Γιατί γέμισαν μέδουσες οι ελληνικές θάλασσες;-Κορινθιακόs

Ο ερευνητής του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, Επαμεινώνδας Χρήστου, εξηγεί στο NEWS 24/7, το φαινόμενο της έντονης εμφάνισης των μεδουσών, που ανησυχεί τους λουόμενους και έχει πάρει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις στον Κορινθιακό κόλπο
"Πονοκέφαλο" στους λουόμενους και ιδιαίτερα σε όσους έχουν μικρά παιδιά προκαλεί η κατά διαστήματα έντονη εμφάνιση μεδουσών στις

Husqvarna 2018: Ψεκασμός και στα δίχρονα Enduro;

του Νίκου Βιτσιλάκη

Η Husqvarna Motorcycles ανακοίνωσε τον ερχομό μιας ανανεωμένης γκάμας καθαρόαιμων μοντέλων Εnduro για το 2018. Και λέμε καθαρόαιμων γιατί πρόκειται για ξεκάθαρα χωμάτινες αγωνιστικές κατασκευές, που όμως μπορούν να προσφέρουν μοναδικές στιγμές και σε προχωρημένους ιδιώτες. Μια εξελιγμένη νέα σειρά δίχρονων και τετράχρονων μοτοσυκλετών, που άμεσα τοποθετεί τα μοντέλα της ιστορικής φίρμας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο όσον αφορά σε τεχνολογία και απόδοση.

Πωλείται η Ducati, ενδιαφέρεται (και) η ..Harley-Davidson!

Τον Ιούλιο ξεκινάει μια ιδιότυπη «κούρσα» για το κόκκινο εργοστάσιο, εκείνη της πώλησής του από τον Γερμανικό κολοσσό της Volkswagen και συγκεκριμένα την Audi, όπου και ανήκει.
Ο πιθανός αγοραστής «έκπληξη» ωστόσο έρχεται από τη δύση και πρόκειται για τη Harley-Davidson. Μάλιστα, δημοσιεύματα του Reuters αναφέρουν ότι στο όνομα του «παζαριού» το εργοστάσιο από το Milwaukee επιστράτευσε και τη Goldman Sachs,

ΜotoGP στο Sachsenring και το στοίχημα της Michelin

Αισίως βρισκόμαστε στα μισά της σεζόν και αυτό το σαββατοκύριακο το ενδιαφέρον των φίλων του συναρπαστικότερου αθλήματος ταχύτητας στον πλανήτη επικεντρώνεται στον αγώνα GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland και στο σιρκουί του Sachsenring.Η πίστα των 3.671 μέτρων με τις 10 αριστερές και 3 δεξιές στροφές αποτελεί μια μοναδική πρόκληση. Ο φετινός αγώνας θα είναι ακόμα πιο δύσκολος για τη Michelin και τις ομάδες λόγω της νέας ασφάλτου που τοποθετήθηκε νωρίτερα μέσα στη φετινή χρονιά.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro: Αχ αυτά τα Γρεβενά, όλο αγώνες είναι!

Aν δεν έχεις δει αγώνα Enduro από κοντά, τότε δεν έχεις δει αγώνα μοτοσυκλέτας! Οπότε να η ευκαιρία να το κάνεις, βλέποντας ταυτόχρονα και μια από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας. Το τριήμερο 30 Ιουνίου και 1-2 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί στα Γρεβενά αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro, που αποτελεί τον 5o γύρο για το 2017 του δυνατότερου πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας στον κόσμο!

Ποιο χρώμα απαγορεύει η Ferrari στα αυτοκίνητά της;

Η φημισμένη ιταλική φίρμα έχει συνδέσει το όνομά της με το αλογάκι και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα «Rosso Corsa», το οποίο είναι το πιο δημοφιλές στις τάξεις των εκλεκτών πελατών της. 
Ακολουθούν το μαύρο, το λευκό, το ασημί και το κίτρινο, με τους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης του μοντέλου σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Βαρσοβία:Το άτμισμα κατά 95% λιγότερο βλαβερό από το κάπνισμα.(foto-video)

Αποστολή στη Βαρσοβία: Σωτήρης Σκουλούδης

Η επιστημονική γνώση, η αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και η εφαρμογή της κατάλληλης νομοθεσίας, μπορούν να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο πλαίσιο κάτα το οποίο θα επέλθει μεγάλη μείωση της βλάβης που προκαλείται στον πληθυσμό από το κάπνισμα, μέσω της χρήσης εναλλακτικών, πιο ασφαλών, προϊόντων, για όσους δεν μπορούν να το κόψουν τελείως.

Ο Έλληνας που έχει ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του πλανήτη

«Έχω πατήσει το πόδι μου εδώ και δύο ώρες στην Αθήνα και είμαι στο κομπιούτερ για να δω την Δευτέρα το κονέξιον του Καναδά για τη νήσο Σαμπλ ή για το Λαμπραντόρ» λέει ο newsbeast.gr ο πιο πολυταξιδεμένος άνθρωπος του πλανήτη, Μπάμπης Μπίζας.
Μόλις είχε επιστρέψει από Σιβηρία μετά από ταξίδι 12 ωρών, και όχι μόνο δεν αισθάνεται καθόλου κουρασμένος αλλά ήδη σχεδιάζει το επόμενο ταξίδι του. Για αυτόν τον ορκισμένο ταξιδιώτη η προσαρμογή είναι μάλλον μία άγνωστη λέξη...

Ρωγμές και διαγραφή Ραγκούση από την «Ώρα Αποφάσεων»

Διάσπαση έφερε το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην «Ώρα Αποφάσεων» των τριών πρώην υπουργών, της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιώργου Φλωρίδη και του Γιάννη Ραγκούση.
Μια ανάρτηση του κ. Ραγκούση στο facebook, με την οποία εξέφρασε τη συμφωνία του με τον οδικό χάρτη της Φώφης Γεννηματά, ανακοινώνοντας την απόφασή του να παραστεί στο συνέδριο και να μιλήσει, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των υπολοίπων μελών της πολιτικής κίνησης.

Νέος αρχηγός με εκλογές τον Οκτώβριο για τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη»

Την εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση για τον νέο ενιαίο φορέα της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» τον Οκτώβριο πρότεινε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το απόγευμα της Παρασκευής.
Όπως ανέφερε, το συνέδριο αυτό θέτει τις σταθερές βάσεις για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου, ενιαίου φορέα, σημειώνοντας πως καταληκτική ημερομηνία για το ιδρυτικό συνέδριο είναι ο Δεκέμβριος.

Η κλιματική αλλαγή έκανε χειρότερους τους καύσωνες του φετινού Ιουνίου σε όλη Ευρώπη

Ερευνητές εκτιμούν ότι η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή έχει δεκαπλασιάσει την πιθανότητα να υπάρξουν καύσωνες ρεκόρ σε ορισμένα μέρη της ηπείρου όπως η Ιβηρική χερσόνησος, ενώ έχει τετραπλασιάσει τον κίνδυνο σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία και η Ολλανδία
Τα πρώιμα κύματα καύσωνα που έπληξαν τη δυτική Ευρώπη μέσα στον Ιούνιο -με αποκορύφωμα τις φονικές δασικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία- και έφθασαν πλέον

Στην Κρήτη από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου το συνέδριο της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας

Στο συνέδριο, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια θα παρουσιαστούν επιστημονικά θέματα που σχετίζονται με την Αστρονομία, την Αστροφυσική, και τη Διαστημική Φυσική, και θα συμμετέχουν πάνω από 150 επιστήμονες από 19 χώρες. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη στις δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Συνεδρίου
Το 13ο Συνέδριο της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο,

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΟΔΗΓΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΚΥΛΑΚΙ

Σε φυλάκιση δύο ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε μικρό σκυλί με το αυτοκίνητό του.

Ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε να μην ανασταλεί η απόφαση, αλλά το δικαστήριο την ανέστειλε επί τριετία.

Κατά της απόφασης ο 60χρονος άσκησε έφεση.

ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ; ΚΑΙ ΤΩΡΑ;

Καύσωνος συνέχεια και τι πρέπει να κάνετε αν διακρίνετε σημάδια θερμοπληξίας στον σκύλο σας;

Σαν αρχή μπορεί να δείτε δυνατό λαχάνιασμα που είναι ο τρόπος των σκύλων να δροσιστούν.

Αν κατόπιν παρατηρήσετε το ζώο σας να έχει σάλια, ταχυπαλμία και να δυσκολεύεται να σηκωθεί για να περπατήσει, σημαίνει ότι πρέπει να δράσετε άμεσα.