Al-Qahera al-Ihbariya: Το Ισραήλ εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στην περιοχή κοντά στο σημείο ελέγχου της Ράφα 16 Οκτωβρίου 2023 στις 07:42 μ.μ

 Η πυραυλική επίθεση έπληξε την περιοχή δίπλα στο σημείο ελέγχου της Ράφα στα σύνορα μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al-Qahera al-Ihbariya. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, την ώρα του βομβαρδισμού, στο σημείο ελέγχου βρίσκονταν πολίτες ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, που ήθελαν να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας. 

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες. Ξεκίνησαν εκ νέου οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί του σημείου ελέγχου της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας. 

Δεκάδες φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στην αιγυπτιακή πλευρά του σημείου ελέγχου περιμένουν άδεια εισόδου στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι. Σε βίντεο που δημοσίευσε η Al-Qahera al-Ihbariya, ακούγεται μια δυνατή έκρηξη, ακολουθούμενη από μια στήλη πυκνού καπνού που υψώνεται στον ουρανό. Δεκάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στο σημείο ελέγχου σκορπίζονται προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Νωρίτερα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα είναι από τους πρώτους που θα εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας. 

Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών εκτιμούν ότι υπάρχουν σήμερα μεταξύ 500 και 600 Αμερικανοί πολίτες στον παλαιστινιακό θύλακα. 

Προηγουμένως, οι αιγυπτιακές αρχές δεν επέτρεπαν σε πολίτες των ΗΠΑ που είχαν εγκλωβιστεί στη Λωρίδα της Γάζας να περάσουν από το σημείο ελέγχου της Ράφα.

Οι Αμερικανοί πέρασαν αρκετές ώρες περιμένοντας μπροστά από το σημείο ελέγχου, αλλά δεν αφέθηκαν ποτέ ελεύθεροι. Το AFP ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είχαν συνομιλίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο σχετικά με την εκκένωση των Αμερικανών.

Ως αποτέλεσμα της συνομιλίας, επετεύχθη συμφωνία ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα μεταφερθούν έξω από τη Ράφα εντός πέντε ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...