Η απροσδόκητη κίνηση της Ρωσίαςτο Su-57 θα ενσωματώσει ένα μίνι drone στην άτρακτο για γίνει το μοναδικό μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο

 ΜΟΣΧΑ, 28 Νοεμβρίου – RIA Novosti.

Το ρωσικό μαχητικό Su-57 θα ενσωματώσει ένα μίνι drone για γίνει το μοναδικό μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο, γράφει το αμερικανικό περιοδικό Military Watch. " 

«Χάρη στην ικανότητα μεταφοράς mini-drones στο αεροσκάφος, το Su-57 θα γίνει ένα εντελώς μοναδικό μαχητικό αεροσκάφος σε ολόκληρο τον κόσμο», λέει το υλικό. 

Οι δημοσιογράφοι επεσήμαναν ότι η εισαγωγή drones στο οπλοστάσιο του μαχητικού θα αυξήσει σημαντικά την αποτελεσματικότητά του στην αεροπορική μάχη και θα βελτιώσει την προστασία.

Euractiv: Το ΝΑΤΟ θέλει να προσφέρει στο Κίεβο ένα απλοποιημένο σχέδιο για ένταξη στη συμμαχία

 ΜΟΣΧΑ, 28 Νοεμβρίου – RIA Novosti. 

Το ΝΑΤΟ θέλει να προσφέρει στην Ουκρανία ένα απλοποιημένο ετήσιο εθνικό πρόγραμμα αντί για ένα σχέδιο δράσης για ένταξη στη συμμαχία, ανέφερε το Euractiv, επικαλούμενο πηγές. "

«Οι υπουργοί Εξωτερικών θα υποστηρίξουν το προσχέδιο ετήσιου εθνικού προγράμματος που καταρτίζει το Κίεβο, το οποίο καθορίζει τις μεταρρυθμίσεις που θεωρεί απαραίτητες για να είναι έτοιμος να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ […] μαζί με τις συστάσεις των μελών του ΝΑΤΟ», αναφέρει η δημοσίευση. 

Ο Πούτιν τόνισε ότι η σύγχρονη Ρωσία επιστρέφει, ενισχύει και αυξάνει την κυριαρχία της ως παγκόσμια δύναμη.

 МОСКВА, 28 Νοεμβρίου — РИА Новости.

Ο αγώνας της Ρωσίας για κυριαρχία είναι εθνικής απελευθερωτικής φύσης, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του στο Παγκόσμιο Ρωσικό Λαϊκό Συμβούλιο. " 

"Υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια και την ευημερία του λαού μας. 

Το υψηλότερο ιστορικό δικαίωμα να είσαι η Ρωσία είναι μια ισχυρή, ανεξάρτητη δύναμη, μια χώρα-πολιτισμός", είπε ο πρόεδρος. 

Το νόημα, η αξία και το πραγματικό περιεχόμενο της κυριαρχίας είναι πρώτα απ' όλα η ελευθερία της χώρας και του λαού, σημείωσε ο αρχηγός του κράτους.

Μακροχρόνια μελέτη αποκαλύπτει πώς η μεσογειακή διατροφή επηρεάζει τον εγκέφαλο

 Οι άνθρωποι που ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν γνωστική έκπτωση, σύμφωνα με γαλλική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 840 άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η νόσος Αλτσχάιμερ και άλλες νευροεκφυλιστικές παθήσεις, συχνά ξεκινούν με γνωστική έκπτωση, η οποία είναι μια αργή απώλεια των νοητικών ικανοτήτων.

Βίντεο: Η κλιματική χρονομηχανή της NASA δείχνει τις αλλαγές στον πλανήτη μας

 Δραστικές περικοπές στη χρήση ορυκτών καυσίμων. Αύξηση των δασών και κατανάλωση λιγότερου κρέατος. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που απαιτούνται σε αυτή τη δεκαετία για να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τις προβιομηχανικές θερμοκρασίες, αναφέρει μια σημαντική έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας του ΟΗΕ για το κλίμα στις 4 Απριλίου 2022.

Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας: Ένας παράδεισος απειλείται με εξαφάνιση – Διαμαρτυρία κατοίκων και οργανώσεων

 Τη ματαίωση του έργου διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, την ανάκληση της χρηματοδότησής του από ενωσιακούς και εθνικούς πόρους και τον συνολικό επανασχεδιασμό του έργου με Λύσεις βασισμένες στη Φύση, σε πλήρη συμμόρφωση με τις διεθνείς συμβάσεις και το δίκαιο και τις στρατηγικές της Ε.Ε. για το περιβάλλον, ζητάει η Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.

Προστατευόμενος πλέον ολόκληρος ο ποταμός Αώος και οι παραπόταμοί του

 Ένα σημαντικό βήμα ολοκληρώθηκε χθες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον χαρακτηρισμό τμήματος της λεκάνης απορροής του διασυνοριακού ποταμού Αώου στην ελληνική πλευρά των συνόρων ως Προστατευόμενου Φυσικού Σχηματισμού και Προστατευόμενου Τοπίου.

 Ο χαρακτηρισμός καλύπτει το τμήμα εκείνο που μέχρι σήμερα βρισκόταν εκτός προστασίας, από τα όρια του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου έως τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας.

Γάζα: Έφτασε στην Αίγυπτο το γαλλικό πλωτό νοσοκομείο – Eνδέχεται να αρχίσει να δέχεται παιδιά εντός της εβδομάδας

 Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο πλοίο Dixmude, που έχει διαμορφωθεί καταλλήλως για να προσφέρει νοσοκομειακή υποστήριξη στους τραυματίες από τη Λωρίδα της Γάζας, έφτασε στο λιμάνι αλ Αρίς της Αιγύπτου χθες Δευτέρα και ενδέχεται να αρχίσει να παρέχει φροντίδα σε τραυματισμένα παιδιά μέσα στην εβδομάδα, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνί.

Γ. Βασιλειάδης: Οι διασπάσεις ποτέ δεν βοηθάνε – Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές το ποσοστό των Εθνικών εκλογών

 «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια νέα κοινωνική πραγματικότητα με νέα σοβαρά κοινωνικά δεδομένα, νέα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Η κοινωνία απαιτεί λύσεις και προοδευτική προοδευτικές απαντήσεις

 Το κάθε κόμμα προφανώς θα πρέπει να κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του και να έρθει με μια πρόταση στην κοινωνία, αλλά από κει και μετά, για να μπορέσει να έρθει

Η Bentley για δεύτερη συνεχή χρονιά απέσπασε το βραβείο «Net Zero Plastic to Nature»

 Η Bentley για δεύτερη συνεχή χρονιά απέσπασε το βραβείο «Net Zero Plastic to Nature». Η διεθνώς αναγνωρισμένη διαπίστευση, από την κλιματική εταιρεία South Pole, προέκυψε μετά από μια αυστηρή αξιολόγηση της διαχείρισης αποβλήτων των εγκαταστάσεων και των τοπικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Ραμζάν Καντίροφ: Άλλοι 3.000 μαχητές είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στην Ουκρανία

 Ο τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι άλλοι 3.000 μαχητές του είναι έτοιμοι να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία, να ενταχθούν σε νέες μονάδες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και της ρωσικής Εθνικής Φρουράς.

Ο κ. Καντίροφ, ο οποίος δηλώνει συχνά «στρατιώτης» του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις έχει επικρίνει έντονα τις επιδόσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε αυτή τη σύρραξη, το ζητούμενο είναι να αποκρουστεί η επιθετικότητα της Δύσης.