Ισπανία: «Όχι» λένε οι Σοσιαλιστές σε κυβέρνηση Ραχόι

Το ισπανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα δήλωσε σήμερα πως θα καταψηφίσει μια νέα κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος (PP), το οποίο κέρδισε τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές αλλά δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Θέσαρ Λουένα, ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο κόμμα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Η Ισπανία έχει ψηφίσει για αλλαγή. Τώρα εναπόκειται στο PP να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση... αλλά οι Σοσιαλιστές θα ψηφίσουν 'όχι' στον Ραχόι και στο PP».

Η επόμενη μέρα στην Ισπανία. Ο Ραχόι δηλώνει έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση

Ο νυν πρωθυπουργός του Λαϊκού Κόμματος, επισήμανε την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και δήλωσε πως θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, γεγονός που δεν μοιάζει απλή υπόθεση μετά τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών
Adtech Ad
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι θα προσπαθήσει

Οι 10 γενναιότεροι στρατοί που γνώρισε η ιστορία

Από το στρατό του Μέγα Αλέξανδρου στους Σπαρτιάτες πολεμιστές, τις ρωμαϊκές λεγεώνες, τους Βίκινγκς και τους Σκύθες. Αυτοί είναι οι γενναιότεροι στρατοί που γνώρισε ο κόσμος (Pics)
Adtech Ad
Από την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος εμφανίστηκε στη Γη επιστράτευσε τη δύναμη και την ευφυΐα του για να επιβληθεί, αρχικά στη φύση και τα ζώα και στη συνέχεια στους υπόλοιπους ανθρώπους.

Αντί να εξαφανιστούν οι Podemos 'εξαφανίστηκε' ο δικομματισμός

“Το ταξίδι είναι ο δρόμος” λένε στην Ισπανία όπου πλέον ο δικομματισμός είναι παρελθόν και οι “εξαφανισμένοι” Podemos βλέπουν το σύνθημά τους για “Επάνοδο” να γίνεται αέρας στα πανιά τους
Adtech Ad
Στην Ελλάδα συχνά επιχειρούμε να σχολιάσουμε τα διεθνή γεγονότα σαν τα πάντα να γίνονται με επίκεντρο τη χώρα μας.

Κατσιματίδης για Hilton: Έκανα πρόταση και με πήγαιναν γύρω γύρω (Φωτό+Βίντεο)

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το Hilton.Τι φοβούνται οι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες
Adtech Ad
Την δυσαρέσκειά του για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την αγορά του ξενοδοχείου «Hilton» εξέφρασε, μιλώντας στο New Greek TV, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης,

Ισπανία: Τα σενάρια της επόμενης ημέρας μετά την ήττα του δικομματισμού (vid)

Ηττα του δικομματισμού και των δύο παραδοσιακών κομμάτων που εναλάσσονταν στην εξουσία στη μετά Φράνκο εποχή, έδειξαν οι  κάλπες των Ισπανικών εκλογών, ωστόσο την επόμενη ημέρα, κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει αυτοδύναμα ορίζοντα τετραετίας και οι ζυμώσεις για σχηματισμό κυβέρνησης , ενδέχεται να αφήσουν κενό εξουσίας ως και για τους δύο επόμενους μήνες.

Ξεκινά ο χειμώνας την Τρίτη – Χριστούγεννα με πανσέληνο για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια

Η μεγαλύτερη νύχτα του χειμώνα και του έτους θα είναι αύριο Τρίτη που ξεκινά το χειμερινό ηλιοστάσιο ενώ λίγες μέρες μετά, την νύχτα των Χριστουγέννων θα υπάρχει πανσέληνος για πρώτη φορά από το 1977.
Εκδήλωση για το χειμερινό ηλιοστάσιο διοργανώνει σήμερα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Ίδρυμα Ευγενίδου στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

ΝΔ: Ο πρώτος Μεϊμαράκης και ο δεύτερος Μητσοτάκης έτοιμοι για τον δεύτερο γύρο της 10ης Ιανουαρίου (vid)

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων και όπως είπε ο προεδρεύων της Εφορευτικής Γιάννης Τραγάκης, τα επίσημα τελικά αποτελέσματα των εκλογών για την προεδρία της ΝΔ θα ανακοινωθούν το απόγευμα. Ωστόσο δεν αμφισβητείται η σειρά των νικητών. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι οι “μονομάχοι” που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της ΝΔ στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου.