Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο Ζελένσκι ήθελε να επισκεφθεί το Ισραήλ αλλά «έφαγε άκυρο» – «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή»

 Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ, ως ένδειξη αλληλεγγύης στο εβραϊκό κράτος, στον απόηχο της επίθεσης της Χαμάς, αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Ynet, η ισραηλινή πλευρά απάντησε αρνητικά, τονίζοντας πως «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για μια τέτοια επίσκεψη. Ο Ζελένσκι ήθελε να επισκεφθεί την χώρα μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Ο Ζελένσκι έχει διατυπώσει ισχυρή στήριξη στο Ισραήλ μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, λέγοντας ότι το Ισραήλ έχει το αναμφισβήτητο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Το Ισραήλ έχει στηρίξει την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ωστόσο, το εβραϊκό κράτος δεν έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

Η Ουκρανία εργάζεται για να απομακρύνει σχεδόν 260 πολίτες της από τη Γάζα και το Ισραήλ, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος χθες Κυριακή.

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ισραήλ ανέφερε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο ότι 207 Ουκρανοί πολίτες, μεταξύ των οποίων 63 παιδιά, απομακρύνθηκαν από το Τελ Αβίβ προς τη Ρουμανία το Σάββατο και ότι μια άλλη πτήση θα μετέφερε 155 άτομα στη Ρουμανία την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...