Αθανασίου «καρφώνει» Σαμαρά για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μείζον θέμα για τον Αντώνη Σαμαρά, δημιουργεί η έμμεση παραδοχή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης ότι παράτυπα απέσπασε έγγραφο μέσα από την Εισαγγελία, πριν αυτό επικυρωθεί, ότι δηλαδή είχε πρόσβαση στη Δικαιοσύνη και ενημέρωση για την πορεία δικαστικής έρευνας, πριν την ολοκλήρωσή της.

Πρόκειται για το έγγραφο με το οποίο ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Χρήστος Ντζούρας,

Εκδίδονται στην Κύπρο οι συνεργάτες του Βγενόπουλου, Μπουλούτας και Φόρος

Την έκδοση των δύο στενών συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα, και Μάρκου Φόρου, στην Κύπρο αποφάσισε το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Τα δύο πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας, θα δικαστούν έτσι στην Κύπρο για κατηγορίες που αφορούν χειραγώγηση της αγοράς, συνωμοσία προς καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων και τήρηση ψευδών λογαριασμών

Ο Σωκράτης Κόκκαλης στα Panama Papers?

νάμεσα στους πελάτες της Mossack Fonseca, της εταιρίας από την οποία διέρρευσαν τα περιβόητα Panama Papers, είναι όπως αποκαλύπτεται ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η γαλλική «Le Monde», το όνομα του Κόκκαλη, του επονομαζόμενου, σύμφωνα με την εφημερίδα και «Πράκτορα Ρόκο», ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ως πράκτορας της Στάζι, των μυστικών υπηρεσιών δηλαδή της Ανατολικής Γερμανίας,

Μοράλες σε Πάπα: «Να καταναλώνετε και λίγα φύλλα κόκας, κάνει καλό»!

Να καταναλώνει φύλλα κόκας, του φυτού από το οποίο προέρχεται η κοκαΐνη, προέτρεψε τον Πάπα ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.
«Εγώ τα καταναλώνω και νιώθω πολύ καλά. Σας συστήνω να τα πάρετε, αυτό θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε στον ρυθμό ζωής σας» είπε ο Μοράλες απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας παρουσία των δημοσιογράφων.
Ο πρόεδρος της Βολιβίας εδώ και καιρό είναι επικεφαλής της συνδικαλιστικής ένωσης των «cocaleros», των καλλιεργητών των φύλλων κόκας....φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση του Πάπα με τον λατινοαμερικάνο ηγέτη

Λαμποράλ – Παναθηναїκός στην ΕΡΤ2 Παρασκευή (15/4, 21:45)

Το δεύτερο κανάλι της ΕΡΤ, αλλά και το κανάλι υψηλής ευκρίνειας της δημόσιας τηλεόρασης, σας προσφέρουν αυτή την Παρασκευή (15/4, 21:45) ζωντανά και αποκλειστικά -από τη Βιτόρια της Ισπανίας- το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναїκού με τη Λαμποράλ, για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας.
Τη σπουδαία αναμέτρηση θα περιγράφει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στη Βασκονία, Γιάννης Ντεντόπουλος.

Ψαριανός και Αμυράς ρωτούν για ΕΡΤ-ΝΕΡΙΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ιδιαιτέρως προσφιλή και συνήθη παράτυπη διαδρομή μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου φαίνεται να προτείνουν με αίτημά τους στην κυβέρνηση στελέχη της κρατικής τηλεόρασης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, προσλήψεις

H Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε δανειακή σύμβαση με το MEGA

Η Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε σύμφωνα με πληροφορίες τη δανειακή σύμβαση που είχε με την «Τηλέτυπος», ιδιοκτήτρια εταιρεία του MEGA.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συγκεκριμένη καταγγελία αφορά διμερή σύμβαση της τράπεζας με το Μεγάλο Κανάλι.

Γνωστή ηθοποιός κατά Mega: Τόσα σίριαλ απλήρωτα, έλεος φτάνει η ξεφτίλα- Κύριε Μπόμπολα, ντροπή

Κατά του τηλεοπτικού σταθμού Mega εξαπολύει τα βέλη της η αγαπημένη ηθοποιός Τζένη Διαγούπη.
Με μία ανάρτησή της στο Facebook η ηθοποιός που έχει συνεργαστεί με το κανάλι σε τηλεοπτικές σειρές όπως "Η Ώρα η Καλή" και "7 Θανάσιμες Πεθερές" προφανώς δεν άντεξε άλλο και ξεσπά καθώς παραμένει απλήρωτη για αρκετά επεισόδια σε σίριαλ που έχει εργαστεί.

Handelsblatt: Ταχύτερα του αναμενόμενου η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Μόνο κατά 0,3% συρρικνώθηκε πέρσι το ΑΕΠ σύμφωνα με «υψηλόβαθμο διπλωμάτη των Βρυξελλών» που επικαλείται με σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική οικονομικής εφημερίδα Handelsblatt.
Πέρυσι το καλοκαίρι ακόμα οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας εκτιμούσαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα μειωνόταν το 2015 κατά 2,7% και επί τη βάσει αυτής της εκτίμησης, υπεγράφη η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας.

Ισπανία Panama papers : Παραιτήθηκε ο Υπουργός Βιομηχανίας

Παραιτήθηκε ο εκτελών χρέη υπουργού Βιομηχανίας λόγω των υποψιών που υπάρχουν για σχέση του με υπεράκτιες εταιρείες..
 
 Την παραίτησή του με άμεση ισχύ υπέβαλε ο εκτελών χρέη υπουργού Βιομηχανίας της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Σορία λόγω των υποψιών που υπάρχουν για σχέσεις του με υπεράκτιες εταιρείες στον Παναμά και το Τζέρσεϊ.

Σε 'ελεύθερη πτώση' η δημοτικότητα του Κάμερον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός βλέπει τα ποσοστά δημοφιλίας του να υποχωρούν σημαντικά την ώρα που προσπαθεί να πείσει τους Βρετανούς να παραμείνουν στην ΕΕ. Απόλυτη ισοπαλία υπέρμαχων και πολέμιων της ΕΕ έδειξε η τελευταία μέτρηση.
 
  Μείωση οκτώ ποσοστιαίων μονάδων καταγράφουν τα ποσοστά του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στον ορίζοντα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ,

Πλεύση Ελευθερίας: Νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με σήμα το καράβι

Το νέο κόμμα της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, είναι γεγονός. Το λογότυπο και η ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας..
Την Τρίτη 19 Απριλίου, με ανοιχτή ομιλία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει το πολιτικό της κόμμα που φέρει το όνομα, "Πλεύση Ελευθερίας". Η δημιουργία κόμματος από την πρώην πρόεδρο της Βουλής ήταν λίγο πολύ γνωστή, ωστόσο δεν γνωρίζαμε το όνομα του.
 Περισσότερες πληροφορίες στο plefsieleftherias.gr


Ταξίδια Τουρισμός: 9 οικονομικές αποδράσεις για το πενθήμερο του Πάσχα

.Η χαρά φέτος για την γιορτή και τις αργίες του Πάσχα είναι διπλή. Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά όταν συμπίπτει η Κυριακή του Πάσχα με την Πρωτομαγιά, οι μέρες που μπορείς να λείψεις από το γραφείο χωρίς να αγγίξεις καθόλου τις άδειες σου γίνονται περισσότερες και με την ευκαιρία του καλού καιρού και της άνοιξης μπορείς να αρχίσεις να κάνεις πρόγραμμα.

AdTech Ad
Με αναχώρηση την Μ. Παρασκευή και επιστροφή την Τετάρτη 4 Μαΐου πολλά μπορείς να κάνεις χωρίς να σταθεί καθόλου εμπόδιο η απόσταση.

Πώς χάρισαν το Ελληνικό στη Lamda Development 2,5 φορές κάτω από την πραγματική του αξία

Ολόκληρη η πραγματογνωμοσύνη που διέταξε ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία αποδεικνύει ότι το ακίνητο πουλήθηκε τουλάχιστον 2,5 φορές κάτω από την πραγματική του αξία..
Σε τιμή τουλάχιστον δυόμιση φορές μικρότερη, με «ανορθόδοξες» εκτιμήσεις και αντιεπιστημονικές μεθοδεύσεις, αλλά και με ανοιχτά τεράστια ζητήματα νομιμότητας πουλήθηκε, ή σωστότερα χαρίστηκε, το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και το παράκτιο μέτωπο στη Lamda Development

O ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ στα media. Τι αλλάζει στο τηλεοπτικό πεδίο (4) high definition .

 Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Όλες οι λεπτομέρειες.. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μία εβδομάδα και στη συνέχεια η προκήρυξη θα δημοσιευθεί (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) στο ΦΕΚ και στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.. Οι άδειες που θα δημοπρατηθούν είναι (4) τέσσερις, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση high definition .

Πιτσιρίκι στην Κίνα γίνεται έξαλλο και απειλεί με μεταλλικό σωλήνα ελεγκτές που θέλουν να κλείσουν την οικογενειακή επιχείρηση

Οι γονείς του μικρού αγοριού που ανήκει στην μειονότητα του Ουιγούρων, δουλεύουν σε μια υπαίθρια αγορά στην Κίνα και όπως φαίνεται τη συγκεκριμένη ημέρα που εκτυλίσσεται το περιστατικό που θα δείτε στο βίντεο, είχε πάει μαζί τους στη δουλειά. Στο σημείο όμως βρέθηκαν δημόσιοι υπάλληλοι – επιθεωρητές που έκαναν ελέγχους

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ!..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

Τη σκυτάλη στον σάλο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την τακτική των αθρόων εισαγωγών γάλατος και γαλακτοκομικών από ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες  έρχονται να πάρουν νέα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που μιλούν ανοιχτά για φαινόμενα "ευρείας ελληνοποίησης εισαγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας" και "παραπλάνησης του καταναλωτή" όπως δηλώνει σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΘΕΣγάλα.

Εννιά νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον εννέα άτομα σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που έπληξε χθες την νοτιοδυτική Ιαπωνία.

Τουλάχιστον 1000 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επαρχία Κουμαμότο, στο νησί Κιούσου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα. Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει 350 στρατιώτες για να βοηθήσουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Νέος σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία 

Europa League: Απίθανη ανατροπή και πρόκριση για την Λίβερπουλ (Φωτό+Βίντεο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μπράγκα 4-0 Video
Εκπληκτικό παιχνίδι στο «Άνφιλντ Ρόουντ» με ένα φινάλε που ούτε ο Χίτσκοκ θα μπορούσε να σκηνοθετήσει. Η Λίβερπουλ έκανε μια εκπληκτική ανατροπή απέναντι στην Ντόρτμουντ για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League. Πιο συγκεκριμένα επικράτησε με 4-3 (1-1 το πρώτο ματς στην Γερμανία) κι ενώ βρέθηκε να χάνει με 2-0 και 3-1.

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε ιδανικά το ματς και στο 10' ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 χάρη στα γκολ των Μχιταριάν (5'), Ομπαμεγιάνγκ (9').

Απαντήσεις για τα… αισθηματικά του έδωσε ο Πούτιν (Φωτό+Βίντεο)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος χώρισε το 2013 και η ερωτική ζωή του αποτελεί θέμα ταμπού για τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι «όλα πάνε καλά» στον τομέα αυτό και «ίσως μια μέρα» να ξαναπαντρευτεί.

Κατά τη διάρκεια μαραθώνιας συνέντευξης, στην οποία απαντούσε σε ερωτήσεις συμπολιτών του, ο πρόεδρος της Ρωσίας ήρθε αντιμέτωπος με μια ηλικιωμένη συνταξιούχο που,

Σε σύγκρουση οι ρωσικές αρχές με την IKEA

Οι ρωσικές αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα σήμερα Πέμπτη στην έδρα του Ikea στη Ρωσία, όπως έγινε γνωστό από τον νομικό εκπρόσωπο του σουηδικού κολοσσού ο οποίος κατήγγειλε ότι «συμπτωματικά» η αστυνομική επιχείρηση συνέπεσε με μια διαδικασία διαιτησίας που αφορά την ιδιοκτησία του οικοπέδου όπου βρίσκεται το κατάστημα.

Στα χέρια των κυπριακών αρχών ο Θ. Λώλος για τα σκάνδαλα στη διαχείριση των σκουπιδιών

Έφτασε το βράδυ της Πέμπτης απ’ την Αθήνα στην Κύπρο, ο κρατούμενος Θεοφάνης Λώλος, ιδιοκτήτης εταιρείας που είχε συμβληθεί με την Κυπριακή Δημοκρατία ως σύμβουλος για τη διαχείριση των σκουπιδιών.
Τον Λώλο παρέλαβαν απ’ την Αθήνα όπου κρατείτο, μέλη της ανακριτικής ομάδας της κυπριακής αστυνομίας που διερευνούν τα σκάνδαλα των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Έκθεση για την προβολή της Ελλάδας στη Ρωσία

Έκθεση αφιερωμένη στη χώρα μας πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στη Νότια Ρωσία, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016. Το γεγονός αποφασίστηκε μετά από τις συναντήσεις που είχαν τον περασμένο Μάρτιο, η ανανπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, στη Μόσχα, με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας, Άλα Γιουρίεβνα Μανίλοβα και τον επικεφαλής του Rostourism, Όλεγκ Σαφόνοφ.

Κινέζοι στον Πειραιά: Η επωφελέστερη για την Ελλάδα ξένη επένδυση των τελευταίων 70 χρόνων

Του Πέτρου Δίπλα
Και δεν υπερβάλλω καθόλου.

Κανονικά, αυτοί που θα έπρεπε να μην θέλουν τους Κινέζους στον Πειραιά, είναι οι πολίτες των άλλων χωρών που έχουν ανταγωνιστικά λιμάνια και που υφίστανται ζημιές από την άνοδο της κίνησής μας και όχι εμείς που μόνο όφελος έχουμε.
Αυτοί που θα έπρεπε να μην θέλουν τους Κινέζους στον Πειραιά είναι οι διοικήσεις των μεγάλων διεθνών λιμανιών της Ιταλίας, της Ισπανίας, αλλά και της Ολλανδίας και της Γερμανίας, που ο Πειραιάς τους παίρνει δουλειές.

Οι 400.000 του Podemos σε εσωτερικό δημοψήφισμα και συνδικάτα σε Σάντσεθ για δημοκρατική κυβέρνηση

 Ισπανία: Μαθητές στους δρόμους 100 πόλεων..
Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης και τουλάχιστον άλλων εκατό μεγάλων και μικρών ισπανικών πόλεων για να διαμαρτυρηθούν για δεύτερη διαδοχική ημέρα απαιτώντας τη κατάργηση της αντιμεταρρύθμισης στη Παιδεία που επέβαλε το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι.

Τ.Κουίκ: Η Ελλάδα υφίσταται μπούλινγκ από το ΔΝΤ

Με τους Ευρωπαίους τα έχουμε συμφωνήσει πλήρως. Το αγκάθι παραμένει το ΔΝΤ, το οποίο επί της ουσίας αντιπαλεύεται, με άξονα το χρέος, την Ευρώπη και η Ελλάδα είναι στη μέση του «καυγά»" σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ σημειώνοντας πως η Ελλάδα "υφίσταται μπούλινγκ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

Ταύτιση απόψεων Τσίπρα- Ολάντ- Σουλτς για γρήγορη συμφωνία (vid)


Ένα ακόμη γαϊτανάκι δηλώσεων και παρεμβάσεων για το ελληνικό ζήτημα βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ, με φόντο την εαρινή σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού. Αθήνα και Ευρωπαίοι ταυτίζονται στην ανάγκη γρήγορης συμφωνίας, χωρίς επιπλέον μέτρα, όπως προκύπτει από τις διήμερες επαφές του πρωθυπουργού σε Παρίσι και Στρασβούργο με τους Φρανσουά Ολάντ και τον Μάρτιν Σουλτς.Σε διαφορετικό κλίμα η Κριστίν Λαγκάρντ,

Α. Τσίπρας στους FT: Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί – Δεν κατανοώ τη στάση του ΔΝΤ

Την πίστη του ότι τις επόμενες λίγες ημέρες η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί, εκφράζει ο πρωθυπουργός, με άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times.
Ταυτόχρονα αφήνει πάλι αιχμές για τη στάση του ΔΝΤ τονίζοντας ότι δεν κατανοεί γιατί το Ταμείο επιμένει σε αλλαγές στις μεταρρυθμίσεις, με τρόπο που δεν επηρεάζει την απλότητα και την απόδοσή τους, αλλά τις κάνει λιγότερο προοδευτικές, μεταθέτοντας σημαντικό μέρος του βάρους στους σχετικά φτωχούς.