Κολομβία: Αρχηγός καρτέλ ναρκωτικών και πρώην αντάρτισσα σε αισθησιακή γυμνή φωτογράφιση με την αστυνομικό που την κυνηγούσε

Η ζωή είναι παράξενη. Η πρώην αστυνομικός Isabel Londono, η οποία κυνηγούσε επί χρόνια την Ana Pacheco, μέλος επί πολλά έτη στο κίνημα FARC και αρχηγός ενός εκ των καρτέλ ναρκωτικών της Κολομβίας, τελικά κατέληξε να φωτογραφίζεται γυμνή μαζί της για το περιοδικό «Soho».
Οι δύο λατίνες καλλονές, από πρώην εχθροί αγκαλιάστηκαν σε διάφορες πόζες που σκανδαλίζουν στο όνομα της συμφιλίωσης και της ειρήνης προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα στη χώρα που μαστίζεται από συγκρούσεις.

Η ιστορία του Συριακού εμφυλίου πολέμου και η άνοδος του ISIS

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας, το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, έχει τις ρίζες του στο Ιράκ, αλλά η οργάνωση όπως την γνωρίζουμε σήμερα, είναι από πολλές απόψεις ένα προϊόν του εμφυλίου πολέμου της Συρίας.

Ιράκ-Συρία: “Μαύρη τρύπα” στα έσοδα του ISIS

Οι αεροπορικές επιθέσεις και η χαμηλή τιμή του 'μαύρου χρυσού' έχουν πλήξει τα έσοδα του ISIS από το πετρέλαιο, αναφέρει αναλύτρια στο αμερικανικό δίκτυο CNBC
Adtech Ad
Ο συνδυασμός επιτυχημένων αεροπορικών επιθέσεων από τις κυβερνήσεις της Δύσης και η πτώση της τιμής του πετρελαίου συμβάλλει στην ανακοπή μιας απαραίτητης ροής εσόδων για το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), δήλωσε αναλύτρια θεμάτων ενέργειας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Τσακαλώτος: Κάνουμε και πράγματα που δεν θέλουμε για να βγούμε από την κρίση

Αποκάλυψε ότι και η κυβέρνηση Σαμαρά είχε δεσμευτεί το Δεκέμβρη του 2014 για εισοδηματική κριτήρια στους πλειστηριασμούς. Σφοδρή αντιπαράθεση με Χάρη Θεοχάρη
Adtech Ad
Την απόσταση που χωρίζει τις κυβερνητικές θέσεις από την τελική συμφωνία για τους πλειστηριασμούς αναγνώρισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστηρίζοντας όμως ότι ο τελικός συμβιβασμός με τους δανειστές προστατεύει τους αδύναμους πολίτες.

Πτήσεις σε Χανιά και Καλαμάτα το καλοκαίρι του 2016 από την British Airways

Πτήσεις σε Χανιά και Καλαμάτα το καλοκαίρι του 2016 και ενίσχυση των δρομολογίων σε Σαντορίνη και Κέρκυρα από την British Airways
Adtech Ad
Δυο νέες απευθείας πτήσεις από Λονδίνο σε Χανιά και Καλαμάτα προσθέτει στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα, η αεροπορική εταιρεία British Airways. Τα δρομολόγια σε Χανιά θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο ενώ σε Καλαμάτα κάθε Πέμπτη και Σάββατο.

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Ποιοι οι κερδισμένοι και οι χαμένοι. Ολόκληρη η τροπολογία

Κατατέθηκε η τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016. Όλες οι αλλαγές. Για πρώτη φορά τέλη κυκλοφορίας στα υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά και σε δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες άνω των 1.548 κυβικών εκατοστών
Adtech Ad
Όλες τις αλλαγές που έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας του 2016 προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη βουλή, ως προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο που ξεκλειδώνει τα 12 δισ. ευρώ.

Βέλγιο: «Βραχιολάκι» παρακολούθησης σε όλους τους ύποπτους για τρομοκρατία

 Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ αποκάλυψε σήμερα κατά την ομιλία του στο κοινοβούλιο της χώρας του ότι η κυβέρνησή του θα δαπανήσει επιπλέον 400 εκατομμύρια ευρώ στον αγώνα κατά της βίας των τζιχαντιστών. Τα χρήματα αυτά, όπως διευκρίνισε, θα διατεθούν στην καταπολέμηση της προπαγάνδας μίσους, στον εντοπισμό των πιθανών εξτρεμιστών και την ενίσχυση των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου υπό δρακόντεια μέτρα

«H επίσημη πρεμιέρα του θεάτρου Λα Σκάλα θα πραγματοποιηθεί, αλλά υπό έκτακτες συνθήκες ασφαλείας», δήλωσε σήμερα ο Ρομπέρτο Μαρόνι, περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου.

«Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό γεγονός διεθνούς σημασίας. Θεωρώ ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί και για τον λόγο αυτό θα ζητήσω να ληφθούν έκτακτα μέτρα ασφαλείας», πρόσθεσε ο Μαρόνι.

Captagon: Το ναρκωτικό των τζιχαντιστών

Κάποιοι μάρτυρες των επιθέσεων στο Παρίσι δήλωσαν στις αρχές ότι οι τρομοκράτες έδειχναν να τρεκλίζουν. Μια συμπεριφορά που θα μπορούσε να εξηγηθεί από το γεγονός ότι παίρνουν ένα γνωστό ναρκωτικό στους τζιχαντιστές: το Captagon.

Το γαλλικό σάιτ BFMTV.com διερωτάται: «Οι τρομοκράτες που χτύπησαν το Παρίσι και το Σεν Ντενί είχαν πάρει ναρκωτικά;».

Σε "πανστρατιά" δεξιάς και κεντροδεξιάς για υπερψήφιση του Α.Τζιτζικώστα στις 22 Νοεμβρίου καλεί ο Π.Μπαλτάκος

Χρησιμοποιώντας λέξεις και φράσεις-κλειδιά όπως "Οραμα" και "παλιννόστηση ψηφοφόρων" ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, και θεωρούμενος ως ο βασικός εκφραστής της κεντροδεξιάς-δεξιάς τάσης της ΝΔ (η οποία είναι ακόμα κυρίαρχη μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος έναντι των νεοφιλελεύθερων), προχώρησε σε δήλωση-κάλεσμα υπερψήφισης της υποψηφιότητας του Α.Τζιτζικώστα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ την ερχόμενη Κυριακής.

Βράβευση του Λιμενικού από τη UNICEF Ελλάδας για τη διάσωση και προστασία παιδιών προσφύγων και μεταναστών

Με πολλά μπράβο, δυνατά χειροκροτήματα και σε κλίμα έντονης συγκίνησης βραβεύθηκε από τη UNICEF Ελλάδας το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στο πλαίσιο των βραβείων UNICEF 2015, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού. Στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ απονεμήθηκε το βραβείο «Λάμπρος Κανελλόπουλος», που θεσπίστηκε στη μνήμη του προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, για «το εξαιρετικό έργο που επιτελεί το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και διαχρονικά για τη διάσωση/προστασία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών».