Έγινε γνωστό πώς θα αλλάξουν οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Βενεζουέλας μετά τη συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες

 Фото: kremlin

Николас Мадуро и Владимир Путин

Εάν ο σημερινός αρχηγός της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δεν παραμείνει στην εξουσία, τότε οι σχέσεις της Δημοκρατίας με τη Ρωσία μπορεί να αλλάξουν, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Αλεξέι Μακάρκιν στο NEWS.ru. 

Έτσι, σχολίασε τη συμφωνία, σύμφωνα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες θα άρουν ορισμένες από τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της χώρας και η Βενεζουέλα θα διεξαγάγει προεδρικές εκλογές το 2024 υπό διεθνή εποπτεία.

Το αν θα αλλάξουν οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Βενεζουέλα θα εξαρτηθεί από το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές. 

Η διεξαγωγή τους υπό διεθνή εποπτεία σημαίνει ότι θα ακολουθηθούν διαδικασίες. Τέτοιες συνθήκες είναι ευκαιρίες για την αντιπολίτευση, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν ανησυχίες και για τη Ρωσία», είπε. 

Ο Μακάρκιν πιστεύει ότι είναι πλέον σημαντικό για τον Μαδούρο να προσπαθήσει να διατηρήσει την εξουσία και εάν τα καταφέρει, τότε, κατά συνέπεια, οι σχέσεις με τη Ρωσία θα παραμείνουν ίδιες. Εάν κερδίσει η αντιπολίτευση, οι σχέσεις σίγουρα θα αλλάξουν, πρόσθεσε ο ειδικός.

Είναι ακόμα δύσκολο να μιλήσουμε για το πώς και σε ποιο βαθμό, αλλά με τη νέα ηγεσία, η Βενεζουέλα σίγουρα θα αγωνιστεί περισσότερο για την Αμερική», κατέληξε ο Makarkin. 

Οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα πρόκειται να διεξαχθούν το 2024. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η αρχηγός της τοπικής αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάντο απαγορεύτηκε να κατέχει δημόσια αξιώματα για 15 χρόνια. Από αυτή την άποψη, δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στην προεδρική κούρσα.

Ένας άλλος υποψήφιος της αντιπολίτευσης, ο πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Μιράντα, Χενρίκε Καπρίλες, έλαβε επίσης 15ετή απαγόρευση από το εκλεγμένο αξίωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...