Οι Πολωνοί ζητούν από την Ουκρανία να αποκηρύξει το ναζιστικό της παρελθόν

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας και αρχηγός του κυβερνώντος, δεξιού κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, κάλεσε την Ουκρανία να επιλέξει είτε να ενταχθεί στην Δύση, είτε να ακολουθήσει τη ναζιστική παράδοση του Ουκρανικού Πατριωτικού Στρατού (UPA), του οποίου ηγέτης ήταν ο Ουκρανός εθνικιστής και σύμμαχος των ναζί Στεπάν Μπαντέρα (1909 – 1959).

«Τουρκικό κατεχόμενο έδαφος» οι Οινούσσες ισχυρίζεται ο Ουμίτ Γιαλίμ και προετοιμάζει το πολεμικό επεισόδιο

Τα τουρκικά Μέσα λένε ψέμματα στον τουρκικό λαό ότι οι Οινούσσες είναι τουρκικό έδαφος και ότι κατέχεται παρανόμως από την Ελλάδα.
Τούρκοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι οι Οινούσσες «ανήκουν» στην επαρχία της Σμύρνης.
Οι Οινούσσες απελευθερώθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις 20 Νοεμβρίου 1912 και από τότε αποτελούν ελληνικό έδαφος.
Η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Oda tv σε είδηση με τίτλο «Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ εισήλθε με διαβατήριο σε τουρκικό έδαφος;», εννοώντας ως τουρκικό έδαφος τις Οινούσσες, 

Νέα δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης για κινητά τηλέφωνα από το YouTube

Τη νέα δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης για συσκευές κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε σήμερα το YouTube, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες δημιουργούς να εκφράζονται με τον δικό τους προσωπικό και αυθόρμητο τρόπο, να μοιράζονται τις ιδέες τους αλλά και τη δημιουργικότητά τους.

ΗΠΑ: «Καμπάνα» 478 εκατ. δολάρια στη BMW για προβληματικά της πολυτελή οχήματα

Το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 477,7 εκατ. δολαρίων καλείται να καταβάλει σε περίπου 318.000 κατόχους οχημάτων της η BMW, σύμφωνα με την απόφαση που συντάχθηκε σήμερα στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.
Οι αποζημιώσεις αφορούν τους κατόχους της «Σειράς 5» της

Bloomberg: Στην «αντεπίθεση» βγαίνει η ελληνική κυβέρνηση, μετά την έκθεση που παρουσίασε το ΔΝΤ

Στην «αντεπίθεση» βγαίνει η ελληνική κυβέρνηση, μετά την έκθεση που παρουσίασε το ΔΝΤ τη Δευτέρα, στην οποία ισχυρίζεται ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν εκτροχιαστεί και το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε ότι οι εκτιμήσεις του Ταμείου δεν στηρίζονται σε πρόσφατα στοιχεία, ενώ ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης

Ας πεινάσει η Ελλάδα, αρκεί να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση… Το δόγμα Καρατζαφέρη κατακτά τη ΝΔ

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα ο ντόρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αλλά και της επικίνδυνης ρητορικής που έχει υιοθετήσει η ΝΔ.
Καταστροφολογία, λασπολογία, γραφικότητα και αλλεπάλληλες κυβιστήσεις φαίνεται πως είναι το μείγμα της επικοινωνιακής τακτικής της ΝΔ, όπως τουλάχιστον επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά, από τη δράση του αντιπροέδρου της, Άδωνη Γεωργιάδη.

Λυκούδης: Δεν είναι καθαρή πολιτική να ανεξαρτητοποιείσαι και την επόμενη να κάθεσαι στα έδρανα άλλου κόμματος

Αναμενόμενο φαινόμενο χαρακτήρισε ο Σπύρος Λυκούδης, την ανεξαρτητοποίηση βουλευτών από το Ποτάμι. Δεν πρόσεξε βασικά στοιχεία που έπρεπε να προσέξει στη διαδρομή του και τη λειτουργία του το Ποτάμι , δήλωσε και πρόσθεσε ότι ένα κόμμα που δεν έχει αποσαφηνισμένη τη φυσιογνωμία του και τη στρατηγική του, στις μεγάλες και σοβαρές δυσκολίες πλήττεται η συνοχή του.
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα

Διάλυση των Σκοπίων και μοίρασμα των εδαφών στις γειτονικές χώρες προτείνει Αμερικανός γερουσιαστής (Video)

Tην διάλυση του κράτους των Σκοπίων και το μοίρασμα των εδαφών τους σε Κόσοβο και Βουλγαρία προτείνει ο αμερικανός βουλευτής από την Καλιφόρνια Dana Rohrabacher μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής βουλής και πρόεδρος της υποεπιτροπής ευρωπαικών υποθέσεων.
«Η πρότασή μου είναι πως η ΠΓΔΜ δεν είναι χώρα. Λυπάμαι – δεν είναι χώρα» δήλωσε ο γερουσιαστής της Καλιφόρνια Ροχραμπάχερ στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Vizion Plus.

Η CIA δωροδοκούσε την Ιταλία για να μην ανέβουν οι κομμουνιστές στην εξουσία

Το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων ανά έτος προσέφερε η CIA στην Ιταλία στις αρχές της δεκαετίας του '60 προκειμένου να εξασφαλίσει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας (ΚΚΙ) δεν θα ανέβει ποτέ στην εξουσία.
Αυτό προκύπτει από αποχαρακτηρισμένη μελέτη που αναρτήθηκε

Richard vs Barack - kiteboard and foilboard challenge (pics & vid)

Απολαμβάνει τις διακοπές του παρέα με τον ιδιοκτήτη της Virgin, Richard Branson.
Από όταν έφυγε από τον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα δείχνει ότι περνάει πάρα πολύ καλά.
Για παράδειγμα στην πρώτη ημέρα του ως απλός πολίτης και όχι ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφάσισε να πάει και να παίξει γκολφ.

Ξεκινά η ιστορική υλοποίηση του EuroAfrica Interconnector, της ενεργειακής γέφυρας Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας δυναμικότητας 2,000MW

Δεδομένη η επιτυχία του σύμφωνα με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Abdel Fattah El-Sisi Προχωρά κανονικά ο προγραμματισμός κατασκευής του EuroAfrica Interconnector, του υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου που θα συνδέει τα αιγυπτιακά, κυπριακά και ελληνικά δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας προς την ηπειρωτική Ευρώπη. Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου υπογράφηκε και σχετικό μνημόνιο κατανόησης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, για τη διεξαγωγή των σχετικών μελετών για το έργο.