Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιό του [LIVE]

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γίνεται σήμερα (Δευτέρα) η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.
Παρών στη εκδήλωση κι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλάει για τη σημασία των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εν μέσω των σημερινών συνθηκών.

Μητσοτάκης: Ψεύτης ο Τσίπρας, εμείς μπορούμε καλύτερα

Να αποδομήσει την κυβερνητική πολιτική επιχείρησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο δελτίο Ειδήσεων του Alpha κατά την οποία απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Κουμουνδούρου μετά τις εθνικές εκλογές. «Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να αποτελεί μέρος πλατιάς συμπόρευσης» τόνισε.
Αναφερόμενος στη σημερινή αντιπαράθεση των δύο κομμάτων κατηγόρησε την κυβέρνηση για

Πώς βλέπουν οι Πειραιώτες την πόλη τους

 Ανεπαρκής πρόσβαση στους δημόσιους χώρους για τα άτομα με αναπηρία, κακή κατάσταση των οδοστρωμάτων, μη υλοποίηση της ανακύκλωσης από τον δήμο. Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα που εντοπίζουν οι κάτοικοι της πόλης, σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο συνδυασμός «Πειραιάς για όλους» του Νίκου Μπελαβίλα.

Η Θεσσαλονίκη απέκλεισε τη Χ.Α. απ' τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης

Μετά τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής απ' τα εκλογικά περίπτερα στην Αθήνα, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε τον αποκλεισμό της παράταξης «Ελληνική Αυγή» από τα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
«Η Χρυσή Αυγή έχει δηλώσει ότι δεν σέβεται τη Δημοκρατία», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Aίτημα για αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ κατέθεσε η Αθήνα

Στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) υπέβαλε επίσημα αίτημα η ελληνική κυβέρνηση για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους του ακριβού χρέους της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών.
Η προεξόφληση αφορά υποχρεώσεις ύψους 3,7 δισ. ευρώ από τα 9,7 δισ. ευρώ των συνολικών οφειλών της Ελλάδας προς τον διεθνή οργανισμό και δόσεις της διετίας 2019-2020, που βαρύνονται με υψηλό επιτόκιο 5,13%.