Χρειάζεται να σκίσουμε τον αφαλό μας: γιατί το μαχητικό Su-57 κατασκευάζεται τόσο αργά? Su-57 θα ξεπερνά κάθε παγκόσμιο ανάλογο σε ισχύ πυρός.

 Το American Military Watch Magazine έγραψε ότι το ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς Su-57 ξεπερνά κάθε παγκόσμιο ανάλογο σε ισχύ πυρός. 

Το NEWS.ru απευθύνθηκε στον αναπληρωτή αρχισυντάκτη του περιοδικού Aviapanorama και τιμώμενο στρατιωτικό πιλότο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Ποπόφ, ο οποίος εξέφρασε τη γνώμη του για το νέο ρωσικό μαχητικό και τη μαχητική του ισχύ. 

Πρέπει να μιλάμε προσεκτικά — Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι το Su-57 είναι το ισχυρότερο. 

Έγινε γνωστό πώς θα αλλάξουν οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Βενεζουέλας μετά τη συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες

 Фото: kremlin

Николас Мадуро и Владимир Путин

Εάν ο σημερινός αρχηγός της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δεν παραμείνει στην εξουσία, τότε οι σχέσεις της Δημοκρατίας με τη Ρωσία μπορεί να αλλάξουν, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Αλεξέι Μακάρκιν στο NEWS.ru. 

Έτσι, σχολίασε τη συμφωνία, σύμφωνα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες θα άρουν ορισμένες από τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της χώρας και η Βενεζουέλα θα διεξαγάγει προεδρικές εκλογές το 2024 υπό διεθνή εποπτεία.

Ο Πούτιν άνοιξε την κυκλοφορία σε γέφυρες στη Μαριούπολη και στην περιοχή του Λένινγκραντ

 16 Οκτωβρίου 2023 στις 03:37 μ.μ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσω βίντεο-σύνδεσης, διέταξε το άνοιγμα της οδικής κυκλοφορίας σε δύο γέφυρες - στον ποταμό Kalmius στη ΛΔΔ και στον ποταμό Svir στην περιοχή του Λένινγκραντ, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. 

Το συνολικό μήκος της γέφυρας δύο λωρίδων στη Μαριούπολη είναι 141 μέτρα και το πλάτος είναι 22 μέτρα. Παρέχει συγκοινωνιακές συνδέσεις μεταξύ των συνοικιών της πόλης. 

Al-Qahera al-Ihbariya: Το Ισραήλ εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στην περιοχή κοντά στο σημείο ελέγχου της Ράφα 16 Οκτωβρίου 2023 στις 07:42 μ.μ

 Η πυραυλική επίθεση έπληξε την περιοχή δίπλα στο σημείο ελέγχου της Ράφα στα σύνορα μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al-Qahera al-Ihbariya. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, την ώρα του βομβαρδισμού, στο σημείο ελέγχου βρίσκονταν πολίτες ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, που ήθελαν να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας. 

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες. Ξεκίνησαν εκ νέου οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί του σημείου ελέγχου της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο Ζελένσκι ήθελε να επισκεφθεί το Ισραήλ αλλά «έφαγε άκυρο» – «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή»

 Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ, ως ένδειξη αλληλεγγύης στο εβραϊκό κράτος, στον απόηχο της επίθεσης της Χαμάς, αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Ynet, η ισραηλινή πλευρά απάντησε αρνητικά, τονίζοντας πως «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για μια τέτοια επίσκεψη. Ο Ζελένσκι ήθελε να επισκεφθεί την χώρα μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Ισραήλ: Στη μάχη κατά της Χαμάς για πρώτη φορά οι σύγχρονες κορβέτες Sa’ar 6 του ισραηλινού ΠΝ [vid]

 Οι σύγχρονες κορβέτες κλάσης Sa’ar 6 του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ πραγματοποίησαν τις πρώτες επιχειρήσεις μάχης, «χτυπώντας» θέσεις της Χαμάς στη Γάζα από θαλάσσης.

Όπως αποκάλυψαν οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) με βίντεο που δημοσίευσαν, «τα νεότερα πυραυλικά πλοία της κλάσης, το INS Oz και το INS Magen, πραγματοποίησαν επιθέσεις από την επιφάνεια της θάλασσας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Προετοιμασίες Ερντογάν για νέο “Mavi Marmara” στη Γάζα: Navtex εξόδου του τουρκικού Στόλου – Στο Επίπεδο Ασφαλείας 3 τα τουρκικά πλοία

 Δύο Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανοικτά των ακτών της Κύπρου και πολύ κοντά στις ακτές του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέδωσε ο τουρκικός σταθμός της Αττάλειας της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του τουρκικού Ναυτικού.

Η πρώτη αφορά άσκηση ανοικτά των ακτών της Μόρφου και δεσμεύει την περιοχή από 16 έως 20 Οκτωβρίου.

Η δεύτερη Navtex δεσμεύει μία θαλάσσια περιοχή πιο βόρεια, στον Κόλπο της Αττάλειας, από 17 έως 19 Οκτωβρίου.

Ανακοινώθηκε η τοποθεσία απογείωσης του αμερικανικού F-16 που κατέρριψε το τουρκικό UAV

 Ανακοινώθηκε η χώρα από την οποία απογειώθηκε το αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος F-16 που κατέρριψε το τουρκικό UAV ANKA στη Συρία. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς, το αεροπλάνο δεν απογειώθηκε από το Ιντσιρλίκ. Στις 5 Οκτωβρίου 2023, ένα πολεμικό αεροπλάνο F-16 Fighting Falcon που ανήκε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατέρριψε το οπλισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ANKA (UCAV)