Ισπανία: Η αστυνομία κατέσχεσε κοκαΐνη αξίας 105 εκατ. ευρώ από ένα πλοίο μεταφοράς ζώων

 Η ισπανική αστυνομία κατέσχεσε 4,5 τόνους κοκαΐνης, με εκτιμώμενη αξία πώλησης 105 εκατομμυρίων ευρώ, έπειτα από επιδρομή σε πλοίο μεταφοράς ζώων στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σαββάτου.

Το πλοίο είχε κάνει στάσεις σε λιμάνια περίπου 12 χωρών πριν από την επιδρομή της Τρίτης και η αστυνομία είπε ότι οι διακινητές ναρκωτικών έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν πλοία μεταφοράς ζώων επειδή είναι πιο δύσκολο να εντοπίσει η αστυνομία το παράνομο φορτίο τους.

O Ερντογάν υποστηρίζει πως δικαιούται τρίτη υποψηφιότητα για την προεδρία

 Κωνσταντινούπολη — Ανταπόκριση Αριάνα Φερεντίνου

Μιλώντας στην πόλη Ντενιζλί, ο πρόεδρος Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον της συμμαχίας της αντιπολίτευσης και απέρριψε κάθε ισχυρισμό ότι δεν νομιμοποιείται από το τουρκικό σύνταγμα να θέσει υποψηφιότητα ως πρόεδρος για τρίτη θητεία.


«Η συνταγματική τροποποίηση που εγκρίθηκε το 2017 είναι ξεκάθαρη χωρίς να αφήνει κανένα

Τσεχία: Ο Πάβελ είναι ο νικητής του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών

 Με καταμετρημένο το 60% των ψήφων, ο απόστρατος στρατηγός Πετρ Πάβελ επικράτησε του Αντρέι Μπάμπις, του δισεκατομμυριούχου λαϊκιστή πρώην πρωθυπουργού κατά τον σημερινό β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στον πρώτο γύρο που διεξήχθη πριν από ένα δεκαπενθήμερο, ο Πάβελ εξασφάλισε 35,4%, ενώ ο Μπάμπις έλαβε 35%.

Και οι δύο υποψήφιοι ψήφισαν χθες, Παρασκευή, κατά την πρώτη ημέρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Ο Μπάμπις είπε για τις εκλογές ότι είναι δημοψήφισμα για τον χαρακτήρα του.

Σουηδία: Αναστέλλεται η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ – Μπίλστρομ: Ελπίζουμε να ενταχθούμε το καλοκαίρι

 Η Σουηδία αναστέλλει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ λόγω της αντίδρασης της Τουρκίας στην ενέργεια για το κάψιμο του Κορανίου, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το πρακτορείο Nexta. Ωστόσο, η Στοκχόλμη εκφράζει την ελπίδα να ενταχθεί στη συμμαχία το καλοκαίρι του 2023, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Τομπάιας Μπίλστρομ.

Ιταλία: Η κυβέρνηση διαψεύδει την από κοινού αγορά 700 πυραύλων Aster-30 με τη Γαλλία

 Το ιταλικό υπουργείο Άμυνας, σε επίσημο ανακοινωθέν του, διέψευσε δημοσιεύματα του γαλλικού και ιταλικού Τύπου με αναφορά στην από κοινού αγορά πυραύλων Aster- 30 με τη Γαλλία.

«Τα σχετικά δημοσιεύματα στερούνται βάσης. Kατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του Ιταλού υπουργού Άμυνας με τον Γάλλο ομόλογό του δεν υπεγράφη, δεν συζητήθηκε και δεν έγινε ούτε καν αναφορά σε συμβόλαια για προμήθειες οπλισμού», αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Επανιδρύθηκε ως ταξιαρχία το Τάγμα Αζόφ και στέλνεται στο Μπακχμούτ

 Οι Ουκρανοί σφυροκοπούνται συνεχώς στο Μπακχμούτ ενώ παράλληλα αφήνουν συνεχώς έδαφος υποχωρούμενοι, με τους Αμερικανούς να τους λένε ήδη να αποχωρήσουν από την πόλη καθώς αποτελεί θέμα χρόνου η κατάληψη της από τις ρωσικές δυνάμεις και έτσι το καθεστώς στο Κίεβο στρέφεται και πάλι στους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ που πλέον ανασυντάχθηκε και έγινε η 3η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Εφόδου των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων.

Μπάκχμουτ: Εγκαταλείπουν ατάκτως τις θέσεις τους οι Ουκρανοί

 Ο.Αρεστόβιτς: «Οι δυνάμεις μας έχουν υποστεί βαριές απώλειες» - Επίσημη παραδοχή από το Κίεβο ότι χάνουν την πόλη

Oι Ρώσοι διέσπασαν πλήρως τις ουκρανικές γραμμές άμυνας στο Μπάκχμουτ και η 57η ουκρανική Ταξιαρχία βρίσκεται σε άτακτη υποχώρηση από την βόρεια Οπίτνε προς τις δυτικές συνοικίες.

Ουκρανία: Το καθεστώς Ζελένσκι απαγάγει ουγγρικής καταγωγής άνδρες και τους στέλνει στο Μπάκχμουτ!

 Μπαίνουν στα σπίτια τους στην Υπερκαρπαθία

Σοβαρά πλέον είναι τα προβλήματα επάνδρωσης των ουκρανικών ταξιαρχιών από το καθεστώς του Κιέβου καθώς οι πολύ μεγάλες απώλειες που έχουν υποστεί στα μέτωπα του Ντόνμπας, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια αναγκάζουν την κυβέρνηση Ζελένσκι να απαγάγει άνδρες της ουγγρικής μειονότητας!

Τους απαγάγει ακόμα και στη μέση του δρόμου, προκειμένου να τους στείλει στην πρώτη γραμμή του μετώπου και φυσικά μιλάμε για το Μπάκχμουτ.

Ολοκληρώθηκε η ρωσική «λαβίδα» στο Μπάκχμουτ: «Κανείς Ουκρανός δεν μπορεί να λάβει φαγητό πλέον»

 Επίθεση των Ρώσων και στο Τορέτσκ

Ο Ρώσος στρατηγός Apti Alaudinov δήλωσε πριν από λίγο πως «η επιχειρησιακή περικύκλωση του Μπακχμουτ έχει ολοκληρωθεί».

Οι Ρώσοι έχουν μπει στην πόλη Ιβανίβσκε στα δυτικά του Μπάκχμουτ και πλεόν μπορούν να χτυπούν τους Ουκρανούς και στους δυτικούς τομείς της πόλης.