Τεράστιες καταστροφές στη Σύμη από την κακοκαιρία. Χωρίς ρεύμα το νησί αναφορές και για εγκλωβισμένους

Περισσότερα από 10 ΙΧ αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα στο νησί της Σύμης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν για περίπου τρεις ώρες στην περιοχή, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακολοδούκας.

Αυτή τη στιγμή το νησί είναι χωρίς ρεύμα, ενώ ανέφερε ότι άλλα 30 ΙΧ αυτοκίνητα λόγω των ορμητικών νερών έχουν παρασυρθεί σε διαφορετικά σημεία του νησιού.

Η επέλαση των Drones

Και με επίσημη σφραγίδα οι δρόμοι για πτήσεις στους ουρανούς άνοιξαν σε κάθε ενδιαφερόμενο! Μόλις πριν μια εβδομάδα ολοκληρώθηκαν στη χώρα μας οι πρώτες γραπτές εξετάσεις για χειριστές Drone ή κατά την eπίσημη ορολογία της ΥΠΑ, ΣμηΕΑ, δηλαδή των Συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Περίπου 50 υποψήφιοι χειριστές, από αυτούς να σημειώσουμε μονάχα 3 γυναίκες, απάντησαν στο όχι δύσκολο ερωτηματολόγιο.

Πουτζντεμόν: Εξακολουθεί να είναι δυνατή μια άλλου τύπου πρόσδεση της Καταλονίας στην Ισπανία

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν δήλωσε, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Le Soir, πως μια άλλη λύση, εκτός της ανεξαρτησίας της περιφέρειας, παραμένει δυνατή, διαβεβαιώνοντας ότι τάσσεται «πάντα υπέρ μιας συμφωνίας» με την Ισπανία.
«Είμαι διατεθειμένος και ήμουν πάντα διατεθειμένος να αποδεχθώ την πραγματικότητα μιας άλλης σχέσης με την Ισπανία», δήλωσε στην εφημερίδα προτού διευκρινίσει ότι είναι έτοιμος να εξετάσει μια άλλη λύση πλην της ανεξαρτησίας.

CNN, Deutche Welle, Radio Free Europe κινδυνεύουν να μπουν στις λίστες των «ξένων πρακτόρων» της Ρωσίας

Δυτικά μέσα ενημέρωσης όπως τα CNN, Radio Free Europe και Deutcshe Welle ενδέχεται να εγγραφούν στην Ρωσία με βάση την νέα ρωσική νομοθεσία που αφορά τα ξένα ΜΜΕ ως «ξένοι πράκτορες», δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος «Ενιαία Ρωσία» Αντρέι Ισάγιεφ.
Την προηγούμενη εβδομάδα η Ρωσική Δούμα, μετά την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης να ζητήσει από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT και το πρακτορείο Sputnik που

ΔΝΤ: Ανάπτυξη 1,8% του ΑΕΠ και αύξηση καθαρών επενδύσεων 10,8% για την Ελλάδα το 2017

Σε αυστηρό μεταρρυθμιστικό μοτίβο επιμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή έκθεση της με την οποία αναλύει την πορεία του τρίτου Ελληνικού Μνημονίου. Στην έκθεση 192 σελίδων η Κομισιόν διαπιστώνει ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα σε όλους τους τομείς, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.
Συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα, στο επιχειρηματικό περιβάλλον, στη δικαιοσύνη και την δημόσια διοίκηση έχουν προχωρήσει,

2017’s Most Expensive Cars in The World ( Νο 3 )

Το Lykan hypersport είναι το έργο της W Motors, Ντουμπάι. Αυτό θα σας δώσει μια υπόδειξη για την πολυτέλεια να περιμένετε. Ήταν το αυτοκίνητο Vin Diesel που χρησιμοποιήθηκε για να πηδήξει ανάμεσα σε δύο πύργους στο Fast και Furious 7. Το κόστος του είναι 3.4 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο μπορεί να σας πάρει ένα παραθαλάσσιο σπίτι στο Μαϊάμι.

2017’s Most Expensive Cars in The World ( Νο 2 )

Το Koenigsegg Regera είναι ένα αρκετά υβριδικό θηρίο, αντλώντας 1500 hp από τον κινητήρα V-8 5.0 λίτρων. Το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει από 0-400 km / h (0-249 mph) σε μόλις 20 δευτερόλεπτα, κάνοντας το Regera ένα από τα ταχύτερα επιταχυνόμενα αυτοκίνητα στον κόσμο. Τέτοιες προδιαγραφές είναι αυτό που δικαιολογεί την τιμολόγησή του αξίας 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Regera έχει μέγιστη ταχύτητα 410 km / h (255 mph). 

2017’s Most Expensive Cars in The World ( Νο 1 )

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν κοιμούνται ποτέ, καθώς προσπαθούν να πιέσουν τις υπερκινητές στην άκρη.
Το αποτέλεσμα είναι η εξαιρετική απόδοση και η οπτική έκκληση. Αλλά αυτά τα μηχανήματα έρχονται με μια υψηλή τιμή για να ταιριάζουν. Από το Bugatti έως το λιγότερο γνωστό Apollo Arrow, αυτό είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο του περιοδικού Top Car Magazine του 2017 στον κόσμο. (Νο 1 κοστίζει όσο ένας πίδακας Gulfstream IV)

Guardian: Η Ελλάδα φλερτάρει με το Χόλυγουντ

Η βρετανική εφημερίδα για τις κινήσεις που αναμένεται να προσελκύσουν κινηματογραφικές παραγωγές στη χώρα μας
Ο παραγωγός της ταινίας "Βαθύ Γαλάζιο", Νίκος Γιαννόπουλος, ακόμη θυμάται τον ενθουσιασμό των κατοίκων της Αμοργού, κατά τα γυρίσματα της ταινίας "Βαθύ Γαλάζιο" του Λυκ Μπεσόν. "Όλοι ήθελαν να συμμετάσχουν. Ήταν μία κίνηση που βοήθησε την Αμοργό", αναφέρει ο παραγωγός στον Guardian.

Ο Ντόναλντ Τραμπ 'πρέπει να ντρέπεται', δήλωσε ο πρώην διευθυντής της CIA

«Μας αποκάλεσε πουλημένους διότι προσπαθεί να απονομιμοποιήσει τα συμπεράσματα» των υπηρεσιών πληροφοριών, επισήμανε
Ο Ντόναλντ Τραμπ «πρέπει να ντρέπεται» διότι αποκάλεσε «πουλημένους» τους πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι κατέληξαν τον Ιανουάριο στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία αναμείχθηκε στις αμερικανικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν.

Ψηφίζεις για την Κεντροαριστερά και βγαίνει… Μητσοτάκης (Video)

Στην εκτίμηση ότι η συμμετοχή στις εκλογές της Κεντροαριστεράς προοιωνίζει διψήφια εκλογική δύναμη προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπςο ΔΗΣΥ-ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος πανηγυρίζοντας ήδη από σήμερα, δυο χρόνια,

Καραγκούνης: Χαστούκι στον ΣΥΡΙΖΑ η συμμετοχή στις εκλογές της κεντροαριστεράς

Η αξιοσημείωτη συμμετοχή του κόσμου υπό μία έννοια είναι ένα ηχηρό χαστούκι προς τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι η προσπάθεια όλων των κυβερνώντων αυτόν τον καιρό -και του Α. Τσίπρα προσωπικά- να δείξουν ότι ήταν οι κυρίαρχοι στον κεντροαριστερό χώρο, ακυρώνεται» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σχολιάζοντας την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς.

Πάνω από 150 νεκροί από τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ στα σύνορα Ιράν-Ιράκ

Τουλάχιστον 210 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 1.700 τραυματίστηκαν στο Ιράν από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ο οποίος σημειώθηκε στα σύνορα με το Ιράκ την Κυριακή, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην ιρανική επαρχία Κερμανσάχ.
Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 25 χιλιομέτρων και σε απόσταση περίπου τριάντα χλμ. νοτιοδυτικά από την πόλη Χαλάμπζα, σε μια ορεινή περιοχή στην ιρακινή επαρχία Σουλεϊμανίγια, ανέφερε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Μανιάτης: Θα είμαστε όλοι παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια της Νέας Προοδευτικής Παράταξης

«Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλες τις φίλες και τους φίλους της παράταξης, που προσήλθαν και ψήφισαν σήμερα στις κάλπες. Ιδιαίτερα, είμαι ευγνώμων προς όσους με τίμησαν με την ψήφο τους.
Σήμερα η Παράταξη νίκησε. Οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας. Ο προοδευτικός κόσμος, που στήριξε και συμμετείχε είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματος μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Εκλογές Κεντροαριστεράς: Γεννηματά και Ανδρουλάκης οι «μονομάχοι» στον β' γύρο

Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης είναι το δίδυμο που θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διαδικασίας που χαρακτηρίστηκε από την εντυπωσιακή συμμετοχή των πολιτών με 210.505 πολίτες να συρρέουν στις κάλπες που στήθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εκλογές Κεντροαριστερά: Νικητές και ηττημένοι του πρώτου γύρου

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ηγέτη στον νέο φορέα του προοδευτικού χώρου έχουν κερδισμένο με ονοματεπώνυμο: ΠαΣοΚ! Και, επίσης, έχουν ξεκάθαρο ηττημένο: τον εκσυγχρονισμό, το "κέντρο", που, προσπάθησαν να εκφράσουν, με διαφορετικούς τρόπους, ο Γ. Καμίνης και ο Στ. Θεοδωράκης.
Η πρωτιά, με μεγάλη διαφορά, της Φ. Γεννηματά και η δεύτερη θέση που κατέκτησε ο Ν. Ανδρουλάκης,

Πέθανε ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιάννης Καψής

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιάννης Καψής, πατέρας των δημοσιογράφων Παντελή και Μανώλη Καψή.
Ο Γιάννης Καψής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1929. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για ένα μικρό διάστημα άσκησε τη δικηγορία, αλλά τελικά αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου στη δημοσιογραφία, με την οποία ασχολούνταν επαγγελματικά από 17 ετών.

Parties urged to back joint civil candidacy

Supporters of a joint civil candidacy to stand in the December 21 Catalan election have called on all parties opposing the direct rule imposed on Catalonia by Article 155 of the Constitution to join the initiative. “We will only win the election if we see it as a plebiscite between the 155 bloc and the Catalan Republic bloc,” said one supporter on Friday.
The promoters of the idea are urging parties “to meet and seek agreements” once the 55,000 signatures needed to present a joint candidacy have been gathered. The hope is that all the signatures will have been collected by 9pm on Monday November 13,

Puigdemont ready to head joint civil candidacy in Dec 21 election

Catalan President Carles Puigdemont, ousted by the Spanish government, is willing to stand at the head of a joint civil candidacy in the upcoming elections, as proposed on Friday by the Ateneu Barcelonès. In an exclusive interview with the Catalan News Agency (ACN in Catalan) in Brussels, Puigdemont said that he was in favour of the idea of a joint candidacy. “I identify with an idea of these characteristics, which rather than looking to the legitimate aspirations of each party rather seeks to protect the greater good in these elections, which is democracy,” he said.

CUP decides to run on candidacy that is “as broad as possible” for December 21 elections

Far-left CUP party held an extraordinary assembly meeting on Sunday, to decide its role in the upcoming December 21 elections. The pro-independence party was to decide on two main points. The first point was to decide on whether it would run in the upcoming election at all. The second issue on the table, to consolidate if it would run alone and lead its own candidacy or decide to join in a unitary platform with other pro-independence parties, like left-wing ERC or center PDeCAT. Ultimately, the  64.05% of CUP voters who participated opted for a candidacy that was "as broad as possible," discarding the possibility of a joint candidacy. 

Spanish president calls on “silent majority” in Catalonia to vote in upcoming elections

Spanish president Mariano Rajoy addressed the “silent majority” in Catalonia at a pre-campaign opening ceremony for conservative right-wing People’s Party in the run-up to the December 21 elections. In a speech, the Spanish president called on his listeners to fill “the ballot boxes of truth,” and to turn their voices into votes. Rajoy further stated that it’s necessary for “the voice of democracy go to the ballot boxes and fill them in favor of coexistence and tranquility in Catalonia, Spain, and Europe.” This has been Rajoy's first visit to Catalonia since the October 1 independence referendum.

Puigdemont: independence must be respected if a majority votes for it

Catalan president Carles Puigdemont, ousted by the Spanish government following a declaration of independence, stressed that if a majority of people vote in favor of independence in the December 21 election their decision should be respected. In an exclusive interview with Catalan News, Puigdemont said that “if a clear majority of votes and seats from a community says ‘I want to be an independent state,’ this is a decision that must be respected.”
Speaking from Brussels, where he and four deposed ministers traveled, claiming they did not trust the Spanish justice to offer them a fair trial, Puigdemont urged Madrid and the European Union to clarify whether they will respect the results of the vote or not.

PP demands forbidding Catalan public media from broadcasting Saturday’s rally

Spain’s ruling People’s Party asked the Electoral Commission to forbid Catalonia’s public media from broadcasting Saturday’s rally, called to demand the release of imprisoned pro-independence leaders. The leader of the party in Catalonia, Xavier García Albiol, deems as “inadmissible” what he considers to be the “partisan use” of Catalan public TV. According to him, broadcasting Saturday’s demonstration would be “another disloyalty from this channel, which would favor an ideology that aims to break Catalonia from Spain.”

catalannews:Ada Colau party breaks coalition with Socialists over Article 155

Η κυβέρνηση της Βαρκελώνης πρόκειται να αλλάξει πολύ σύντομα, λόγω της απόφασης που έλαβαν τα μέλη της Βαρκελώνης στην κοινή πλατφόρμα των πολιτών (Barcelona en Comú ή BeC). Ο συνασπισμός, στον οποίο ανήκει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης Ada Colau και ο οποίος σήμερα κυβερνά την καταλανική πρωτεύουσα, αποφάσισε σήμερα να διακόψει το δημοτικό σύμφωνό του με το Καταλανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSC). Η απόφαση ελήφθη λόγω διαφωνιών σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 155 από την ισπανική κυβέρνηση για την κατάσχεση της καταλανικής αυτοδιοίκησης.