Τηλεοπτικό κανάλι θέλει «να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν»

Εγκαινιάστηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, στο Λονδίνο, το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο δεσμεύεται να μεταδίδει κρυμμένες ιστορίες για τις οποίες αδιαφορούν τα υπόλοιπα ΜΜΕ.
Το Διεθνές Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IOHR) ανέφερε ότι το διαδικτυακό του κανάλι θα μεταδίδει στο τηλεοπτικό κοινό περισσότερων από 20 χωρών της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ΕΡΤ θέλει να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα ΠΑΟΚ και ΟΦΗ

Συνέχεια στο δυναμικό μπάσιμο που έκανε με την εξασφάλιση τηλεοπτικών δικαιωμάτων από ομάδες της Super League -και όχι μόνο- θέλει να δώσει η ΕΡΤ, η οποία έχει στο πλάνο της να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το προϊόν της.
Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Live Sport, η Δημόσια Τηλεόραση παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις σκέψεις που υπάρχουν σε ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, των οποίων το συμβόλαιο με τη Nova εκπνέει στο τέλος αυτής της αγωνιστικής περιόδου.

Οι κινήσεις ματ του ΑΝΤ1 για να… ψαρώσουν οι άλλοι

Με την κλασική συνταγή που τα προηγούμενα χρόνια τού χάριζε απλόχερα τις πρωτιές, ο ΑΝΤ1 από την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν έδειξε τις προθέσεις του ότι φέτος δεν είναι διατεθειμένος να καταθέσει τα όπλα. Και ειδικά, στη ζώνη υψηλού ενδιαφέροντος, την prime time όπου πριν λίγα χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ήταν ο κυρίαρχος της τηλεθέασης.
Το περσινό πείραμα του καναλιού με προγράμματα που ήταν έξω από τη φιλοσοφία του, δεν πέτυχε και αυτό είχε αποτυπωθεί στα νούμερα της τηλεθέασης, που είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας. Το καλοκαίρι τα στελέχη του καναλιού έκαναν τον απολογισμό,

Γιατί 12.000 εκατομμυριούχοι εγκαταλείπουν την Τουρκία του Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κερδίζει εδώ και δεκαεπτά χρόνια τις εκλογές στη χώρα του, προσφέροντας στους ψηφοφόρους το όραμα της αποκατάστασης του ένδοξου οθωμανικού παρελθόντος της. Ενίσχυσε την επιρροή της Τουρκίας με το εμπόριο και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και βελτίωσε την καθημερινότητα των πολιτών οδηγώντας επί χρόνια την οικονομία σε ανάπτυξη.
Ωστόσο, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, το 2016, όπως αναφέρουν οι New York Times, ο Τούρκος πρόεδρος επιδόθηκε σε επιχείρηση καταστολής και διώξεων.

Το πλήγμα στο διπλωματικό παιχνίδι της Τουρκίας στα Βαλκάνια Τι χάνει ο Ερντογάν αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών

Η Τουρκία έχει ισχυρούς δεσμούς με την πΓΔΜ. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ, χθες, στην Κωνσταντινούπολη, σε «μία φιλία που έχει ρίζες αιώνες πίσω».
Τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ αρχίσει να ανακινείται, ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε πάρει σαφή θέση, χαρακτηρίζοντας τους Σκοπιανούς «αδελφούς» και ξεκαθαρίζοντας:

Τουρκικό δικαστήριο επέβαλε ποινή δεκαετούς κάθειρξης σε δικαστή για τρομοκρατία

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε έναν δικαστή, ο οποίος είχε προηγουμένως τιμηθεί με διεθνές βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε κάθειρξη δέκα ετών για σχέσεις με το δίκτυο που η Άγκυρα υποστηρίζει πως ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Ο Μουράτ Αρσλάν, ο οποίος είναι προφυλακισμένος εδώ και 22 μήνες, καταδικάστηκε για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, αφού οι εισαγγελείς τον κατηγόρησαν ότι χρησιμοποίησε την εφαρμογή αποστολής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Bylock, μετέδωσε το Ανατολή.

Γ. Παπανδρέου: Θετική η Συμφωνία των Πρεσπων -Τα είπα στη Φώφη - Προσοχή στον διχασμό

    Την άποψη που είχε διατυπώσει τον Ιούνιο του 2018 στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, με την οποία είχε καλωσορίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί αύριο 19/1/2019.

O πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών κλήθηκε να απαντήσει στην εξής ερώτηση του Δημήτρη Κουκλουμπέρη:

Νέα φρίκη στη Ρόδο

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις έπειτα από τη σύλληψη ενός 23χρονου Ρομά στη Ρόδο. Από τις καταγγελίες και τις καταθέσεις προέκυψε ότι ο 23χρονος βίασε μαζί με τον 20χρονο αλβανικής καταγωγής,

 ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, μια 19χρονη κοπέλα με ειδικές ανάγκες στην περιοχή του Ενυδρείου της Ρόδου. 

Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Βαρκελώνης από την απεργία των οδηγών ταξί

    Δεκάδες οδηγοί ταξί ξεκίνησαν σήμερα επ’ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις στη Βαρκελώνη, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να παραλύσει η κυκλοφορία στην κεντρική οδική αρτηρία της πόλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για ένα νομοσχέδιο που ρυθμίζει τη δραστηριότητα των εταιρειών VTC, που παρέχουν online υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων.

Ραντεβού με Αλέξη, Φώφη και μπόλικο Λιβάνη

    Μία συνάντηση με πολιτικές προεκτάσεις, σε μία περίεργη πολιτική συγκυρία, εκτυλίχθηκε ανήμερα του Αγίου Αντωνίου (μεγάλη η χάρη του) στην κατοικία του γηραιού πρωτοσυμβούλου του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνη Λιβάνη. Εκδότης με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, του οποίου τα χρέη ρυθμίστηκαν κατ' επανάληψη με την προσωπική εποπτεία του Αλέκου Φλαμπουράρη, όπως διατείνεται η Κουμουνδούρου, ο Αντώνης Λιβάνης διατηρεί άριστες σχέσεις με γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος παραδοσιακά στήριξε (και στηρίζει ενδεχομένως) τη Φώφη Γεννηματά.