Η «Ομάδα Βάγκνερ» προχώρησε στις δυτικές περιοχές του Αρτέμοβσκ

 ΡΤΕΜΟΒΣΚ, 24 Απριλίου - RIA Novosti.  

Οι μαχητές της «ομάδας Wagner» έχουν προχωρήσει στα δυτικά προάστια του Artemovsk και ήδη μάχονται πίσω από τον σιδηρόδρομο στην περιοχή των πολυώροφων κτιρίων και ενός ιατρικού ινστιτούτου, αναφέρει ανταποκριτής του RIA Novosti από τη σκηνή. 

 "Πριν από τρεις μέρες πήγαμε πίσω από ένα κομμάτι σίδερο σε ένα εννιάροφο κτήριο, το καθαρίσαμε και τώρα κινούμαστε δυτικά.

«Οι Ρώσοι δεν κοιμούνται». Το Πεντάγωνο πήγε στα ακραία μέτρα

 ΜΟΣΧΑ, 24 Απριλίου - RIA Novosti, Αντρέι Κοτς. 

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν σχέδια για την ανάπτυξη του Πολεμικού Ναυτικού. Ο στόχος είναι η παροχή υπεροχής έναντι των αντιπάλων. Πρώτα απ' όλα από τη Ρωσία και την Κίνα, που πρόσφατα πραγματοποίησαν ελιγμούς. 

 Ωστόσο, το φιλόδοξο σχέδιο έχει ήδη αντιμετωπίσει προβλήματα. 

Ταϊβάν: Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας στην Ταϊπέι για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη

 Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Αλεχάντρο Γιαματέι έφθασε σήμερα στην Ταϊβάν για επίσημη επίσκεψη με σκοπό την ενίσχυση των διπλωματικών δεσμών με τη νήσο, την οποία η χώρα του είναι μια από τις τελευταίες στον κόσμο που αναγνωρίζει διπλωματικά.

Κατά την τετραήμερη επίσκεψή του, ο κ. Γιαματέι θα μιλήσει στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν, θα επισκεφθεί εταιρεία τεχνολογίας νότια της Ταϊπέι και θα παρευρεθεί σε εκδήλωση για την προώθηση του καφέ της Γουατεμάλας, διευκρίνισε η προεδρία της Ταϊβάν.

Πολωνία: «Χτίζουμε τον ισχυρότερο στρατό στην περιοχή» λέει ο υπ. Άμυνας

 Η Πολωνία χτίζει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στην Ευρώπη και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αποκτήσει τον ισχυρότερο χερσαίο στρατό στην περιοχή μέσα σε δύο χρόνια, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας, Μάριους Μπλάζακ, αναφέρει το Reuters.

Η δήλωση του υπουργού Άμυνας Μάριους Μπλάζακ, έγινε σε προεκλογική εκδήλωση έξω από την πρωτεύουσα Βαρσοβία, 

Σουδάν: Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού υπηκόων ξένων χωρών – Στο Τζιμπουτί οι πρώτοι Έλληνες

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η επιχείρηση εκκένωσης ξένων υπηκόων από το Σουδάν, εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, που έχουν κοστίσει τη ζωή, σε τουλάχιστον 420 ανθρώπους. Πολλές χώρες προχωρούν στην απομάκρυνση των πολιτών τους αλλά και του διπλωματικού τους προσωπικού. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα, όπου η πρώτη ομάδα 8 Ελλήνων πολιτών, ανάμεσά τους και οι δύο τραυματίες, αποχώρησε την Κυριακή (23/4/23) από τη χώρα, με γαλλικό αεροσκάφος και έφτασε με ασφάλεια στο Τζιμπουτί.

Ουκρανικό: Ενόχληση και έντονες αντιδράσεις από δηλώσεις του Πρέσβη της Κίνας στη Γαλλία

 Ενόχληση και έντονη απογοήτευση εξέφρασαν η Γαλλία και οι τρεις χώρες της Βαλτικής, Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία, μετά τις δηλώσεις του κινέζου πρέσβη στο Παρίσι, ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία των χωρών πού προέκυψαν μετά της διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης , όπως η Ουκρανία.

Κοινοποίηση στο Facebook Κοινοποίηση Twitter Αποστολή με Email Εκτύπωση

Ερωτηθείς γιά την Ουκρανία ο πρέσβης της Κίνας στη γαλλική πρωτεύουσα,