Όσκαρ Ουάιλντ Ιρλανδός ποιητής, δραματουργός, μυθιστοριογράφος και κριτικός. Γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1854 στο Δουβλίνο...

 Ο ποιητής, δραματουργός, μυθιστοριογράφος και κριτικός Όσκαρ (Φίνγκαλ Ο' Φλάιερτι Γουίλς) Ουάιλντ [Oscar Wilde] γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1854 στο Δουβλίνο.Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του το 1878 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λονδίνο. Εστέτ εκ χαρακτήρος, αφιέρωσε τη ζωή του στην αναζήτηση του ωραίου και του παράδοξου.

Β’ Παγκοσμιος Πόλμους: Πανικός στην Πράγα: Η εκτέλεση του στρατηγού των Ες-Ες Ράινχαρτ Χάιντριχ από Τσέχους κομάντος (Α’ Μέρος)

 Οι ειδικές επιχειρήσεις που διεξήχθησαν κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στις περισσότερες των περιπτώσεων είχαν ιδιαίτερο έντονο το ηρωικό στοιχείο. Σίγουρα οι συντελεστές των εγχειρημάτων αυτών δεν διέθεταν ούτε τα προηγμένα μέσα αλλά ούτε και τον επαγγελματισμό, που χαρακτηρίζουν τις σύγχρονες μονάδες ειδικών επιχειρήσεων. Διέθεταν όμως ένα πολύτιμο στοιχείο, το οποίο σήμερα απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον στα γνωστά θέατρα των επιχειρήσεων: το ψυχικό σθένος, που πήγαζε από τον διακαή πόθο για την ελευθερία….

27 Νοεμβρίου 1944: 4.000 τόνοι εκρηκτικών σκάνε δίπλα σε ένα βρετανικό χωριό

 Αποθήκη πυρομαχικών της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας κατασκευασμένη σε παλιά ορυχεία στο Staffordshire, κοντά στο χωριό Fauld που λειτουργούσε από προσωπικό της RAF και Ιταλούς αιχμαλώτους, τινάζεται στον αέρα προκαλώντας σημαντικές απώλειες και μεγάλες καταστροφές στην περιοχή. Η εγκατάσταση μπορούσε να αποθηκεύσει έως 40.000 τόνους εκρηκτικών, πυροκροτητών, εμπρηστικών βομβών και πυρομαχικών πυροβόλων όπλων.

Στις 11:15 το πρωί της 27ης Νοεμβρίου 1944, μια συγκλονιστική έκρηξη συντάραξε όλη την περιοχή. Σύντομα ακολούθησε και μια δεύτερη υψώνοντας όγκους καπνού, χώματος και πέτρας στον αέρα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 30 Νοεμβρίου 1853: Nαυμαχία της Σινώπης, οι Ρώσοι καταστρέφουν τον τουρκικό στόλο

 Η Μοίρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας βομβαρδίζει και καταστρέφει πλήρως ναυτική μοίρα του Οθωμανικού ναυτικού που βρισκόταν αγκυροβολημένη στο λιμάνι της Σινώπης, ανοίγοντας την αυλαία του νέου Ρωσο-Τουρκικού πολέμου που θα εξελιχθεί στον πόλεμο της Κριμαίας.