Τ.Κουίκ: Η Ελλάδα υφίσταται μπούλινγκ από το ΔΝΤ

Με τους Ευρωπαίους τα έχουμε συμφωνήσει πλήρως. Το αγκάθι παραμένει το ΔΝΤ, το οποίο επί της ουσίας αντιπαλεύεται, με άξονα το χρέος, την Ευρώπη και η Ελλάδα είναι στη μέση του «καυγά»" σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ σημειώνοντας πως η Ελλάδα "υφίσταται μπούλινγκ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

Ο Τέρενς Κουίκ μιλώντας στο newpost.gr πρόσθεσε ότι ο Αλ. Τσίπρας "έχει όλα τα δίκια με το μέρος του ως προς το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης και την πλήρη τήρηση των συμφωνηθέντων που ψήφισαν το καλοκαίρι 252 βουλευτές".
Ο κ. Κουλικ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ενώ επανέλαβε τη φράση του Αλέξη Τσίπρα, ότι "φέτος θα κάνουμε διπλή ανάσταση" σημειώνοντας πως εαν δεν υπήρχε το ΔΝΤ η διαπραγμάτευση θα είχει ολοκληρωθεί πριν ένα μήνα.
Ολοκληρώνοντας ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναφερόμενος στα δύο νομοσχέδια που πρόκειται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και φορολογικό, επανέλαβε ότι "περιλαμβάνουν ό,τι ακριβώς συζητήθηκε με τους θεσμούς στο Χίλτον, με βάση τα συμφωνηθέντα πέρυσι το καλοκαίρι".

                 Ευρωπαϊκό θέμα η συμφωνία

 

Παρ' ότι οι Ευρωπαίοι παράγοντες, όπως ο Ολάντ και χθες ο Μάρτιν Σουλτς, υπερασπίζονται τη συμφωνία του Αυγούστου μεταξύ Ε.Ε. και ελληνικής κυβέρνησης και την ανάγκη να ολοκληρωθεί τάχιστα, η διευθύντρια του ΔΝΤ αμφισβήτησε χθες τα πάντα! Επιμένει πως οι αριθμοί για το πλεόνασμα δεν βγαίνουν με τίποτα και ουσιαστικά απαιτείται μια νέα συμφωνία από την αρχή. Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί η συμμετοχή του Ταμείου ανάλογα με το πώς θα τροποποιηθεί το πρόγραμμα, μεταφέροντας έτσι την ευθύνη στην ευρωπαϊκή πλευρά.
Σε παρέμβασή του για το θέμα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με άρθρο του στους "Financial Times" σημειώνει ότι "η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το ΔΝΤ συνεχίζει να επιμένει στην αλλαγή των μεταρρυθμίσεων" θυμίζοντας πως το ΔΝΤ είχε προβλέψει για το 2015 ύφεση 2,3%, όταν η ύφεση έκλεισε στο 0,2%. Τέλος ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι εντός των προσεχών ημερών θα ολοκληρωθούν η συμφωνία και η πρώτη αξιολόγηση.
* Η Λαγκάρντ αμφισβητεί το πρόγραμμα και τη συμφωνία του Αυγούστου μεταξύ κυβέρνησης - ευρωπαϊκών θεσμών!
* Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν ο ρόλος και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...