Μετατρέποντας πλαστικά από τις ακτές σε έργα τέχνης! [Φωτογραφίες & Βίντεο]

Πολύχρωμοι ελέφαντες με γαλάζια ράχη, κόκκινες βούλες  και κίτρινα αυτιά, στις ακτές της Κένυας. Καθόλου παράξενο το χρώμα τους. Στην προηγούμενη ζωή τους ήταν απλώς... σαγιονάρες. Ας είναι καλά η «μητέρα» τους Julie Church.
H Julie Church εργαζόταν παλιότερα στη WWF και στην Υπηρεσία Άγριας Ζωής της Κένυα. Το 1997 ενώ παρατηρούσε κάποια παιδιά να παίζουν με μια παλιά σαγιονάρα κάνοντάς την βάρκα, συνέλαβε την ιδέα: Θα συγκέντρωνε όλες τις πεταμένες σαγιονάρες από τις ακτές και θα τις μεταμόρφωνε σε κάτι χαριτωμένο: σε ένα ζωάκι-

Χιλιάδες επιστήμονες από 184 χώρες προειδοποιούν την ανθρωπότητα

Περισσότεροι από 15.000 επιστήμονες από 184 χώρες, μεταξύ των οποίων 40 από την Ελλάδα, συνυπογράφουν μια προειδοποίηση προς την ανθρωπότητα, σχετικά με τους μεγάλους περιβαλλοντικούς και άλλους κινδύνους που απειλούν τη Γη.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια ανανέωση, μετά από 25 χρόνια της ανάλογης προειδοποίησης, που το 1992 είχε απευθύνει η Ένωση Ανησυχούντων Επιστημόνων και την οποία είχαν υπογράψει τότε οι περισσότεροι εν ζωή νομπελίστες και πάνω από 1.700 άλλοι επιστήμονες.

Δύομιση φορές μεγαλύτερη από τις ΗΠΑ η τρύπα του όζοντος στην Ανταρκτική

Η τρύπα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική εμφάνισε σημαντική συρρίκνωση φέτος και είχε την μικρότερη έκταση από το 1988, σύμφωνα με στοιχεία από δορυφόρους, μετεωρολογικά μπαλόνια και επίγεια όργανα (φασματοφωτόμετρα) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.
Οι επιστήμονες των δύο οργανισμών συνεργάζονται για να παρακολουθούν την εξέλιξη του όζοντος. Όπως είπε ο επικεφαλής επιστήμονας στον τομέα των γεωεπιστημών Πολ Νιούμαν του

Λαβρόφ: «Ένα ανεξάρτητο κράτος στην Κύπρο κλειδί για την ασφάλεια στη Μεσόγειο»

Την ανάγκη επίτευξης συνολικής, δίκαιης, σταθερής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Σημερινή», ο Σ. Λαβρόφ διαβεβαιώνει ότι παραμένει αναλλοίωτη η θέση αρχών της Ρωσίας στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι στόχος είναι η αποκατάσταση της Κύπρου, υπό τη μορφή ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και εδαφικά ακέραιου και ενωμένου κράτους, που θα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των ιδίων των Κυπρίων.

Η κλιματική αλλαγή θα τριπλασιάσει τον αριθμό των προσφύγων στην Ευρώπη

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι εμφανείς, ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες. Πλυμμύρες, καταστροφικές καταιγίδες ξηρασία και καύσωνας είναι μόνο λίγες από αυτές. Υπάρχει όμως και μια ακόμη σημαντική επίπτωση της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική, η κλιματική αλλαγή θα οδηγήσει σε τεράστια αύξηση του αριθμού των προσφύγων που θα ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη, αν συνεχιστούν τα ίδια καιρικά φαινόμενα στη διάρκεια των χρόνων.

Έμπορος ναρκωτικών πέρασε περιπολικό για ταξί και επιβιβάστηκε

Το μπέρδεμα του αιώνα έκανε ένας βιαστικός άνδρας, που μετέφερε περίπου 1.000 τσιγάρα κάνναβης
Το μπέρδεμα του αιώνα έκανε ένας έμπορος ναρκωτικών στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Ο βιαστικός άνδρας, που μετέφερε περίπου 1.000 τσιγάρα κάνναβης, σταμάτησε περιπολικό, θεωρώντας ότι είναι ταξί και επιβιβάστηκε, όπως έκανε γνωστό η αστυνομία.


Ήταν "μεγάλη έκπληξη" για τον έμπορο στην αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα της Κριστιάνια όταν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί.

Σε σπηλιά...η εντυπωσιακότερη φάτνη των Ιωαννίνων

Εντυπωσιάζει η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστρίτσας να στήσει φάτνη μέσα σε σπηλιά!

Τα μέλη του συλλόγου άφησαν τον πρώτο λόγο στη φύση και αξιοποιώντας το έτοιμο σκηνικό της χωρίς να στήσουν κάποια κατασκευή, κατάφεραν να δημιουργήσουν την πιο εντυπωσιακή φάτνη στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, στο λόφο της Καστρίτσας, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια απ' όλους!

Ζάεβ, νέος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ: «Παραιτούμαι από το να θεωρώ τη χώρα μου τον μοναδικό κληρονόμο του Μ. Αλεξάνδρου»

«Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση για το όνομα που θα διαφυλάσσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας. Μόνο μέσω αμοιβαίας προσπάθειας θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην εξεύρεση λύσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ μιλώντας στην τηλεόραση «Τέλμα» των Σκοπίων.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δήλωσε πως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης κατά την οποία συναντήθηκε ο Μάθιου Νιμιτς με τους διαπραγματευτές, δεν υπάρχει πρόταση. Ωστόσο δεν θέλησε να σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις για να μην διακινδυνεύσει την επιτυχία της διαδικασίας.

Την Κυριακή κληρώνει η super-λοταρία

Εντός της ημέρας αναμένεται να εμφανισθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων στο TAXISnet οι λαχνοί που τους αντιστοιχούν με βάση τους οποίους θα πραγματοποιηθεί αύριο η μεγάλη λοταρία του Δεκεμβρίου.