επίσημη αργία την Τετάρτη (22/11) από τον βασιλιά μετά τη νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ

 Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας έδωσε εντολή να κηρυχθεί αργία η αυριανή ημέρα (22/11), μετά τη νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου επί της Αργεντινής, μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στο Μεξικό κοντά στις ακτές της Μπάχα Καλιφόρνια

 Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών της Μπάχα Καλιφόρνια στο Μεξικό την Τρίτη, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός, περίπου 30 χιλιόμετρα (18,6 μίλια) νοτιοδυτικά του Λας Μπρίσας στην Μπάχα της Καλιφόρνια, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων (12 μίλια), πρόσθεσε το USGS.