Επικό τρολάρισμα Πολάκη σε Πλεύρη και Μπογδάνο: Τους στέλνει στον Έβρο με βαρύ οπλισμό, επικεφαλής των “ημετέρων δυνάμεων”

Στον Έβρο με πλήρη εξάρτυση και βαρύ οπλισμό, για να εκδιώξουν τους Τούρκους από τα “λίγες δεκάδες μέτρα” που κατέλαβαν, στέλνει ο Παύλος Πολάκης τους υπερ-μακεδονομάχους βουλευτές της Ν.Δ. Θ. Πλεύρη και Κων. Μπογδάνο.
Με ανάρτηση του στο facebook, όπου παραθέτει τις φωτογραφίες τους, τρολάρει με τον γνωστό του τρόπο, όχι μόνο τους δύο βουλευτές αλλά και τον Νίκο Δένδια για τη φράση του περί “λίγων μέτρων γης”.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Π. Πολάκης:

Φυλακή... πολυτελείας στη Νιγρίτα

Δεν... πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν έκτακτη και μεγάλης κλίμακας έρευνα  στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, καθώς μεταξύ άλλων, ανακάλυψαν ότι οι τρόφιμοι έχουν στην κατοχή τους, εκτός από αυτοσχέδια όπλα και ναρκωτικά, είδη που δεν τα βρίσκεις ούτε σε κάποια κατοικία μέσης ελληνικής οικογένειας.
Σε μία συγκεκριμένη πτέρυγα οι 83 αστυνομικοί και 6 αστυνομικοί σκύλοι που συμμετείχαν στις

Το κόλπο με το πορτοκάλι στο ψυγείο που γνωρίζουν λίγοι

Το πορτοκάλι, εκτός από θρεπτικό φρούτο ή βασικό συστατικό σε γλυκά, είναι ιδανικό και στην καθημερινότητά σας στο να δίνει λύσεις σε διάφορα προβλήματα. Ακόμα και σε θέματα καθαριότητας.
Για παράδειγμα, γνωρίζετε τι θα συμβεί αν το βάλετε στο ψυγείο ένα πορτοκάλι μαζί με λίγο αλάτι; Θα φύγουν μακριά οι άσχημες μυρωδιές, είναι η απάντηση.
Δείτε τι θα κάνετε:
Πάρτε ένα πορτοκάλι και κόψτε το στη μέση. Βγάλτε τη σάρκα του και χρησιμοποιήστε τις φλούδες ως μπολάκι. Στη συνέχεια γεμίστε τη μισή φλούδα με αλάτι και τοποθετήστε τη μέσα στο ψυγείο και συγκεκριμένα στη μέση στο πίσω μέρος.

Όταν ο μητροπολίτης Φλώρινας είχε αφορίσει τους Θόδωρο Αγγελόπουλο και Μαρτσέλο Μαστρογιάννι

Φλώρινα, Δεκέμβριος του 1990. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ετοιμάζεται για τη νέα ταινία του, «Το μετέωρο βήμα του πελαργού», που είναι να γυριστεί στην ακριτική πόλη. Πρωταγωνιστής αυτής ο σπουδαίος ηθοποιός, Μαρτσέλο Μαστρογιάννι έχοντας στο πλευρό του τη Ζαν Μορό.
Μητροπολίτης Φλωρίνης ήταν ο Αυγουστίνος Καντιώτης, ένας ιδιαίτερα θρήσκος εκπρόσωπος του κλήρου και όπως τον χαρακτήριζαν οι αντίπαλοι κι «εθνικιστής». Λένε, μάλιστα, πως ο μητροπολίτης ήταν και βαθύτατα αντί-σκοπιανός, σε μία περίοδο, άλλωστε, που το «Σκοπιανό» ήταν εθνικό ζήτημα και το πιο «καυτό» θέμα στην πολιτική ατζέντα.

Διαφορετικό σαγανάκι με φέτα και μαρμελάδα ντομάτας Εναλλακτική και ιδιαίτερα νόστιμη πρόταση

Υλικά για 4 άτομα

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. σκληρή φέτα
  • 1 κρόκος αυγού
Για τη μαρμελάδα
  • 1 κιλό ντοµάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. του καφέ ξίδι
  • 2 κ.σ. χυµό λεµονιού
  • αλάτι
  • 2 κ.γ. ταµπάσκο
  • 1 κ.γ. ξύσµα λεµονιού

Αφράτα μπιφτέκια φούρνου με πατάτες Παρασοδιακή συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

Για τα μπιφτέκια
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες

Πότε και γιατί αξίζει να καταψύξεις τις φράουλες

Στις φράουλες λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντισταθούν, ένα πεντανόστιμο φρούτο γεμάτο βιταμίνη C και πολύτιμα συστατικά.
Κι ενώ η φρέσκια φράουλα είναι ακαταμάχητη, δεν ζει δυστυχώς πολύ στο ψυγείο.
Κι εδώ ακριβώς μπαίνει η κατάψυξη της φράουλας.

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων μας λέει πως οι φρέσκες φράουλες πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε 2-3 μέρες όταν αποθηκεύονται στη συντήρηση, καταψυγμένες ζουν όμως από 8-12 μήνες!

Πώς να κάνεις τα ροδάκινα να ωριμάσουν πιο γρήγορα Αν αποδειχτούν πιο άγουρα απ’ όσο υπολόγιζες, να τι πρέπει να κάνεις

Το καλοκαίρι είναι εδώ και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτή η εποχή του χρόνου: ροδάκινα!
Λίγα πράγματα είναι εξάλλου πιο λαχταριστά το καλοκαίρι από ένα καλογινωμένο ροδάκινο. Γι’ αυτό και η απογοήτευση είναι μεγάλη αν επιστρέψεις από τη φρουταγορά και διαπιστώσεις πως τα πήρες λίγο πιο άγουρα απ’ όσο υπολόγιζες.
Υπάρχει όμως μυστικό για να ωριμάσουν πιο γρήγορα. Αν δεν βιάζεσαι να τα φας άμεσα, τα αφήνεις απλώς στον πάγκο της κουζίνας σε θερμοκρασία δωματίου.

«Πανδημία» στο Σέιχ Σου: Φλοιοφάγο σκαθάρι αποδεκατίζει το δάσος της Θεσσαλονίκης

Τη δική του πανδημία αντιμετωπίζει το Σέιχ-Σου, το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, που για δεύτερη συνεχή χρονιά δέχεται την επίθεση του φλοιοφάγου σκαθαριού tomicus piniperda, ενός εντόμου που ξεραίνει και αποδεκατίζει τεράστιες συστάδες πεύκων από τις παρυφές της Τούμπας μέχρι το Ρετζίκι.

Η εκκαθαριστική επιχείρηση με ξύλευση κι απομάκρυνση των ξεραμένων δέντρων από συνεργεία υλοτόμων, που ξεκίνησε πέρυσι τον Μάιο, δεν στάθηκε μέχρι τώρα ικανή να ανακόψει τη βλαπτική πορεία μετάδοσης του φλοιοφάγου εντόμου. Και σήμερα, εξελίσσεται στη σοβαρότερη

Spiegel: Ανησυχία στο Βερολίνο για την ένταση στον Έβρο

To Spiegel στη διαδικτυακή του σελίδα αναφέρεται στην ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο σημειώνοντας ότι πέφτουν πυροβολισμοί και πως τώρα οι Ευρωπαίοι ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας.

Το άρθρο σημειώνει: «Ελλάδα και Τουρκία είναι εταίροι στο ΝΑΤΟ. Συμπεριφέρονται όμως όλο και περισσότερο σαν εχθροί. Και οι δυο χώρες είναι εξοπλισμένες στρατιωτικά στα σύνορα. Όταν στο τέλος Μαρτίου ένας Γερμανός αστυνομικός μαζί με έναν Έλληνα έκαναν περιπολία στον Έβρο, ένας Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε. Το Spiegel δημοσιοποίησε το γεγονός. Σε εσωτερικό έγγραφο της ευρωπαϊκής

(27 Φεβ 1943) Επιχείρηση GUNNER SIDE: η μάχη για το «βαρύ ύδωρ»

Από τις απαρχές ακόμη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο αγώνας ταχύτητας στον οποίο είχαν επιδοθεί οι αντίπαλοι σχετικά με τις ατομικές έρευνες υπήρξε εξουθενωτικός. Η συμμαχική αντικατασκοπία γνώριζε ήδη από το 1938 ότι δύο Γερμανοί επιστήμονες, ο Στράσμαν (Fritz Strassman) και ο Χαν (Otto Hahn), είχαν καταφέρει με την αρωγή του Ινστιτούτου ‘Kaiser Wilhelm’ να διασπάσουν τον πυρήνα Ουρανίου (U238) με νετρόνια. Το πρώτο βήμα για την απελευθέρωση της ατομικής ενέργειας είχε πραγματοποιηθεί. Η δεύτερη φάση προέβλεπε τον ‘βομβαρδισμό’ του πυρήνα μιας ακόμη καθαρότερης μορφής Ουρανίου (U235), ώστε να επέλθει η διάσπαση (σχάση) και η αλυσωτή αντίδραση.