Οι Ρώσοι περιπολούν ακόμα & υποβρυχίως έξω από το Azovstal για να μην ξεφύγει ούτε ένας Αζοφίτης

 Ποιο είναι το μοναδικό αυτόματο όπλο που βάλλει υποβρυχίως

Oι ρωσικές δυνάμεις έχουν στήσει ακόμα και υποβρύχιες ενέδρες στους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ που είναι οχυρωμένοι στα υπόγεια του παραλιακού βιομηχανικού συγκροτήματος. 

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Βογιεβοντίβκα και περνούν τον ποταμό Donets!

 Αποκόπτουν τους Ουκρανούς στο Ντόνμπας

Οι εξελίξεις στο μέτωπο του Donbass είναι ραγδαίες και αρνητικές για τους Ουκρανούς καθώς οι Ρώσοι εδώ και κάποιες ώρες έχουν καταλάβει το χωριό Βογιεβοντίβκα και κατασκεύασαν πλωτή γέφυρα για να διασχίσουν τον ποταμό Ντονέτς.

Πολωνία κατά Γερμανίας: «Παραδώσαμε άρματα μάχης στην Ουκρανία και δεν μας τα αντικαταστήσατε»

 Το Βερολίνο δεν έχει να δώσει Leopard - «Πυρ και μανία» στην Βαρσοβία που έμειναν χωρίς άρματα μάχης

Η Βαρσοβία ήδη κατηγορεί ανοιχτά το Βερολίνο ότι αθέτησε την υπόσχεση του, σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel να αναπληρώσει τα άρματα μάχης που έστειλε στην Ουκρανία με αντίστοιχους αριθμούς γερμανικών αρμάτων μάχης.

Σ.Λαβρόφ: «Η Δύση είναι δικτάτορας – Πλέον θα επικεντρωθούμε στους δεσμούς μας με την Κίνα»

 Γεωπολιτική «στροφή» της Μόσχας

Ως δικτάτορα χαρακτήρισε την Δύση ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και δήλωσε ότι η Μόσχα θα εξετάσει τυχόν προτάσεις για αποκατάσταση των σχέσεών της με τη Δύση και θα σκεφτεί κατά πόσο χρειάζεται κάτι τέτοιο, όμως έτσι κι αλλιώς θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δεσμών με την Κίνα.

Βίντεο: Οι Ουκρανοί θάβουν Δυτικούς μισθοφόρους σε δάσος στο Νικολάεφ

  Ολοκληρώθηκε η περικύκλωση στο Οζκίλ του Ντόνμπας

Οι Ουκρανοί θάβουν δεκάδες Δυτικούς μισθοφόρους σε δάσος στο Νικολάγιεφ.

Οι νεκροί πρέπει να προέρχονται από τα πυραυλικά χτυπήματα των Ρώσων τις τελευταίες ημέρες.

Βίντεο: Το χρεοκοπημένο Ντιτρόιτ προκαλεί θλίψη – Ο Μπάιντεν στέλνει 30 δισ. $ στην Ουκρανία

  Σήψη και καταστροφή

Βίντεο από το χρεοκοπημένο Ντιτρόιτ το οποίο είναι εκ των μεγάλων αμερικανικών πόλεων και βρίσκεται σε μόνιμη σήψη, προκαλεί ερωτήματα για πως ο Τ.Μπάιντεν προτιμά να στείλει 30 δισ. $ στην Ουκρανία από το να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα της χώρας του.

Συνελήφθη πράκτορας που στρατολογούσε μαθητές λυκείου στο "Azov": 800 μαθητές μέσω Διαδικτύου

 Στην περιοχή του Ροστόφ - κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία - συνελήφθη ένας πράκτορας που στρατολογούσε μαθητές λυκείου στο "Azov" με οδηγίες της SBU (Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας).

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, στρατολόγησε περίπου 800 άτομα στο εθνικιστικό τάγμα του “Αζόφ”, αναφέρει το TASS.

Χένρι Κίσινγκερ: «Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στην Ρωσία για να τελειώσει ο πόλεμος»

 Ο «γκουρού» της διπλωματίας επαναφέρει την Δύση στην τάξη

O Χένρι Α. Κίσινγκερ δήλωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία για να τερματιστεί ο τρίμηνος πόλεμος.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός,

Ουγγαρία: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε ο Ορμπάν

 Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας κήρυξε από αύριο Τετάρτη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σε ένα βίντεο στο Facebook, σημειώνοντας ότι το υπουργικό του συμβούλιο χρειάζεται περιθώριο ελιγμών για να ανταποκριθεί γρήγορα στις προκλήσεις.

Ένταση στον Ειρηνικό: Ρωσία και Κίνα σε αντίθεση με ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ινδία

 Κλιμακώνεται η ένταση και στον Ειρηνικό, με Ρωσία και Κίνα να πραγματοποιούν κοινή εναέρια περιπολία, την ώρα που ο πρόεδρος Μπάιντεν διακήρυττε από κοινού με Ιαπωνία, Αυστραλία και Ινδία την κατηγορηματική αντίθεση τους στην βίαιη ανατροπή παραδοσιακών γεωπολιτικών δεδομένων σε Ευρώπη και Ειρηνικό.

ΗΠΑ: 19 παιδιά νεκρά και δύο εκπαιδευτικοί από τα πυρά 18χρονου ενόπλου

Εικοσιένας άνθρωποι, 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί, έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενός 18χρονου σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Ουβάλντε, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των πολιτειακών αρχών δημόσιας ασφάλειας του Τέξας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, προσθέτοντας πως σκοτώθηκε επίσης και ο δράστης σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε να αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των επιθέσεων με πυροβόλα, διερωτώμενος «πότε θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων». Νωρίτερα διέταξε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους ως το Σάββατο, σε ένδειξη πένθους.

Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου αποκαλύπτει την διαφυγή του Ερντογάν στην Αμερική

 Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, με νέο του διάγγελμα στο Twitter ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν, μετά από την ήττα που θα υποστεί στις εκλογές του 2023, θα διαφύγει στην Αμερική με την οικογένεια του.