Κτηνοτροφία: Συρρικνώνεται και αιμορραγεί – Καταστροφικό το μέλλον, λένε οι κτηνοτρόφοι

 Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας, καθώς η συνεχόμενη μείωση τόσο του ζωικού κεφαλαίου όσο και των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, μαρτυρούν ότι η κτηνοτροφία μετρά αντίστροφα και κατευθύνεται προς την καταστροφή, ενώ αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης τότε το μέλλον είναι δυσοίωνο.

Οι Ολλανδοί κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το κλείσιμο των μονάδων τους

 Οι ολλανδοί αγρότες και κτηνοτρόφοι εναντιώνονται στα σχέδια της κυβέρνησης για το κλείσιμο των αγροτικών και κτηνοτροφικών τους μονάδων, με σκοπό τη μείωση των εκπομπών αζώτου, στο όνομα της πιο οικολογικής μεταχείρισης του περιβάλλοντος. Η πράσινη μετάβαση αναμένεται να πλήξει τις αγροτικές επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο ύψους 1,5 δισ. ευρώ για αποζημίωση όσων επιχειρήσεων κλείσουν.

Ρωσικό πετρέλαιο: Πώς ο Putin διατηρεί χαμηλά τον πληθωρισμό στην Ασία ενώ η Lagarde αυξάνει τα επιτόκια

 Πριν από έναν περίπου χρόνο όλοι ομονοούσαν πως τα δυτικά έθνη θα έφταναν στο σημείο να λιμοκτονήσουν προκειμένου να περιοριστούν οι ρωσικές ροές πετρελαίου, με σκοπό να στερήσουν πολύτιμα μετρητά από την πολεμική μηχανή του Vladimir Putin.

Ωστόσο, η κατάσταση ανετράπη πλήρως, και παρά την πομπώδη ρητορική των πολιτών, οι κυβερνήσεις της Δύσης έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος να εξάγει περισσότερο πετρέλαιο σε πρόθυμους αγοραστές όπως η Ινδία και η Κίνα.

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώθηκε η νέα ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας

                                              Πρόκειται για τη δεύτερη Γραμμή Μεταφοράς που διασυνδέει τις δύο χώρες, η οποία αυξάνει σημαντικά το περιθώριο ανταλλαγών ενέργειας μεταξύ των γειτονικών συστημάτων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, αναβαθμίζοντας αντίστοιχα τις δυνατότητες του διασυνοριακού εμπορίου και την ενεργειακή ασφάλεια στη ΝΑ Ευρώπη και τη Βαλκανική Χερσόνησο
Σε λειτουργία έθεσαν ο ΑΔΜΗΕ και ο Διαχειριστής του βουλγαρικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ESO EAD τη νέα, διεθνή ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας υπερυψηλής τάσης 400 kV.

Η τελική αναμέτρηση πλησιάζει, φιάσκο η ουκρανική προέλαση - Η Δύση ξαφνιάστηκε από την Ρωσία, απογοητεύεται από την Ουκρανία

 Medvedev: Η τελική αναμέτρηση με τη Δύση πλησιάζει

(upd9) Ενώ η Ουκρανία επιχειρεί αντεπιθέσεις σε 6 μέτωπα… το επίσημο υπουργείο άμυνας της Ουκρανίας… μιλάει για προέλαση των ρωσικών δυνάμεων…
Τα βασικά μέτωπα των συγκρούσεων βρίσκονται δυτικά του Bakhmut, στην Avdiivka, στην Marinka και στην Zaporizhia.
Πολύ ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Δύση έχει απογοητευτεί από την αποτυχία της Ουκρανίας ενώ αναγνωρίζεται η δύναμη πυρός της Ρωσίας…

Λίβανος: Σε “κρίσιμη κατάσταση” σε νοσοκομείο ο Χάνιμπαλ Καντάφι, γιος του Μουαμάρ

 Ο Χάνιμπαλ Καντάφι, γιος του Μουάμαρ Καντάφι, μεταφέρθηκε σε “κρίσιμη κατάσταση” σε νοσοκομείο του Λιβάνου, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Hadath TV που έχει την έδρα του στο Ντουμπάι.

Επικαλούμενο πηγές, το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο φυλακισμένος, που κάνει απεργία πείνας, υπέστη υπογλυκαιμικό επεισόδιο.

Ουκρανία: “Σκληρές μάχες” κατά του ρωσικού στρατού στα ανατολικά – Σθεναρή αντίσταση από τους εισβολείς, λέει το Κίεβο

 Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται σε τέσσερις ζώνες της γραμμής του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία όπου διεξάγονται “σκληρές μάχες”, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ.

“Ο εχθρός προωθείται στους τομείς Αβντιίβκα, Μαριίνκα, Λίμαν” έγραψε η υφυπουργός στο Telegram. “Προωθείται και στον τομέα Σβατόβοε”. “Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη”, συνέχισε. “Μαίνονται παντού σφοδρές μάχες”.

Γαλλία: Ακροδεξιός συγκέντρωσε μέσω εκστρατείας 670.000 ευρώ υπέρ του αστυνομικού που σκότωσε τον 17χρονο

 Μια έκκληση για δωρεές υπέρ του Γάλλου αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Ναέλ ξεπέρασε αργά σήμερα το απόγευμα τις 670.000 ευρώ.

Ο θάνατος του εφήβου την Τρίτη στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, από πυρά αστυνομικού έχει προκαλέσει εκτεταμένες ταραχές σε όλη τη Γαλλία.

Ο στόχος της συγκέντρωσης δωρεών είναι να υποστηριχθεί η οικογένεια του αστυνομικού, “ο οποίος έκανε τη δουλειά του και πληρώνει βαρύ τίμημα”, αναφέρει η εκστρατεία σε ανακοίνωση.

Global Witness: «Shell και TotalEnergies διαθέτουν στην αγορά φυσικό αέριο της Ρωσίας»

 Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Global Witness κατήγγειλε χθες Κυριακή το γεγονός ότι η γαλλική εταιρεία TotalEnergies και η βρετανική Shell διαθέτουν πάντα στις αγορές φυσικό αέριο από τη Ρωσία, τονίζοντας πως η δεύτερη κέρδισε «εκατοντάδες εκατομμύρια» δολάρια μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Οι εξαγωγές ΥΦΑ [σ.σ. υγροποιημένου φυσικού αερίου] από τη Ρωσία συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση του πολέμου της χώρας στην Ουκρανία και το 2022 είχαν αξία που υπολογίζεται πως ανήλθε σε 21 δισεκατομμύρια δολάρια», ανέφερε η Global Witness σε έκθεσή της.