Προειδοποίηση της Eurocontrol για πτήσεις πάνω από την Αν. Μεσόγειο

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol), ζητεί από τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου επισημαίνοντας πως «τις επόμενες 72 ώρες είναι πολύ πιθανή η έναρξη αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία».

H Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Αποφύγετε στρατιωτική δράση στη Συρία

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην προβούν σε στρατιωτική δράση στη Συρία ως αντίδραση σε μια φερόμενη επίθεση με χημικά το Μ. Σάββατο, η οποία αποδίδεται στην κυβέρνηση Άσαντ.
«Σας καλώ άλλη μια φορά να μην προχωρήσετε με τα σχέδια τα οποία αναπτύσσετε αυτή τη στιγμή» είπε ο απεσταλμένος της Μόσχας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, την Τρίτη, προειδοποιώντας την Ουάσινγκτον ότι θα «φέρει την ευθύνη» για οποιαδήποτε «παράνομη στρατιωτική περιπέτεια» στην οποία επιδοθεί.
Ο Νεμπένζια έκανε λόγο για πρόσχημα το οποίο επιζητούσαν οι ΗΠΑ εδώ και καιρό, το οποίο παρείχαν οι «προβοκάτορες των

Οι ΗΠΑ στέλνουν ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου στην ανατολική Μεσόγειο

Την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman, με περίπου 6.500 ναύτες, αποστέλλουν οι ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο.
Της εν λόγω δύναμης ηγείται το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, και σε αυτήν περιλαμβάνονται το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Normandy, τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman και USS Farragut και η γερμανική φρεγάτα FGS Hessen, ενώ άλλα δύο αντιτορπιλικά αναμένεται να ενωθούν με την εν λόγω δύναμη αργότερα.

Βραζιλία: Τουλάχιστον 21 νεκροί σε απόπειρα ομαδικής απόδρασης φυλακισμένων

Απόπειρα ομαδικής απόδρασης εγκλείστων σε φυλακή της βόρειας Βραζιλίας με τη χρήση εκρηκτικών οδήγησε στο να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 21 άνθρωποι στις ανταλλαγές πυρών που ακολούθησαν με αστυνομικούς, ανακοίνωσε η γραμματεία δημόσιας ασφάλειας της Πολιτείας Πάρα.

«Η απόπειρα απόδρασης υποστηρίχθηκε από μια ομάδα στο εξωτερικό (της φυλακής) με βαρύ οπλισμό» ενώ «κατά τις πρώτες πληροφορίες, ήταν επίσης οπλισμένοι οι κρατούμενοι στο εσωτερικό» του σωφρονιστικού καταστήματος αυτού κοντά στη Μπελέμ, στην Πολιτεία Πάρα, κατά την ίδια πηγή.

Omar Sharif: Ο τζογαδόρος, καρδιοκατακτητής και βραβευμένος ηθοποιός που γεννήθηκε σαν σήμερα πριν 86 χρόνια

Με μάτια εξωφρενικά λαμπερά, με βλέμμα μελαγχολικό που πρόδιδαν το πεπρωμένο του στο χώρο του θεάματος. Ο Omar Sharif εάν δεν είχε αυτή τη μεγαλειώδη εμφάνιση ίσως ποτέ να μην μπορούσε να γίνει ο σταρ του σινεμά με τη διεθνή καριέρα που «έκαψε» εκατομμύρια καρδιές. Σήμερα η google θέλοντας να τιμήσει την 86η επέτειο από τη γέννηση του Αιγύπτιου ηθοποιού του αφιέρωσε το doodle της.
«Θα ήθελα να ζήσω τη ζωή του Omar Sharif, έτσι όπως περιγράφεται στις εφημερίδες», είχε δηλώσει ο ηθοποιός διασκεδάζοντας το μύθο που ακολουθούσε τη ζωή του.

Επική νίκη-πρόκριση της Ρόμα, ζευγάρωσε τις νίκες της η Λίβερπουλ ( FOTO-VIDEO )

Ο Κώστας Μανωλάς έγινε ο ήρωας της Ρόμα καθώς με το τρίτο γκολ που πέτυχε έστειλε τους «τζιαλορόσι» στα ημιτελικά του Champions League και την Μπαρτσελόνα εκτός διοργάνωσης.
Η Ρόμα ανέτρεψε την ήττα της στο Καμπ Νου (4-1) και νίκησε 3-0 παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού. Η Λίβερπουλ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, έφυγε νικήτρια από το «Έιτιχαντ» με 2-1 αποκλείοντας τη Μάντσεστερ Σίτι με δύο νίκες.
Αναλυτικά: